Tema düzenleyici

5G Kullanmaya Hazır Mısınız?

Amerika kendini o kadar zengin sanıyor ki 2G ve 3G orda tamamen kapalı 4Gyidd kapatmaya çalışıyorlarmış

Turkcell bu konuda çok kötü, Avrupa'da internet daha yavaş tükeniyor diyorlar.
Bilerek yapıyorlar ki;

Çoğu ülkede tüketim aralığı 1 ile 8 kb arası değişir. bizde bu galiba 128kb idi.

Yani Siz diyelim 5kb kullandınız;

1likte 5
2likte 6
4 ve 8likte 8
128 likte ise 128kb hakkınız harcanmış olur. İşte sıkıntı da burada zaten, sürekli küçük miktarda veri çekilince interneti sömürüyor.

📆10 Ocak 2022 Fotoğrafı yorumsuz bırakıyorum

20220110_192302.jpg

2027'e kadar kademeli olarak 3g kapanacak
2g kapanmayacak.
2027'e kadar kapatamazlar, ülkemizdeki temassız bankacılık halen ağırlıklı olarak 3G üzerine kurulu (POS cihazları).

Uzun sürede de 3G'nin şehir dışında kapanacağını sanmıyorum, şu an halen LTE olmayan fakat 3G bulunan bölgeler var bunları 2G'ye bırakacaklarını sanmıyorum, LTE veya 5G geleceğini hiç sanmıyorum.

Turkcell bu konuda çok kötü, Avrupa'da internet daha yavaş tükeniyor diyorlar.
Ücretlendirme periyodu kaynaklı daha hızlı tükenir...
2027'e kadar kapatamazlar, ülkemizdeki temassız bankacılık halen ağırlıklı olarak 3G üzerine kurulu (POS cihazları).

Uzun sürede de 3G'nin şehir dışında kapanacağını sanmıyorum, şu an halen LTE olmayan fakat 3G bulunan bölgeler var bunları 2G'ye bırakacaklarını sanmıyorum, LTE veya 5G gelğini hiç sanmıyorum.
Bahsettiğiniz cihazların çoğu 2g destekli zaten açık kalma sebebi de halen yaygın olması, 3g sahaları 4g olacak çünkü enerjisi yönünden verimsiz 3g teknolojisi.

Geri
Üst Alt