Tema düzenleyici

İstanbul'un En Tekinsiz Yerleri

Bugün instagramda gezerken karşıma çıktı.

Toplam işlenen suç sayısına göre liste

IMG_20260201_002831.jpg

Bugün instagramda gezerken karşıma çıktı.

Toplam işlenen suç sayısına göre liste

Ekli dosyayı görüntüle 105426
Fatih: Mültecilerden dolayı.

Küçükçekmece: Kanarya'dan dolayı.

Pendik: E5 üstündeki mahallelerinden dolayı(Yenişehir ve Harmandere'yi saymıyorum oralar iyi)

Kadıköy: Başka ilçelerden gelip Kadıköy'de suç işleyenlerden dolayı.

Ümraniye: Dudullu tarafı yüzünden.

Esenyurt ve Gaziosmanpaşa için zaten söyleyeceğim bir şey yok.

Bağcılar nerede?
Esenler, Güngören, Bahçelievler.
Kağıthane yok mu???
Bu ilçelerin listede olmaması beni de şaşırttı.

Bağcılar: Site dışı olan kısımları tekin değil.

Esenler: 15 Temmuz Mahallesi yani full TOKİ evlerinden oluşan mahallesi hariç diğer mahalleri tekin değil.

Kağıthane: M11 ve M7 İstasyonlarının olduğu bölge hariç diğer bölgelerine hiç gitmedim ama çoğu kişi pek tekin değil diyor.

Güngören: Abdurrahman Nafiz Gürman, Mehmet Nesih Özmen ve Tozkoparan yani Merter Bölgesindeki 3 mahalle hariç diğer mahalleleri pek tekin değil. Yine de Merter Bölgesindeki mahalleleri dışındaki mahalleleri tekin değil diyorum ama bir Esenler ve Bağcılar gibi de değil mesela Güneştepe'de teyzemler yaşıyor sürekli giderim pek bir sıkıntı görmedim.

Bahçelievler: Bahçelievler Merkez, Kocasinan ve Yenibosna hariç diğer mahalleleri pek tekin değil ama Esenler, Bağcılar vs gibi de değil yine de.

Konu sahibi

Bu listede Kadıköy yok .. Tarlabaşı ve Dolapdere şaşırtmadı . aslında Fikirtepe de de tehlikeli alanlar var .​

En Riskli İlçeler: Suç Oranlarına Göre İlk 5​

İstanbul’un 39 ilçesi arasında güvenlik açısından öne çıkan bazı bölgeler var. Aşağıda, 2025 yılında suç oranlarının yüksek olduğu tahmin edilen ilçeleri sıralıyoruz:

• Esenyurt: Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Esenyurt, özellikle gece saatlerinde güvenlik riskleriyle dikkat çekiyor. Hızlı yapılaşma ve denetim eksikliği, bu ilçeyi yankesicilik ve sokak kavgaları açısından riskli bir hale getiriyor.
  • Fatih: Tarihi Yarımada’da yer alan Fatih, turist yoğunluğu nedeniyle yankesicilik ve dolandırıcılık gibi suçlarla anılıyor. Özellikle Eminönü ve Aksaray gibi bölgelerde dikkatli olmak gerekiyor.
  • Beyoğlu: Taksim ve çevresi, gece hayatının yoğunluğuyla bilinir. Ancak bu bölgelerde alkol kaynaklı kavgalar ve kapkaç olayları sıkça rapor ediliyor.
  • Gaziosmanpaşa: Dar sokakları ve yoğun nüfusuyla Gaziosmanpaşa, özellikle bazı mahallelerinde güvenlik açısından sorunlu bir bölge olarak görülüyor.
  • Bağcılar: Esenyurt gibi kalabalık bir ilçe olan Bağcılar, küçük çaplı suçlarla sıkça gündeme geliyor.

3. Riskli Mahalleler ve Semtler: Detaylı Analiz​

İlçelerin yanı sıra, bazı mahalleler ve semtler güvenlik açısından daha fazla dikkat gerektiriyor. İşte 2025’te dikkat edilmesi gereken mahalleler:
  • Tarlabaşı (Beyoğlu): Uzun yıllardır güvenlik sorunlarıyla anılan Tarlabaşı, özellikle gece saatlerinde riskli bir bölge. Uyuşturucu ticareti ve küçük çaplı suçlar burada sık görülüyor.
  • Dolapdere (Beyoğlu): Dar sokakları ve ekonomik sorunlarıyla Dolapdere, yankesicilik ve hırsızlık olaylarının sıkça yaşandığı bir yer.
  • Gazi Mahallesi (Sultangazi): Gazi Mahallesi, geçmişte yaşanan olaylar ve toplumsal gerilimlerle biliniyor. Bu bölgede gece yalnız dolaşmak önerilmiyor.
  • Sarıgöl (Gaziosmanpaşa): Sarıgöl, suç oranlarının yüksek olduğu mahallelerden biri. Özellikle sokak kavgaları ve hırsızlık olayları burada yaygın.
  • Kanarya (Küçükçekmece): Yoğun göç alan bu mahallede güvenlik sorunları zaman zaman gündeme geliyor.

4. İstanbul’da Güvenlik İçin Alınabilecek Önlemler​

Riskli bölgelerde bulunmanız gerekiyorsa veya genel olarak şehirde daha güvende olmak istiyorsanız şu önlemleri alabilirsiniz:

• Gece Saatlerinde Dikkat: Gece geç saatlerde yalnız dolaşmaktan kaçının. Özellikle tenha sokaklar yerine ana caddeleri tercih edin.
  • Değerli Eşyaları Göstermeyin: Telefon, cüzdan veya mücevher gibi eşyaları açıkta taşımamaya özen gösterin.

Geri