Tema düzenleyici

Arama sonuçlarınız

1. AlbatrosD.IIIFazılBey

Türkiye Cumhuriyeti'nin Azerbaycan, Somali, Libya, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu'daki doğalgaz petrol çalışmaları

SOMALİ : Tahmini Petrol Rezervi 🔹 20 milyar varil – Bu rakam Türk ve Somali kaynaklarının birlikte duyurduğu keşfe dayanan güncel baz tahminlerden biri. 🔹 30 milyar varil civarı – ABD Ticaret Bakanlığı ve bazı analizler, Somali’nin toplam petrol ve gaz potansiyelinin bu civarda olabileceğini...
  2. AlbatrosD.IIIFazılBey

İçinden geçeni söyle!!!

Türk gençliği, her türlü maddi ihtiraslarını, şahsi duygularını milletinin selameti namına feda etmekten vazgeçmeyecektir.
  3. AlbatrosD.IIIFazılBey

Memleketimize hangi evi yapmak isterdik, istiyoruz, beğendiğimiz görselleri atalım.

Ben Ankara Sirkeliliyim, ilerde ailecek biraz daha imkanımız olursa aşağıdaki evi yapmak isterdim, şu an bu evi beğeniyorum:
  4. AlbatrosD.IIIFazılBey

Şu an ne düşünüyorsun?

Allah diye haykıran evi şehri medeniyeti yıkılmış Filistinli çocuğu düşünüyorum.
  5. AlbatrosD.IIIFazılBey

Ulus Yayalaştırma Projesi

Projenin Amacı ve Kapsamı 1. Trafiğin Yeraltına Alınması ve Yeni Kent Meydanı Trafiğin taşınması: Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi ve Anafartalar Caddesi gibi kavşaklara yakın ana arterlerde trafiğin yeraltına alınması planlanıyor. Bu sayede üst yüzeyde geniş yaya alanları oluşturulacak...
  6. AlbatrosD.IIIFazılBey

Kapalı Maraş Bölgesi Ne Zaman Imar Olup Turizme Kavuşacak???

Kapalı Maraş, Kıbrıs'ın Gazimağusa kentinde bulunan ve uzun yıllar boyunca kapalı kalan bir bölgedir. 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ele geçirilen Maraş, o tarihten itibaren askeri bölge ilan edilerek sivil yerleşime kapatılmıştır. 📜 Tarihçe 1974...
  7. AlbatrosD.IIIFazılBey

Ay Yıldız Müşterek Karargâhı

Ay Yıldız Karargâhı, Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanlığı tarafından inşa edilen ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yeni komuta merkezi olan modern bir askeri karargâhtır. İşte detaylı bilgiler: 📍 Ay Yıldız Karargâhı Nedir? TSK’nın üç ana kuvvet komutanlığı (Kara, Hava ve Deniz)...
  8. AlbatrosD.IIIFazılBey

Ankara İstiklal (Yahudi) Mahallesi: Tarihi Ve Restorasyon Durumu - Ulus

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan İstiklal Mahallesi, halk arasında "Yahudi Mahallesi" olarak da bilinir. yüzyıldan itibaren Yahudi cemaatinin yoğun olarak yaşadığı bu bölge, 1930'lara kadar Ankara'nın en önemli mahallelerinden biri olarak kabul edilmiştir. Tarihi ve Kültürel Önemi...
  9. AlbatrosD.IIIFazılBey

Hergelen Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi - Ulus

Hergelen Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi, Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan Hergelen Meydanı ve çevresini kapsayan bir yenileme girişimidir. Bu proje, bölgenin tarihi dokusunu koruyarak modern bir yaşam alanı oluşturmayı hedeflemektedir. Projenin Amaçları: Tarihi ve Kültürel Değerlerin...
  10. AlbatrosD.IIIFazılBey

Ulus Meydanında Araç Trafiği Ne Zaman Yerin Altına Alınacak???

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Meydanı'ndaki trafiği yer altına alarak bölgeyi yayalaştırmayı planlamaktadır. Bu kapsamda hazırlanan proje, Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu'na sunulmuştur. Kurul, proje alanında jeoradar incelemesi yapılmasına karar vermiştir. Bu incelemeler tamamlanıp...
  11. AlbatrosD.IIIFazılBey

3. Etaptaki Çalışmaların Tamamlanmasıyla Ankara Kalesindeki Ankara Evleri Ve Sokaklarındaki Restore Çalışmaları

“KENTİN TACI” ANKARA KALESİ VE ETRAFI GELECEĞE HAZIRLANIYOR Ankara Kalesi 1. ve 2. Etap’ta Sokak Sağlıklaştırma projelerini tamamlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, 3. Etap’ta 11’i tescilli 80 yapı için başlattığı çalışmaları sürdürüyor. 01 Ağustos 2024 Perşembe 13:19 Sur duvarlarındaki...
  12. AlbatrosD.IIIFazılBey

Kahramankazan Ile Esenboğa Havalimanı Arasını 30 Kilometreye Düşürecek Otoyolu Projesi

2019 dan beri haber yok, Kahramankazan belediyesinin seçim vaadlerinde ismi geçiyor, bakalım ne zaman hareketlenme olacak projede.
  13. AlbatrosD.IIIFazılBey

YHT Gar-Kuyubaşı-Esenboğa-Üniversite Metro Hattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ankara'da 7 istasyonlu metro hattını yatırım programına aldık Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplam 7 istasyonlu Keçiören Kuyubaşı-Esenboğa Havalimanı-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi metro hattını yatırım programına aldık, yakında ihalesine çıkacağız." dedi. Esenboğa...
  14. AlbatrosD.IIIFazılBey

M6 (Gar – Yıldırım Beyazıt Üniversitesi – Çubuk) Tramvay Projesi

M6 (Gar – Yıldırım Beyazıt Üniversitesi – Çubuk) Metro Hattı, Ankara'da yapımı planlanan metro ve tramvay projelerinden birisidir. Gar'dan başlayıp Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne kadar metro hattı, sonrasında da Çubuk'a kadar tramvay olarak planlanarak sona ermekte olan hattın, 54 kilometre...
  15. AlbatrosD.IIIFazılBey

İmar Affı Çıkması Yerine Düzenli İmar Çalışmaları Yapılsın

Cimere yazalım arkadaşlar ben çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığına görüş öneri olarak şunları yazdım: "En son imar affının 2018 yılında çıktığını biliyoruz, bu imar afları teamül haline getirilmiş olup bu da kaçak yapılaşmaları ve imarsız yapılaşmaları arttırmaktadır. İmarsız...
  16. AlbatrosD.IIIFazılBey

Ankapark 2024 Bahar Aylarında Ücretsiz Olarak Açılacak

801 milyon dolara mal olan ve 3,5 yıllık hukuk mücadelesinin ardından mahkeme kararıyla Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilen Ankapark’ın tekrar hizmete açılması için elektrik hattı döşeme ve havuz yenileme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 801 milyon dolara mal...
  17. AlbatrosD.IIIFazılBey

Ulus Kültür Merkezi Kapalı Çarşı ve Dolmuş Durakları Projesi

Arkadaşlar merhaba, projeye Melih Gökçek zamanında başlandı. Mansur Yavaş döneminde 2023 yılında tamamlanacağı vaad edilmişti. Şeytan insanın kulağına herşeyi fısıldıyor acaba Melih Gökçek zamanında başlayan bir proje olduğu için mi bitirilmiyor diye. Tabi siz bu işin jargonunu bilenler bunu...
  18. AlbatrosD.IIIFazılBey

Ulus Bent Deresi'ndeki Antik Roma Tiyatrosu

Biliyorsunuz 2016 yılında buradaki tarihi katleden son yapı olan otelde yıkılmıştı. Daha geçen hafta gittim, ama foto çekemedim, çünkü kapalıydı, çalışma da yoktu, ama çok az kalmış bitmesine. güzel olmuş yürüme yerleri, tarihi tiyatro kalıntılarını yürüyüş yerlerinde yürüyerek geziyorsunuz...
  19. AlbatrosD.IIIFazılBey

Kızılca Göleti Islahı Ve Rekreasyon Alanı Projesi

Böyle bir projenin yakın zamanda bölgenin de gelişmesiyle hayata geçirileceğini umuyorum. Cimere de yazdım, bölge Yıldırım Beyazıt üniversitesi öğrencileri için nefes alabilecekleri bir yer olabilir, şu an kirlilikten olsa gerek gittiğimde sadece bir ördek türü görebildim.
  20. AlbatrosD.IIIFazılBey

Ankara'nın Tarihi Samanpazarı Meydanı geri dönüyor

Ön bilgi buradan: Altındağ Belediyesi’nin eski hizmet binasının olduğu bölgede yapılan tarihi dönüşüm, gün yüzüne çıktı. Başkent’in tarihi meydanlarından Samanpazarı Meydanı’nı yeniden kente kazandırmak için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini söyleyen Başkan Asım Balcı, çalışmaları yerinde...
Geri