Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Antalya - Korkuteli Barajı | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Antalya - Korkuteli Barajı

crypton

Uzman
Uzman

Korkuteli Barajı​

görüntü


görüntü


görüntü


Sulama, taşkın kontrolü ve içme suyu sağlama amacı ile 1968- 1976 yılları arasında inşa edilen Korkuteli Barajı, Korkuteli Çayı üzerinde yer alıyor.
Toprak gövde dolgu tipi olan barajın temelden yüksekliği 70 metre, alanı ise 670 hektar. Baraj, 5.986 hektarlık bir sulama alanına hizmet veriyor.

Avlanma yasağı bulunan baraj göletinde, alabalık yetiştiriciliği yapılıyor. Korkuteli Barajı ve göleti, Antalya’da sulu tarımın gelişmesini ve bölgede yetiştirilen ürünlerin veriminin artmasını sağlayarak, ekonomik kalkınmaya katkı sunuyor.

Korkuteli Barajı
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Wowturkey.Net Forum Sitesi, Türkiye’nin en büyük fotoğraf paylaşım sitesi olmasının yanı sıra bilgi paylaşım forum sitesidir. Kullanıcılara eşsiz bir deneyim sunmak amacıyla aralıksız olarak hizmet vermektedir. Amacımız, birçok insanın arayıp ulaşamadığı bilgilere ücretsiz olarak ulaşmasını sağlamaktır. Resim, ulaşım, genel forum ve şehir altyapı paylaşımlarının arandığı kaliteli forum sitesine hoş geldiniz.

Yasal Uyarı

  • WowTurkey.net 5651 Sayılı kanun kapsamında BTK tarafından onaylı yer sağlayıcı'dır. Bu sebeple içerikleri kontrol etme ya da araştırma yükümlülüğü yoktur. Hukuka ve mevzuata aykırı olduğunu düşündüğünüz içeriği [email protected] adresinden bildirebilirsiniz. Kısa sürede dönüş yapmaya çalışacağız.