Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADMU) | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADMU)

Emir

Moderatör
Moderatör
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADMU), 1992 yılında Aydın’da kurulmuştur. Başlangıçta 5 fakülte ve 1 yüksekokul ile eğitime başlayan üniversite, günümüzde 16 fakülte, 4 yüksekokul, 19 meslek yüksekokulu, 3 enstitü ve 1 devlet konservatuvarı ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren, Türkiye’nin köklü üniversitelerinden biri olmuştur.

image

Alıntı: Wikipedia
Fakülteler:
  • Fen Fakültesi
  • Fen Edebiyat Fakültesi
  • Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • Tıp Fakültesi
  • Veteriner Fakültesi
  • Ziraat Fakültesi
  • Ege Meslek Yüksekokulu
  • Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
  • Söke Meslek Yüksekokulu
  • Buharkent Meslek Yüksekokulu
Bölümler:

ADMU’de 47 lisans, 83 lisansüstü program ve 29 doktora programı bulunmaktadır.

Kampüs:

ADMU’nün 17 ayrı yerleşim yerinde faaliyet gösteren kampüsleri bulunmaktadır:
  • Merkez Kampüs: Aydın şehir merkezine 5 kilometre uzaklıktadır.
  • Çakmar Kampüsü: Aydın şehir merkezine 10 kilometre uzaklıktadır.
  • Işıklı Kampüsü: Işıklı ilçesinde yer almaktadır.
  • İsabeyli Kampüsü: İsabeyli ilçesinde yer almaktadır.
  • Didim Akbük Kampüsü: Didim ilçesinde yer almaktadır.
  • Nazilli Sümer Kampüsü: Nazilli ilçesinde yer almaktadır.
  • Çine Süleyman Pekgüzel Kampüsü: Çine ilçesinde yer almaktadır.
  • Karacasu Muzaffer Özuysal Kampüsü: Karacasu ilçesinde yer almaktadır.
Kampüslerde öğrenci yurtları, spor tesisleri, kütüphaneler ve yemekhaneler gibi birçok imkan mevcuttur.

Başarıları:

ADMU, ulusal ve uluslararası alanda birçok başarıya imza atmıştır. QS Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda 1301-1400 bandında yer alan üniversite, Times Higher Education Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda ise 1601-1800 bandında yer almaktadır.

Üniversiteye Giriş:

ADMU’ye giriş, ÖSYM tarafından her yıl düzenlenen YKS sınavı ile yapılmaktadır.

Daha Fazla Bilgi:

ADMU hakkında daha fazla bilgi için https://www.adu.edu.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Konu görüntüleyen kullanıcılar