Tema düzenleyici

En Büyük Teknoloji Hayal Kırıklığınız Hangisi? (Örn: Google Glass, vb.)

Emir

Moderatör
Yarbay
Konu sahibi

Merhaba Teknoloji Tutkunları!

Hepimiz o heyecanla beklediğimiz, tanıtım videosunu defalarca izlediğimiz, "devrim yaratacak" denilen o teknoloji ürünlerini biliriz. Ama bazen gerçeklik, beklentilerimizin çok ama çok altında kalır. O kutuyu açtığımızda yaşadığımız o "Ha?" anı, yerini derin bir hayal kırıklığına bırakır.

Peki sizin teknoloji tarihindeki en büyük hayal kırıklığınız hangisi oldu? Bizi heyecanlandıran ama sonunda "yok ya, olmadı" dediğimiz o ürün hangisiydi?

Lütfen düşüncelerinizi aşağıdaki gibi paylaşın:

• Ürünün Adı:
  • Neden Bu Kadar Heyecanlanmıştınız? (Vaat edilenler nelerdi?)
  • Sonunda Sizi Hayal Kırıklığına Uğratan Ne Oldu? (Fiyat? Kullanışsızlık? Teknik sorunlar? Yoksa toplum tarafından kabul görmedi mi?)
  • Alternatif/Olması Gerektiği Gibi Çalışan Bir Ürün Var Mı? (Hayal kırıklığınızın yerini alan bir şey oldu mu?)

Ben Başlıyorum!

• Ürünün Adı: Google Glass
  • Neden Bu Kadar Heyecanlanmıştınız? "Giylebilir teknolojinin" ve "artırılmış gerçekliğin" nihai formu olacağını düşünmüştüm. Gözümüzün önünde bilgi, navigasyon, mesajlar... Adeta bir bilim kurgu filmi kahramanı gibi hissedecektik. Sürekli elimizde telefonla uğraşmaktan kurtulacaktık.
  • Sonunda Sizi Hayal Kırıklığına Uğratan Ne Oldu? İnanılmaz pahalıydı. Kullanım ömrü çok kısaydı (pil ömrü felaketti). Mahremiyet endişeleri yarattı ve sosyal olarak "garip" karşılandı. Aslında çok sınırlı bir işlevi vardı ve vaat edilen "sihir" hiçbir zaman gerçek olmadı. Daha çok bir prototip gibi hissettirdi.
  • Alternatif/Olması Gerektiği Gibi Çalışan Bir Ürün Var Mı? Günümüzde akıllı saatler (Apple Watch, Galaxy Watch) Glass'ın yapmak istediği birçok şeyi (bildirimler, sağlık takibi) çok daha kullanışlı ve sosyal olarak kabul edilebilir bir formatta yapıyor. Ayrıca, AR için artık daha gelişmiş başlıklar var.

Sıra Sizde!

Unuttuğumuz hangi teknolojik fiyaskolar var? Yoksa sizce bu ürünler haksız yere mi kötüleniyor? Görüşlerinizi merakla bekliyorum!

Örnek Olarak Düşünebileceğiniz Diğer Adaylar:

• Microsoft Zune (iPod'a rakip olacaktı)
  • Apple Newton (El yazısı tanıma faciası)
  • Google+ (Sosyal ağ savaşını kazanamayan platform)
  • Segway (Ulaşımı devrimleştirecekti!)
  • Sanal Gerçeklik (Beklentileri hâlâ tam karşılayamadı mı?)
  • Belirli bir oyun konsolu veya oyun (Örn: No Man's Sky - çıkışı, Cyberpunk 2077 - çıkışı)
  • Fold/S katlanabilir telefonlar (İlk nesil sorunlar)
Hadi, sizin hayal kırıklığınızı duyalım!

Geri
Üst Alt