Tema düzenleyici

İETT'nin Otokar Kent XL Otobüsleri (Metrobüs)

Her ne kadar İstanbul Caddelerinde dolaşan solo araçları canavar gibi olsa da , bu araçları yetersiz buluyorum . Capacity ve connecto bu araçlara bin basar . Motoru yetersiz kalıyor gibi geldi , bir kere denedim sadece , iç hacmi küçük geldi gözüme nedense , soloların içi sanki daha geniş gibi . Klimaları iyi , araç serin gelmişti o gün . Yokuş performansı idare eder , ancak düzde çok yavaş hızlanıyor . Belki şöförden kaynaklıdır orasını bilemem . Aynı dönem alınan akia araçlardan daha fazla alınsaydı keşke diye yorumladım
 
3241768


3279733


3279742


3279731


3279748


3241894


3247655


3241892


3258951


3258994


3247657
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üstteki fotoğraflardan yola çıkarak bir değerlendirme yapmak istiyorum.

O5001’tamponunda diğer araçlara bakarak bir farklılık var iki yuva boş görünüyor. O5103’ün tamponunda ise diğerlerinden farklı olmak üzere üç tane fazladan vida yuvası var gibi görünüyor ve bunu anlamlandıramadım ayrıca dikkatli bakarsanız tamponda pembe bir nokta var onu da anlamlandıramadım. Daha bu araçlar kaç yaşında ve nedir bu farklılık diye sormak istiyorum. Gerekli bakımları yapılmıyor ve gerekli değer verilmiyor mu bunu da sormak istiyorum.
 
Doğru 18.75 lık motor ile aynı. Ama capacityler de 18 metrelik araba ile aynı motoru kullanıyor.
Ama şey de var Otokar 9 litre motorda kullandı körüklüde, 12 litrede. İzmir’de bu DAF motorlar 8 yıldır kullanılıyor.

Akia direkt actros 1851 motoru kullandı. 510 beygir. Bu motorla 40 50 ton yük çekenler var. Uygun şanzıman diferansiyel ile deli gibi yürür araba.

İETT der ki ben 255kw motor istiyorum 6 silindirli. Otokar 9 litre büyük turbo da koyar 16 litre ufak turbo da. O firmaya bağlı. İETT asgari 11 litre motor şartı ile asgari 370.bg motor şartı koyarsa asıl olur.
 
Konu sahibi
Asgari 370 beygir koyarsa MAN Lions City G 18 körüklü otobüsler hayal olur. Çünkü motor güçleri 360 beygir. Bence gayet iyi Citaro G den 10 beygir daha fazla. Citaro G’lerin nasıl canavar gibi gittiğini biliyoruz.
 
  1. Nesil conecto körüklüler ile Tourismo 15 lerin motorları aynı. Turbo vs ile güçleri 360.ya ds 400 bg.
    Bursa’daki o345 conectolweın solo ile körüklüsü aynı motoru kullanıyor. Birisi 250 bg diğeri 300 bg. 11 litre civarı motor hacmi var.
Akia actros motoru atıyor mesela.
Firma üretim maliyeti için aynı motorun çok çeşitli varyantlarını kullanabilir.
 
Autoclub Youtube kanalına 1 hafta önce yüklenmiş “Aşırı Teknik İçerir! 100 Beygir Nasıl 500 Beygir Nasıl Olur?” adlı videoyu izlemenizi tavsiye ederim.
Turbo, intercooler vs. gibi bir sürü mühendislik uygulaması ile aynı motorun farklı güç varyantları olabiliyor.
 
Geri
Üst