Tema düzenleyici

Arama sonuçlarınız

1. Emren Güray Mert

Paralaramız tamamen değişmeli.

Herkes 500 ve 1000 liralık banknotlar önerirken ben daha farklı bir şey öneriyorum. Üzerindeki rakamlar farklı olsa da cebimizde taşımamız gereken banknotlar adedinin 2002-2007 arasındaki dönemle aynı kalması için, öncelikle tüm madeni paraların dolaşımdan kalkması gerek. Sonrasında da şu...
  2. Emren Güray Mert

2053 Ufku: Tekirdağ’ın Yatırım Anayasası (kendi yazdığım kitap)

Doğup büyüdüğüm ve hâlâ da yaşadığım il olan Tekirdağ için hükumetin gerçekleştirmesi gerektiğini düşündüğüm öncelikli yatırımları bir kitap biçiminde yazdım. Sizlerle adım adım paylaşacağım.
  3. Emren Güray Mert

“Devletin Şehre Dönüşü: İstanbul İçin Stratejik Kamu Yatırımları Rehberi” (Kendi Yazdığım Kitap)

📖 Önsöz “İstanbul’u Yorumlamak, Devleti Yeniden Kurmaktır” Bazı şehirler vardır, içinde yaşanmaz sadece; yaşatır, şekillendirir, yön verir. İstanbul onlardan biridir. O, yalnızca bir coğrafya değildir. O, bir fikir, bir iddia, bir medeniyet çağrısıdır. Ne zaman ki devlet İstanbul’dan...
  4. Emren Güray Mert

Türkiye'de Son 30 Yılda Yaşanmış En Önemli Olaylar

1994 Yerel Seçimler: 27 Mart 1994'te yapılan yerel seçimlerde Refah Partisi büyük bir başarı elde etti. İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde belediye başkanlıklarını kazandılar. Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Melih Gökçek ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı...
  5. Emren Güray Mert

1923'Ten 2023'E Kamu Yatırımları

Cumhuriyetin ilk yüzyılında gerçekleştirilen kamu yatırımlarını ve ilk özel sektör yatırımlarını bu başlıkta toplamak istedim. 1923 Eskişehir Sultanisi açıldı. 1930’da Eskişehir Orta Mektebi adını, 1931’de Eskişehir Lisesi adını ve nihayetinde 1960’da Eskişehir Atatürk Lisesi adını aldı...
  6. Emren Güray Mert

İbb 2025 Yılı Yatırım Programında Yer Alan Yeşil Alan Ve Çevre Koruma Projeleri

Dere Islahı: 2,5 milyar TL Anadolu Yakası'nda Kentsel Açık ve Yeşil Alan Çevre Düzenleme Projelerinin Hazırlanması: 105 milyon TL Anadolu Yakası'nda Kentsel Açık ve Yeşil Alanlarda Tadilat, Onarım ve Yenileme Çalışmaları: 1 milyar TL Anadolu Yakası'nda Yeşil Alan Üretimine Yönelik Mal, Malzeme...
  7. Emren Güray Mert

İbb 2025 Yatırım Programında Yer Alan Kültür-Sanat Projeleri

İBB'nin 2025 yılı yatırım programında kültür-sanat için görülen harcama kalemleri, bu harcamaların bitiş yılı ve bu yıl ayrılan ödenekler şu şekilde: Kitap Otomatları (ödeme bitiş yılı: 2025): 17 milyon 250 bin TL Uluslararası Halkla İlişkiler Zirvesi (ödeme bitiş yılı: 2025): 1 milyon TL...
  8. Emren Güray Mert

2025 İbb Ve İett Yatırım Programlarında Ulaşımın Yeri

İBB'nin ve İETT'nin 2025 yatırım programları yayınlandı. Buna göre yapılacak yatırımlar ve tamamlanma tarihleri ile bu yıl ayrılan kaynaklar şöyle oldu: Asfalt Yapımı: 2,5 milyar TL Cadde, Meydan, Bulvar ve Sahil Düzenleme İnşaatı: 1 milyar TL Dere ıslahları: 2,5 milyar TL Yaya üst geçitleri...
  9. Emren Güray Mert

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2024-2029 Dönemi Faaliyetleri

Bu başlıkta Ekrem İmamoğlu'nun ikinci kez İBB başkanlığı yaptığı 2024-2029 dönemini inceleyeceğiz. Öncelikle aşağıdaki dosyadan İmamoğlu'nun ilk İBB başkanlığı olan 2019-2024 dönemi faaliyetlerini ve 2024 seçim vaatlerini inceleyebilirsiniz: İBB 2019-2024 dönemi
  10. Emren Güray Mert

Trakya'daki Bölünmüş Yollar

Trakya dediğimizde Türkiye'nin Avrupa kıtasındaki toprakları anlaşılır. Bu bölgedeki kasaba ve şehirlerin çoğu Traklar zamanında kurulduğu için Trakya adıyla anılır: Bölgedeki bölünmüş yol niteliğindeki karayolları ve bu yolların uzunlukları şöyledir: 5. Levent-Çatalca: 68,6 km...
  11. Emren Güray Mert

Haliç Ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Arasındaki Semtlerin Haritası

İstanbul'da Haliç'in kuzeyinde olan bazı semtleri haritada göstermek istedim Harita
  12. Emren Güray Mert

21. Yüzyılın İlk Çeyreğinde İstanbul Raylı Ulaşım Ağında Yaşanan Gelişmeler

20. yüzyılın son yılı olan 1999'a girdiğimiz ilk günlerde İstanbul'daki raylı sistem hatları şöyleydi: ** Halkalı-Sirkeci banliyö treni ** Haydarpaşa-Gebze banliyö treni ** Zeytinburnu-Eminönü tramvay hattı ** Taksim-Tünel tramvay hattı ** Maçka-Taşkışla teleferiği ** Karaköy-Beyoğlu füniküleri...
  13. Emren Güray Mert

Edirne Belediyesi 2024-2029 Dönemi

Traklar'ın bir kolu olan Odrisler tarafından kurulan Edirne, başlangıçta Orestia adını almıştı. Bir kasaba olan Orestia, zamanla gelişti ve şehirleşti. Roma İmparatoru II. Hadrianus döneminde vilayet merkezi yapılan Orestia'ya bu kez Hadrianus Şehri anlamına gelen "Hadrianapolis" adı verildi...
  14. Emren Güray Mert

İllerimizin Prestijli Liseleri (Diyarbakır)

Milli Eğitim Bakanlığı, "proje okulu" adını verdiği nitelikli liselere LGS merkezi sınavıyla öğrenci alıyor. Bunların her ildeki ilk 20'sine "prestijli liseler" diyebiliriz. Bu başlıkta bunlardan Diyarbakır'da olanlarını listeleyeceğiz. Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi / YENİŞEHİR Borsa...
  15. Emren Güray Mert

İllerimizin Prestijli Liseleri (Mersin)

Milli Eğitim Bakanlığı, "proje okulu" adını verdiği nitelikli liselere LGS merkezi sınavıyla öğrenci alıyor. Bunların her ildeki ilk 20'sine "prestijli liseler" diyebiliriz. Bu başlıkta bunlardan Mersin'de olanlarını listeleyeceğiz. Eyüp Aygar Fen Lisesi / YENİŞEHİR Yahya Akel Fen Lisesi /...
  16. Emren Güray Mert

İllerimizin Prestijli Liseleri (Kocaeli)

Milli Eğitim Bakanlığı, "proje okulu" adını verdiği nitelikli liselere LGS merkezi sınavıyla öğrenci alıyor. Bunların her ildeki ilk 20'sine "prestijli liseler" diyebiliriz. Bu başlıkta bunlardan Kocaeli'nde olanlarını listeleyeceğiz. Kocaeli Fen Lisesi / İZMİT Muammer Dereli Fen Lisesi /...
  17. Emren Güray Mert

İllerimizin Prestijli Liseleri (Gaziantep)

Milli Eğitim Bakanlığı, "proje okulu" adını verdiği nitelikli liselere LGS merkezi sınavıyla öğrenci alıyor. Bunların her ildeki ilk 20'sine "prestijli liseler" diyebiliriz. Bu başlıkta bunlardan Gaziantep'te olanlarını listeleyeceğiz. Vehbi Dinçerler Fen Lisesi / ŞEHİTKAMİL TOBB Fen Lisesi /...
  18. Emren Güray Mert

İllerimizin Prestijli Liseleri (Şanlıurfa)

Milli Eğitim Bakanlığı, "proje okulu" adını verdiği nitelikli liselere LGS merkezi sınavıyla öğrenci alıyor. Bunların her ildeki ilk 20'sine "prestijli liseler" diyebiliriz. Bu başlıkta bunlardan Şanlıurfa'da olanlarını listeleyeceğiz. Şanlıurfa Fen Lisesi / HALİLİYE TOBB Fen Lisesi / HALİLİYE...
  19. Emren Güray Mert

İllerimizin Prestijli Liseleri (Adana)

Milli Eğitim Bakanlığı, "proje okulu" adını verdiği nitelikli liselere LGS merkezi sınavıyla öğrenci alıyor. Bunların her ildeki ilk 20'sine "prestijli liseler" diyebiliriz. Bu başlıkta bunlardan Adana'da olanlarını listeleyeceğiz. Adana Fen Lisesi / SEYHAN Seyhan Borsa İstanbul Fen Lisesi /...
Geri