Tema düzenleyici

Arama sonuçlarınız

1. Mevlüt_Kahraman

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

imza
  2. Mevlüt_Kahraman

hocam lüks konut m2 si maliyeti 27-30.000 tl/m2 bandındadır. 22.000 tl ye mumkun degildir. İşçilik maliyetleri çok yüksek. Deprem bolgesindeki uyduruk tunel kalıp konutların bile maliyetleri 20-25 bandında! Burda mutahhitler icin olabilecek aralık yerine gore %45-50 dir. Onun ustunde veren...
  3. Mevlüt_Kahraman

altaypılar oncelikle ana yol izleri kotlara göre açılır. Sonrasında ana kanalizasyon hatları yapılır. peşinden ana su hatları. Bilkentte binalar hızlı giriş yaptı. Ama olması gereken doğrusu benim dedigim sekilde. Bilkentte arsa kapanın elinde kaldııgı icin, muteahitler cok hızlı girdi...
  4. Mevlüt_Kahraman

Hocam bu zamana kadar demekki ruhsatlar yeterince para gelmediki, bir sürü proje yarım kaldı Ankarada. 6 yıldır tamamlanmayan köprüler ve yollar var. Dodurgadaki imara göre tüm altyapı ve yolların tahmini bütçe tutatarı, elektriğii ve doğlgazında katarsanız 1 millyar dolar üstü olur. İmar planı...
  5. Mevlüt_Kahraman

İyimser olmak iyidir ama temkinli olmakta gerekir. Bu abb surecinin kısa vadede sonuclanacagina ihtimal vermiyorum. O komisyondan ruhsatların onunu acıcı bir karar cıkması zor. Yeni bir imar planı istenecektir. Onunda askı surecleri itirazları nerden baksanız 4-5 ay surebilir. Belediyenin...
  6. Mevlüt_Kahraman

Bu tapu kayıtlarına herkes keşke girebilse:) kimin hangi daireyi ne zaman aldıgını kaca aldıgını isteyen istedigi zaman gorebilse:)
  7. Mevlüt_Kahraman

Forumda kimseyi tanımıyorum. 4-5 aydır bu konuyu takip ediyorum. Ancak RKK nin dedikleri bana gorede olması gerekenlerdi. Yani belediyenin RKK nin dediklerini demis olması, dogruya dogru demekten baska birsey degil. Cankaya ABB ye haber vermeden bu sekilde bir rapor cıkartmaz. Cıkartıyorsa iki...
  8. Mevlüt_Kahraman

Beyefendi belediye ruhsat başvurusuna olumlu yada olumsuz cevap vermek zorunda. Ret ettigi zaman yapı ruhsat başvurusunu gerekçe belirtmek zorunda. Ruhsat başvuru sahibide ret gerekçesini mevcut imar planlarındaki duruma gore yeterli bulmaz ise, idari mahkemeyede dava acar, uğradığı maddi...
  9. Mevlüt_Kahraman

Bu durumda, dodurgayı boşverin. Diyelim çayyolunda imarlı arsanız var. kat karşılığı anlaştınız. Müteahhit yapı ruhsatına başvurdu. Belediye kafasına göre ben ruhsat başvurunuza 3 ay 4 ay 1 yıl dönmüyor. Ne olacak? Bu müteahhit ve arsa sahibinin durumu? Kanuni olarak hak arıyamacakmı...
  10. Mevlüt_Kahraman

ABB taraf degilmi? Acilan tazminat davasi varmi? Yilan hikayesi bu. İlk plan iptalini baz alip onun ustune 2-3 yil insaat suresi koyup, o insaat bitis suresinden gununuze kadar olan sure icin kira taMinati, deger kayip tazminat davasi acilabilir. Ornegi varmidir Turkiyede bakmak lazim
  11. Mevlüt_Kahraman

Arkadaşlar haftada 1-2 defa bakıyorum neler oluyor forumda diye. Bu dodurga iç bölge imarla ilgili özetle hiçbir ilerleme yok. Alanda 2 emsalli 100 lerce parsel var. Eğer mahkeme kararları lehte olsaydı, bu parsellerde 6-7 senedir İnsaat yapmak isteyenler yapı ruhsatına başvurup ruhsatı...
  12. Mevlüt_Kahraman

Buyuksehir Belediyesi bu bağlantı yolunu 2025 in sonuna bitirirse opun basınıza koyun. Ayrıca dodurgada 10 mt yollar dışındaki tüm yollar ABB Nin sorumluluğundadır. Burdaki yollarıda anlaşılan 2028 sonuna bitirecek!
  13. Mevlüt_Kahraman

Bir suru proje beklemede. Eger denildigi gibi bu danistay karari problemi cozdu ise zaten 1-2 aya hersey belli olur ruhsat basvurularinin sonuclari ile.
  14. Mevlüt_Kahraman

Yapracik neyse, halaclidan gecti imar… dodurgali ve bolgedeki vatandas 8 senedir hakki gasp ediliyor. Abb kendisi 2 emsalli yer satiyor. Ozellestirme ayni sekilde satiyor. Sonra abb ve cankaya topu birbirlerine atiyor. Yaziklar olsun
  15. Mevlüt_Kahraman

15.12.2021 tarih ve 2585 sayili abb meclisi ile onaylandi beytepe plan
  16. Mevlüt_Kahraman

Hocam 2017 plan iptal edildi mahkemece. Sonra 2021 de plan revize edilip gecirildi. Evraklarini isterseniz mail verin gondereyim.
  17. Mevlüt_Kahraman

Beytepe imar bu yonetim zamaninda onaylandi. İncek imar onceki yonetim. Cok fark yok ranta bakis acisi yonunden.
  18. Mevlüt_Kahraman

Beytepe imari ile dodurga imarinin emsal yonunden ne farki var? Yada incekteki imarlarin. Haksiz rant varsa oralardada var. Burda mesele 1/1000 luk planda belirlenmesi gereken emsal degerlerinin parzelisasyona birakilmasi. 1/1000 lik planlar revize edilir ve problem asilir. Belki emsaller 2...
  19. Mevlüt_Kahraman

1.75 veya 2 emsalde sorun yok. Sorun bu emsallerin hangi parsellere verileceğinin belli olmaması. 10.000 m2 üzeri hangi parseller bellimi? Degil. Daha once buna benzer bir durum varmi, içtihat oluşturacak? Bildigim kadarı ile yok ama belki hukukçu arkadaslar var ise daha detaylı bilgiye sahiptir.
  20. Mevlüt_Kahraman

Hocam parsel büyüklükleri bellimi? Degil. Parzelisasyon planında o belli olur. Simdi herkes 10.000 m2 üstüne ulaşmaya çalışacak. Ulasamayanlar bu sefer parzelizasyon planının iptali icin dava acacak. RKK arkadasın dedikleri tamamen hakli. Burda mahkeme kararını detaylı okursanız, olay...
Geri