Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Adana Atatürk Evi Müzesi | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Adana Atatürk Evi Müzesi

Ali_Adana

Çaylak
Çaylak
Müze Kart

ADANA ATATÜRK EVİ MÜZESİ

BİLGİLENDİRME

Açılış/Kapanış Saatleri
Açılış Saati: 08:30
Kapanış Saati: 17:00
Gişe Kapanış Saati: 16:30

Kapalı Günler
Her gün açık

Adres: Kayalı Bağ Mahallesi, No:59
Tel 1: 03223597866

ÜCRETSİZ - Durum : AÇIK

AÇIKLAMA

Atatürk Adana’ya tam dokuz kez gelmiş ve 5 ayrı konutta konaklamıştır. Bunlardan ikinci ve üçüncü gelişlerinde (16 Mart 1923 ve 17 Ocak 1925) kaldığı tarihi Tepebağ Konağı (Suphi Paşa Konağı olarak bilinir), Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi olarak hizmet etmektedir. Müzede Atatürk’ün Adana Seyahatlarını anlatan dev boyutta fotoğraflar, Kuvayı Milliye dönemine ait eşyalar, Etnoğrafik ürünler, döneme ait gazete arşivleri sergilenmektedir. Ayrıca Hatay’ın kurtuluşunu anlatan özel bir oda bulunur. Ayrıca geleneksel bir Adana Evi’ni görmek isterseniz, Suphi Paşa Konağı size önderlik edecektir.
baaa06e0-c26e-4504-9da9-5eeacab699cf
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Wowturkey.Net Forum Sitesi, Türkiye’nin en büyük fotoğraf paylaşım sitesi olmasının yanı sıra bilgi paylaşım forum sitesidir. Kullanıcılara eşsiz bir deneyim sunmak amacıyla aralıksız olarak hizmet vermektedir. Amacımız, birçok insanın arayıp ulaşamadığı bilgilere ücretsiz olarak ulaşmasını sağlamaktır. Resim, ulaşım, genel forum ve şehir altyapı paylaşımlarının arandığı kaliteli forum sitesine hoş geldiniz.

Yasal Uyarı

  • WowTurkey.net 5651 Sayılı kanun kapsamında BTK tarafından onaylı yer sağlayıcı'dır. Bu sebeple içerikleri kontrol etme ya da araştırma yükümlülüğü yoktur. Hukuka ve mevzuata aykırı olduğunu düşündüğünüz içeriği [email protected] adresinden bildirebilirsiniz. Kısa sürede dönüş yapmaya çalışacağız.