Tema düzenleyici

Arama sonuçlarınız

1. A

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

İzale-i Şuyu diğer adıyla ortaklığın giderilmesi davası açıp satılmasını sağlayabilir. Bu davayı açmak için her hissedarın hakkı var fakat her hissedarın parası yok. Örneğin ben bu davayı açsam bilirkişinin belirlediği rayiç bedeli ödeyecek 750 milyon TL param yok. Bu durumda parayı bastıran...
  2. A

Dava açılmadı fakat durup durup bu kanun çıkınca girdiler parsele. Art niyet seziyorum. ileride olabilecek bir ihtimal. Hepimizin başına gelebilir. Satış, trampa vs. Parsele girip dava açabilirler. Şimdiden beyin fırtınası yapmak istedim. Düşünsenize kat karşılığı sözleşme yapsa maliyeti yüksek...
  3. A

Tamamen katılıyorum. Parselde 1-2 firma var. Kalanı küçük yatırımcı. Büyük firmalar da aralarında anlaşır. Kendi adıma konuşuyorum kendi parselimde bir kişide tüm paselim 1/3' ü var. İki tane de büyük yatırımcı girdi. Bunlar dengeliyici güç olur belki ucuza kapatamazlar diye düşünüyorum. Bir...
  4. A

Ortaklığın giderilmesindeki bu değişiklikler canımı sıktı malesef. Zengin müteahhitlere yarar, bir ev alırım diye dişinden tırnağından artırıp hisse alan küçük yatırımcıyı üzebilir. Bir de parsele giren firmayı görünce tamamen moralim bozuldu.
  5. A

Bir tanıdığımın Yapracık'da arsası için Şufa süresi dolmasına 10 gün kala dava açtılar yakın zamanda. Dava açan kişi ve avukat söylediklerine göre bu işleri kovalıyorlarmış. Şufa süresi dolmasına az kala dava açıp alıyorlarmış. Geçenlerde bilirkişi heyeti Hakim ve yüksek mühendis emlakçılara...
  6. A

Kanun metninde rayiç bedelin nemalandırılmak üzere depo edilmesi diye geçiyor yanılmıyorsam.
  7. A

Malesef mağduriyetler yaratacak gibi duruyor. Koskoca bir firma tam da bu yasa çıkıyor bir ay sonra 300 m2 sembolik bir hisse alıyor. Satan köylü de aynı gün iki satış yapıyor. İkisi de inşaat işiyle uğraşan firmalar. Adamlar kat karşılığı sözleşme yapıp yarısını hissedarlara vermektense dava...
  8. A

Eski uygulamada muhammen bedel belirleniyordu. Hissedarlardan bir tanesi bile ihale açık yapılsın dediğinde 3. kişiler de girebiliyordu. İhale muhammen bedelin yarısından başlıyordu. Arsa değerli bir yerdeyse muhammen bedelin yarısından başlasa dahi yüksek fiyatlara satılabiliyordu. İsmini...
  9. A

Merhaba arkadaşlar. Forumu bir süredir takip ediyordum yeni katıldım. RKK Bey'in nokta atışı yorumları foruma çok katkı sağladı. Ayrıca teşekkür ediyorum. Arkadaşlar 11. Yargı Paketi malumlarınız. Söz konusu yargı paketiyle Şufa ve İzale-i Şuyu davalarında önemli değişiklikler oldu. Rayiç bedel...
Geri