Didim'deki arsa fiyatları, arsanın bulunduğu bölgeye, denize yakınlığına, manzarasına, imar durumuna ve büyüklüğüne göre çok geniş bir yelpazede değişiklik göstermektedir.
Not: Arsa alımında fiyatın yanı sıra imar durumu (Konut, Ticari, Tarla), parsel büyüklüğü, eğim, yola cephe durumu gibi teknik detayları mutlaka ilgili belediye ve tapu müdürlüklerinden kontrol etmeniz önemlidir.
Genel Fiyat Eğilimleri
Ortalama Metrekare (m²) Fiyatı: Didim genelinde satılık arsa için metrekare ortalama fiyatları, merkezi ve popüler bölgelerde (Altınkum, Akbük gibi) oldukça yüksekken, daha iç kesimlerdeki (Akyeniköy, Bozseki gibi) imarlı veya imar bekleyen yerlerde daha uygun olabilir.- Bazı verilere göre, Didim bölgesindeki satılık arsa m² fiyatlarının oldukça değişken olduğu ve ilana göre büyük farklılıklar gösterdiği görülmektedir.
Önemli Bölgeler ve Fiyat Aralıkları
1. Yüksek Değerli ve Popüler Bölgeler:- Altınkum, Çamlık, Hisar: Didim'in merkezine, plajlara, Apollon Tapınağı'na yakın ve yerleşimin yoğun olduğu bölgelerdir.
- Özellik: Konut ve ticari imarlı, denize yakın, merkezi konumlu arsalar çok yüksek fiyatlıdır. Özellikle deniz manzaralı ve merkezi konumdaki müstakil villa arsaları yüksek değerlidir.
- Akbük: Doğası, denizi ve deniz manzarası nedeniyle popüler bir tatil ve yerleşim yeridir.
- Özellik: Denize yakın ve full deniz manzaralı villa imarlı arsalar oldukça yüksek fiyatlıdır. Daha iç kısımlarda veya tepelerde yer alan arsalar nispeten daha uygun olabilir.
- Akyeniköy (Seyrantepe, Bozseki, Balova): Didim'in iç kısımlarında yer alan, genellikle villa imarlı sitelerin ve müstakil yapılaşmanın geliştiği bölgelerdir. Bafa Gölü manzaralı arsalar da bulunmaktadır.
- Özellik: Buradaki 300-700 m² civarındaki villa imarlı (genellikle %15-%20 imarlı) arsalar, merkezi bölgelere göre daha uygun fiyatlıdır. Yatırım için popüler ve gelişim potansiyeli yüksek bölgelerdir.
- Fevzipaşa, Mavişehir: Daha sakin ve denize erişimin olduğu bölgelerdir.
- Özellik: Denize yürüme mesafesinde veya yakınında bulunan imarlı arsalar, Akyeniköy'e göre daha yüksek, Altınkum'a göre daha uygun fiyatlı olabilir.
- İmarı olmayan veya düşük tarımsal imarlı, büyük metrekareli tarla vasfındaki araziler, diğer imarlı arsalara göre çok daha uygun fiyatlıdır. Bu tarz arsalar daha çok uzun vadeli yatırım amaçlı düşünülmektedir.
Özet Fiyat Görünümü (İlan Örneklerine Göre)
Aşağıdaki fiyatlar güncel piyasa koşullarına göre büyük ölçüde değişebilir ve sadece genel bir fikir vermek amacıyla ilanlardan derlenmiştir:| Bölge | Arsa Türü / Özellik | Fiyat Aralığı (TL) |
| Akyeniköy (Bozseki, Balova) | 300-500 m² Villa İmarlı Arsa | 1.000.000 TL - 2.500.000 TL+ |
| Akbük | Denize Yakın / Manzaralı Villa İmarlı Arsa | 3.500.000 TL - 12.000.000 TL+ |
| Hisar / Efeler | 200-300 m² Konut/Villa İmarlı Arsa | 3.000.000 TL - 7.000.000 TL+ |