Tema düzenleyici

İETT Araç Filosu ve Araçları Hakkında Sohbet

Maliyet,bakım onarım, işletme süresi bunlar geçici kavramlar belediyeler sadece şuna bakar araç ve maliyet ben gidipte devlet destekli onaylı bmc den 100 tane alıp 1 lira ödeyeceğime gidip niye mercedese 2 lira ödeyeyim

Öyle olmuyor işte.Uzun vadede o araçların çıkarttığı masraf 3 Mercedes parası bile oluyor.Kalitesizlik Maliyeti diye bir kavram var.

Öyle olmuyor işte.Uzun vadede o araçların çıkarttığı masraf 3 Mercedes parası bile oluyor.Kalitesizlik Maliyeti diye bir kavram var.
Belediyeler bunu ÖNEMSEMIYOR. Önemli olan borç olmasın, pahalı olmasın, devlet destekli olsun, her usta bakabilsin parça bulunsun bunlar önemli

Burada yazılanları anlıyorum. Kaliteli olması kalitesiz olmasından çok daha önemli fakat Belediyecilikte bu işlemiyor.

Biz normal kullanıcı olarak düşündüğümüz zaman kaliteye önem veriyoruz. Az olsun ama kaliteli olsun diyoruz ve normali de bu.

Fakat belediyelerin düşündüğü kalite değil. Sayının çok olması, özellikle parçasının bulunabilir olması (Araçların uzun süre kullanılmasından dolayı), maliyetli olmaması gibi detaylarla ilgileniyorlar.

Bu yüzden ihalede en düşük teklifi veren firma kazanıyor

Burada yazılanları anlıyorum. Kaliteli olması kalitesiz olmasından çok daha önemli fakat Belediyecilikte bu işlemiyor.

Biz normal kullanıcı olarak düşündüğümüz zaman kaliteye önem veriyoruz. Az olsun ama kaliteli olsun diyoruz ve normali de bu.

Fakat belediyelerin düşündüğü kalite değil. Sayının çok olması, özellikle parçasının bulunabilir olması, maliyetli olmaması gibi detaylarla ilgileniyorlar.

Buna ek olarak devlet desteği,hibe katkısı usta bulunabilirligi önemli etken

Vatandaş olarak bende 2026 mercedes conectoya binmek istiyorum ama maalesef devlette bu işler böyle olmuyor, fiyat-fayda endeksi her zaman ön planda
Aynen kurumlar fiyat-performansa bakıyor. Ucuza iyi performans almaya çalışıyorlar. Bir nevi yazı tura atıyorlar.

Bu yüzden ben Özel Halk Otobüslerini daha çok seviyorum. En azından durumu iyi olan mal sahipleri araçlarını güzel modellerle yeniliyorlar

Fakat belediyelerin düşündüğü kalite değil. Sayının çok olması, özellikle parçasının bulunabilir olması (Araçların uzun süre kullanılmasından dolayı), maliyetli olmaması gibi detaylarla ilgileniyorlar.

Ben de diyorum ki bu düşünce yanlış.

Neyse herkes güzel bir şekilde kendi fikrini belirtti.👍

Ben de diyorum ki bu düşünce yanlış.

Neyse herkes güzel bir şekilde kendi fikrini belirtti.👍
Aynen öyle abi buradaki herkes aslında aynı fikirde ve kaliteyi savunuyor fakat bizim savunmamız belediyelerin anlayışını değiştirmiyor.

Aslında herkes aynı tarafta 😁

Geri