Tema düzenleyici

Arama sonuçlarınız

1. mustafatncy_

M8 Bostancı-Dudullu-Parseller Metro Hattı

bence bu hali de gayet iyi bağdat caddesi çıkışı kapalıyken daha kötüydü.
  2. mustafatncy_

M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı

M3 hattında 23.00'dan sonra çok yolcusu olmuyor zaten bu hat ne yazık ki kapasitesinin altında sefer yapıyor tren alımları yapılmadığından ötürü tabi ileride M11, M7 ve M1 hatlarının uzatması olunca yolcu sayısı artabilir tüm bunlar olduktan sonra gece seferleri gerekebilir özellikle kayaşehir...
  3. mustafatncy_

M3 Bakırköy Sahil-Kayaşehir Merkez Metro Hattı

açılması çok iyi oldu otobüs duraklarına gitmek için ve çevresinde bulunan diğer yerlere en azından marmaraya gidenlerle aynı çıkışı kullanmamıza gerek kalmayacak.
  4. mustafatncy_

M11 Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı

kesinlikle, özellikle biz metro gurmeleri açısından oldukça kötü bir durum ama izlemesi en keyifli olanı M5 hattıdır bence onun diğer sürücüsüz trenlere göre daha geniş izleme açısı sağlıyor.
  5. mustafatncy_

aslında şu an 12 vagon kullanılıyor depoda bekleyenler sürücüsüz trenler hattın tüm etabı açıldığında tam otomatik sürücüsüz bir şekilde işletilecek mevcut işletilen setlerde sürücüsüz trenlere çevrilecek.
  6. mustafatncy_

Fenertepe/Üniversite olması daha sağlıklı olurdu diye düşünüyorum. O üniversite hükümete ait olduğundan böyle yapmalarına pek şaşırmadım da neden son dakika ismi değiştiriliyor aynı şekilde logosu da son dakika değiştirildi.
  7. mustafatncy_

30 Ağustos Zafer Bayramı'na yetişmez mi?
  8. mustafatncy_

incirli'den gitmek daha sağlıklı tabi m3 ve m1a aktarması açıldığında bu durum söz konusudur.
  9. mustafatncy_

İstanbul'da İstediğiniz Raylı Sistem Hatları

M3 hattı yeteri kadar uzadı bence daha uzatmaya gerek yok şehrin en kuzeyinden en güneyine iniyor o hattı uzatmak yerine araç alımlarının tamamlanması daha iyi olur.
  10. mustafatncy_

evet uzatılabilir hatta projesi vardı da İBB bu bölgelerle ne yazık ki ilgilenmiyor ki daha yıllardır inşaatı süren ama ilerleme sağlamayan metro hatları varken imkansız bir durum diyebilirim.
  11. mustafatncy_

Mevcut Sefaköy - Beylikdüzü metro hattı yaşam vadisinin olduğu bölgelere istasyonlar eklenip Tüyap'a uğrasın. Diğer kısımlarında buna gerek yok.
  12. mustafatncy_

İBB'nin kredi izni verilmediği Beylikdüzü - Sefaköy metro hattının güzergahı metrobüs aksından geçiyor onun yerine metro konutların yoğun olduğu bölgeye gelip ordan metrobüse doğru gitse daha sağlıklı olmaz mı? Metrobüse ulaşmakta zorlanan güzergahlara istasyonlar yapılıp sonra metrobüse varsın.
  13. mustafatncy_

Yok zaten Vaditepe'ye uzatılabilir de daha ilerisi hem güzergah açısından hem de maliyet açısından zorlu olur. Alkent'e kadar uzatılabilir diyen forumdaş için demiştim.
  14. mustafatncy_

M9 hattının kapasitesi yetmez o bölgelere bağımsız metro hatları daha opsiyonel olur.
  15. mustafatncy_

Alkent müstakil evlerin yoğunluklu olduğu yani gelir seviyesi yüksek bir bölge metro hatları gelir seviyesi düşük bölgelere ve yoğun konutların bulunduğu bölgelere yapılır. Onun yerine daha öncelikli yerlere yoğunlaşılırsa daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.
  16. mustafatncy_

4 durak daha eklenerek Vaditepe'ye kadar gidebilir. Kapasite kaldırmama ihtimali olabilir çünkü bu hat 3 istasyonu hariç 4'lü setlere uygun proje edilmişti. Fakat pik saatlerde 3 dakikada bir normal saatlerde 6 dakika da bir sefer yapılırsa yoğunluğu kaldırabileceğini düşünüyorum.
  17. mustafatncy_

Yenibosna - Sultangazi metro hattı projede var olsa da ihale sürecine başlanması gerekiyor. Özellikle 97 otobüs hattının Şirinevler ve Kocasinan güzergahı çok yoğun oluyor ve trafik olduğundan ötürü çekilmez bir çile oluyor. İstasyonlar sırasıyla Yenibosna, Zafer, Üçevler, Kocasinan, Malazgirt...
  18. mustafatncy_

M1B Kirazlı-Halkalı Metro Hattı Uzatması

Bu istasyonun derinliği 60 metre civarına sahipti.
  19. mustafatncy_

Evet başlaması iyi oldu ama bu hatta ekstra ödenek ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Umarım süreç hızlıca biter bilmiyorum ama 2030'dan önce bitmez bence hattın bulunduğu güzergah ve Halkalı meydan istasyonunun derin olması gibi faktörlerden ötürü 5 yıldan önce bitmez. 2019 da ödeneği alınsaydı...
  20. mustafatncy_

Evet bu hattın güzergahında felaket trafik oluyor. M1 hattınında kapasite arttırma süreçleri ve sinyalizasyonu bir an önce bitirilmesi gerekiyordu. Bu sabah kirazlıdan bindim sürekli ara duraklarda bekliyordu. Trenler yeter artık ömrüm doldu benim diye bağırıyor. Yeni tren almak yerine trenleri...
Geri