Tema düzenleyici

Arama sonuçlarınız

1. Ş

İran'da Rejim karşıtı Ayaklanma

İran'da şu anda bir çatışma istemiyoruz. Ama Suriye'deki gibi bir durum olursa, eminim ki daha da fazla yoğun bir şekilde etki göstereceğiz. Türk soylu vatandaş sayısı çok yüksek. Asla kayıtsız kalmaz Türkiye.
  2. Ş

Malatya Kentsel Dönüşüm Projeleri

Yatay mimari felaketi yaşanıyor anladığım kadarıyla. Parselin büyük kısmı beton.
  3. Ş

Osmaneli - Yenişehir - Bursa - Bandırma Hızlı Tren Hattı (TCDD)

Marmaray hattında bir yerden otobüs seferleri başlamıştı. Çayırova mıydı? En iyi seçenek o. Marmaray+Otobüs
  4. Ş

TOGG

T8 1400 civarından başlar bence. Bu daha küçük bir araç olacak. Biz T8 beklerken T6 açıklandı. Kafalar karıştı :)
  5. Ş

M11 Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı

Başlık sessizliğe gömüldü.
  6. Ş

TOGG

Togg T6 çıkacakmış 2027'de. fiyatı tahminen bugünün parasıyla 1200 civarı olur.
  7. Ş

M8 Bostancı-Dudullu-Parseller Metro Hattı

Sadece çıkışlar değil, Ayşekadın çıkışında hâlâ inşaat sırasında kullanılan beton bloklar duruyor. Yolda da adım başı kasis var. Rekor denemesi herhalde.
  8. Ş

İstanbul’un Kaybolan Meslekleri

Evet bozacı bizi rahatsız ediyor. Gecenin 12'sinde sokakta böğürüyor. Çocuklar uykusundan uyanıyor ve ağlıyor. İlkel adetlere tutunmayın. Gürültü kirliliği diye bir şey var medeni ülkelerde. Ne sattığı da belli değil. Denetim yok. Mikrop mu var, içeriğinde ne var belli değil.
  9. Ş

İstanbul’un Kaybolan Meslekleri

Bozacı malesef hâlâ var. Bir gün aşağı inip sesini kısıcı hareketlerde bulunacağım.
  10. Ş

Suriye'de tam olarak bunu başaramadı ABD. Kısmen müdahale edebildi. ABD'nin gücü sınırsız değil.
  11. Ş

Bu aslında Pehlevi'lerin İngiliz aklıyla Türklerden aşırdığı bayraktır. Sallayanlar ne amaçla sallıyor bilemiyorum ama Pehlevi meselesi kara komedidir. Kullanılıp atılan maşa, uydurma bir hanedan. Bayrağı bile araklama.
  12. Ş

Binlerce yıllık Fars devleti diye bir şey yok. Bilgileriniz oldukça sakat. İran 1000 yıllık Türk devletiydi, İngilizler farsları başa getirdi. 100 yıl kadar farslar yönetti ve sonuç ortada. Ülke ahıra döndü. Petrolü, doğalgaz, tarih, kültür, edebiyat ülkesini mahvetti farslar. İran aslında dönecek!
  13. Ş

İran'da yaşayan Türk sayısı hakkında bir fikriniz var mı?
  14. Ş

KONYARAY - Konya Banliyö Tren Projesi

YHT, Sanayi, Havalimanı birbirine bağlanıyor. Rüya gibi. Her ilde böyle olmalı.
  15. Ş

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvayı Geliyor!

Büyük ölçüde Marmaray'a paralel ve çok yakın gittiği için bence öncelikli bir hat değil. Önce Fikirtepe, sonrasında da Bayar caddesini takip etmesi gerekiyor bu hattın istenen etkiyi yapması için. Fikirtepe küçük bir şehir nüfusuna ulaştı ama toplu olaşım neredeyse yok, önünden geçen caddeler...
  16. Ş

M5 Üsküdar-Samandıra Merkez Metro Hattı

Yeni araçları M8'e sürerler o zaman. Yeni araç olduklarını üretim tarihlerinden anlayabiliriz körük aralarında yazıyordu saanırım.
  17. Ş

M12 Göztepe-Ümraniye Metro Hattı

Hiç binmedim. Durum o kadar fena mı?
  18. Ş

İETT'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

Aynen kocaman alan var orda. AVM'ye otopark yapacaklarına M4 ile M8'in girişlerinin arası peronlarla donatılmalı. Otopark fetişizmi son bulmalı.
  19. Ş

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı

Güzel işler fakat Taksi terörü çözülmedikçe ne kadar otopark yapsak yetmez. ÜBER ve benzeri onlarca firmanın hizmete girmesi şart.
  20. Ş

M12 Göztepe-Ümraniye Metro Hattı

Hepsi en üst tam otomatik sürücüsüz teknolojide. HEPA filtresi de hepsinde var diye biliyorum. Bilenler düzeltsin. PAKS desen o da aynıdır. Özel bir teknoloji atılımı olmadı. Bunun daha üstü yok zaten. Arada sadece, depolanan enerji, ses/hava yalıtımı gibi farklar olabilir. Singapur'da, tren...
Geri