Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Erasmus Programı | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Erasmus Programı

Emir

Moderatör
Moderatör

Erasmus Programı Nedir?​

Erasmus Programı, 1987 yılında Avrupa Birliği (AB) tarafından başlatılan bir öğrenci değişim programıdır. 2014 yılından itibaren Erasmus+ adıyla daha geniş bir kapsamda sunulmaktadır. Programın amacı, Avrupa’daki yükseköğretim öğrencilerinin ve eğitimcilerin farklı ülkelerdeki kurumlarda eğitim almalarını ve deneyim kazanmalarını teşvik etmektir.

Erasmus+ Programı’nın Temel Hedefleri:
  • Avrupa’da eğitim ve öğretimi geliştirmek
  • Öğrenci ve eğitimcilerin uluslararası deneyim kazanmalarını sağlamak
  • Farklı kültürler arasında diyalog ve işbirliğini teşvik etmek
  • Avrupa’nın birleşmesini ve entegrasyonunu desteklemek
Erasmus+ Programı Kapsamında Sunulan Fırsatlar:
  • Öğrenci Değişimi: Erasmus+ Programı’nın en bilinen ve popüler bileşenidir. Bu kapsamda, programda yer alan üniversitelere kayıtlı öğrenciler, bir veya iki sömestr boyunca başka bir Avrupa ülkesindeki bir üniversitede eğitim alabilirler.
  • Staj: Erasmus+ Programı, öğrencilere Avrupa’daki işyerlerinde staj yapma imkanı da sunmaktadır. Stajlar, öğrencilerin iş deneyimi kazanmalarına ve Avrupa iş piyasasını tanımalarına yardımcı olur.
  • Personel Hareketliliği: Erasmus+ Programı, öğretim üyeleri ve diğer eğitimcilerin de farklı ülkelerdeki kurumlarda eğitim ve öğretim faaliyetlerine katılmalarını teşvik etmektedir.
  • Gençlik Faaliyetleri: Erasmus+ Programı, gençlerin Avrupa’daki çeşitli faaliyetlere katılmalarını da desteklemektedir. Bu faaliyetler arasında gönüllülük, eğitim kursları ve değişim programları yer almaktadır.
Erasmus+ Programına Kimler Katılabilir?
  • Avrupa’da bulunan ve Erasmus+ Programı’na katılan bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olmak
  • Programın başvuru şartlarını ve seçme kriterlerini karşılamak
Erasmus+ Programına Nasıl Başvurulur?

Erasmus+ Programı’na başvuru, her üniversitenin kendi prosedürlerine göre yapılmaktadır. Genellikle, başvuru için aşağıdaki belgelerin hazırlanması gerekir:
  • Başvuru formu
  • Akademik transkript
  • Dil yeterlilik belgesi (genellikle İngilizce veya programın yapılacağı dilde)
  • Motivasyon mektubu
  • Referans mektubu
Erasmus+ Programı Hakkında Daha Fazla Bilgi:

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mustafag
  • Evet
  • Hayır
0 oylayan
Üniversite yıllarında Erasmus programına katıldınız mı?

• Beğen
Tepkiler: Meksika

Konu görüntüleyen kullanıcılar