Hocam belediye her türlü aracı alabiliyor. Kamyonundan tutun kepçesine kadar yeni var öyle diyim.Kapı kırık maalesef
Hocam belediye her türlü aracı alabiliyor. Kamyonundan tutun kepçesine kadar yeni var öyle diyim.Kapı kırık maalesef
Bende diyorum ki alabilir, ama ne zamanHocam belediye her türlü aracı alabiliyor. Kamyonundan tutun kepçesine kadar yeni var öyle diyim.
Maliyet,bakım onarım, işletme süresi bunlar geçici kavramlar belediyeler sadece şuna bakar araç ve maliyet ben gidipte devlet destekli onaylı bmc den 100 tane alıp 1 lira ödeyeceğime gidip niye mercedese 2 lira ödeyeyim
Bmc eski Procityler gibi araçlar üretim yapmıyor İett özel üretim araçları mükemmel50 Citaro 300 bmc ye bin basar
Belediyeler bunu ÖNEMSEMIYOR. Önemli olan borç olmasın, pahalı olmasın, devlet destekli olsun, her usta bakabilsin parça bulunsun bunlar önemliÖyle olmuyor işte.Uzun vadede o araçların çıkarttığı masraf 3 Mercedes parası bile oluyor.Kalitesizlik Maliyeti diye bir kavram var.
Buna ek olarak devlet desteği,hibe katkısı usta bulunabilirligi önemli etkenBurada yazılanları anlıyorum. Kaliteli olması kalitesiz olmasından çok daha önemli fakat Belediyecilikte bu işlemiyor.
Biz normal kullanıcı olarak düşündüğümüz zaman kaliteye önem veriyoruz. Az olsun ama kaliteli olsun diyoruz ve normali de bu.
Fakat belediyelerin düşündüğü kalite değil. Sayının çok olması, özellikle parçasının bulunabilir olması, maliyetli olmaması gibi detaylarla ilgileniyorlar.
Bu yüzden ihalede en düşük teklifi veren firma kazanıyor
Aynen kurumlar fiyat-performansa bakıyor. Ucuza iyi performans almaya çalışıyorlar. Bir nevi yazı tura atıyorlar.Vatandaş olarak bende 2026 mercedes conectoya binmek istiyorum ama maalesef devlette bu işler böyle olmuyor, fiyat-fayda endeksi her zaman ön planda
Burada yazılanları anlıyorum. Kaliteli olması kalitesiz olmasından çok daha önemli fakat Belediyecilikte bu işlemiyor.
Biz normal kullanıcı olarak düşündüğümüz zaman kaliteye önem veriyoruz. Az olsun ama kaliteli olsun diyoruz ve normali de bu.
Fakat belediyelerin düşündüğü kalite değil. Sayının çok olması, özellikle parçasının bulunabilir olması (Araçların uzun süre kullanılmasından dolayı), maliyetli olmaması gibi detaylarla ilgileniyorlar.
Bu yüzden ihalede en düşük teklifi veren firma kazanıyor
Aynen öyle abi buradaki herkes aslında aynı fikirde ve kaliteyi savunuyor fakat bizim savunmamız belediyelerin anlayışını değiştirmiyor.Ben de diyorum ki bu düşünce yanlış.
Neyse herkes güzel bir şekilde kendi fikrini belirtti.![]()
Her sene 650 şer adet değil de 300 er alsalar bile mükemmel olur.Bu videoda dakikalı bir şekilde attım direkt oynatabilirsiniz. 650 adet yeni otobüs alımı kararını verdik diyor.
2026 650
2027 650
2028 650
Toplam 1950 otobüs alacağız diyor
Hiç bir şehir istanbulla kıyaslanamaz, ülkede en çok toplu ulaşım kullanan il 24 saat ayakta ve 24 saat toplu ulaşım mevcut,Ankara'da ve Konya'da iyi otobüsler çalışıyor bu arada
100-200 alınırsa çok büyük iş olurHer sene 650 şer adet değil de 300 er alsalar bile mükemmel olur.
Her sene 650 şer adet değil de 300 er alsalar bile mükemmel olur.
Hedef koymak alınabilir anlamına gelmiyor, siyaset her zaman iş yapar sahaya bakmak lazimBelediye başkanvekili 650 diyorsa doğrudur. Sonuçta kendisi birinci kaynak.
150 ye düşürürlerBırak İETT 650 hedef koyduysa, alabiliyorsa 650 tane alsın yıllık.Sonra mesajını okuyup 300’e düşürmesinler sayıyı.Malum, İETT’den takip edenler var siteyi.![]()
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.