Tema düzenleyici

İETT Araç Filosu ve Araçları Hakkında Sohbet

@deividcollardo Bir ara internette MAN ile işbirliği yapıldığı haberleri dolanıyordu, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Sizce ilerleyen yıllarda bu marka tercih edilir mi

@deividcollardo Bir ara internette MAN ile işbirliği yapıldığı haberleri dolanıyordu, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Metrobus hattında iett ye ödemesini yapan her marka test ediliyor, man şu anda iett açısından uygun gorulmedi, fiyat,bakim,motor ,usta bakımından sıkıntılı olduğu için alınmaz

Metrobus hattında iett ye ödemesini yapan her marka test ediliyor, man şu anda iett açısından uygun gorulmedi, fiyat,bakim,motor ,usta bakımından sıkıntılı olduğu için alınmaz
Hocam man , iett nin açtığı hiçbir ihaleyi kazanamaz ki . 21B maddesi kullanılıp doğrudan alım yapılabilir ama o da siyaseten tepki çeker

Arkadaşlar, önümüzdeki uzun bir dönemde iett araç alımı yapmaz, akıa alındı ama pişman olundu firma battı, citarolar bakımları yapiliyor devam edecek,otokarlar karsanlarda aynı şekilde, yoruldular ama yapacak bir şey yok, iett otobüs işletmesi özel halk işletmesi yoluyla devam edecek,
Yeni açılıcak olan Kayabaşı kiptaş garajına ne gelebilir

İnşallah Otokarlar Avrupa Yakasına geri gelirler. Uzun süredir Otokarların İkitelli Garajı hatlarına gelmesini bekledim, gelmediler. Bari kayaşehire gelsinler
Bölgedeki duruma göre değişebiliyor, solo çoğunlukta ve en yakın garajda bmc varsa boleceklerdir, ondan dolayı gelecek araçlar bmc ve otokar olarak düşünebiliriz, temsalari da alabilirler, yeni hatlar hayata geçmesine bağlı kesinleşir

Bölgedeki duruma göre değişebiliyor, solo çoğunlukta ve en yakın garajda bmc varsa boleceklerdir, ondan dolayı gelecek araçlar bmc ve otokar olarak düşünebiliriz, temsalari da alabilirler, yeni hatlar hayata geçmesine bağlı kesinleşir

Temsalar gelmez.CNG Tesisi yok Kayabaşı garajında.

Fabrikası Ankara’da olduğu için kazanabilir.
Yerli üretim konusundan bahsetmemiştim. Mevcut sistemde İETT minimum gereksinimleri açıklayıp tüm firmaları davet ediyor . Bir firmanın ihaleyi kazanabilmesi için en düşük teklifi vermesi lazım. Ve o firma man olamaz , fiyatı her türlü yüksek kaçar .

Gerçi şöyle bir çözüm bulunabilir , şartnameye “hibrit motor “ maddesi eklenir. Böylece aday sayısı sadece 2’ ye düşer. Mercedes ve Man yarışır , ucuz olan kazanır. Ancak hibrit sistemlere iett nin bakım altyapısı hazır mı bunu bilemiyorum .

Biliyorum, Elektrikli araçlar için durum biraz zor olacak ama hayırlısı diyelim. Bence cng ve dizel garajı olacağı kanaatindeyim

Bence de elektrikli araç alınana kadar Otokarlar gelir.BMC’leri de bölmezler.İkitelli’de kalırlar.Körüklü de Mercedes gelir.Citarolar ya da Conectolar.

Hayırlısı artık.Garaj bi bitsin de.Çalışmalar yavaş maalesef.Daha garajın alt tarafında 2 tane Forekazık çalışıyor.

Elektrik İstanbula uygun değil bence mevcut güzergah zorluğu sefer bitirme süresi vesaire ve bunu deposı bitince molalarda şöför mü dolduracak
Beykoz bölgesi için elektrikli araçlar uygun aslında. Çünkü iett araçlarının çoğu yarım gün veya tatilli çalışıyor. Örneğin araç sabah 2 posta 15Y çalışıyor , öğlen yatıp akşam 2 sefer daha atıyor. Arada elektriği yedi mi menzil sorunu olması imkansız gibi bir şey . Hatta arada şarj olmasa bile günü tamamlar

Geri