Tema düzenleyici

Frescobol: Brezilya Sahillerinden Gelen Dostluk Sporu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Emir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emir

Moderatör
Yarbay
Konu sahibi
Frescobol’u ilk duyduğumda, aklıma sıradan bir plaj oyunu gelmişti. Oysa araştırdıkça fark ettim ki bu spor, Brezilya’nın güneşli sahillerinden dünyaya yayılan bambaşka bir dostluk kültürünü temsil ediyor. İki ahşap raket, hafif bir top ve deniz kıyısında sonsuz bir ritim… Temel amaç rakibi yenmek değil, birlikte oyunu olabildiğince uzun süre devam ettirebilmek. Bu yönüyle bana, rekabet yerine uyumu ve anlayışı öne çıkaran nadir spor dallarından biri gibi geliyor.

İzlediğim videolarda oyuncuların uyumu ve topun ritmik vuruşları, adeta bir müzik parçası gibi. Ne kadar hızlı oynarsanız oynayın, önemli olan partnerinizin topa yetişebilmesi için uygun bir pas vermeniz. Bu da hem sabır hem de karşılıklı güven gerektiriyor. Kısacası Frescobol, bana göre yalnızca bir spor değil; iletişim, empati ve uyum becerisini geliştiren bir yaşam pratiği.

1754632802001.webp

Türkiye sahillerinde henüz çok yaygın olmasa da, bence yaz aylarında arkadaşlarla deniz kenarında yapılabilecek en keyifli aktivitelerden biri olabilir. Hem fiziksel olarak aktif kalmak hem de dostluk bağlarını güçlendirmek isteyenler için ideal. Rekabetten uzak, güneşin altında, dalga sesleri eşliğinde oynanan bu sporun, belki de bize hatırlattığı en önemli şey şu: Hayatta bazen kazanmak değil, birlikte devam ettirebilmek önemlidir.

Geri
Üst Alt