Tema düzenleyici

Arama sonuçlarınız

1. mustafatncy_

M7 Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı Uzatması

Tüm etapların yapılabilmesi için dış kredi alımına başvurulması gerekir ama imza yetkisi hazinede ve bu tür projeler hükümet desteğiyle ortak yürütülerek yapılmalıdır. Hatırlatırsam Kirazlı-Bakırköy etabının inşaatını eski İBB UAB ile ortak yapıyordu ve çoğu proje o şekilde yapıldı. İBB'yi 20...
  2. mustafatncy_

ATV'nin haberi atıldıktan sonra girme gereği duydum yoksa ben de siyasete giren birisi değilim.
  3. mustafatncy_

Bahçeşehir, Kayaşehir'den yıllar önce kurulmasına rağmen öncelik Kayaşehir bölgesine verilmesi tamamen siyasidir. Ayrıca o bölgelerin zemin koşulları, etaplarının uzunluğundan hükümet-belediye ortak şekilde hareket ederek yapılabilirdi. 1 km metro hattının akp dönemindeki maliyeti günümüz...
  4. mustafatncy_

Ayrıca Esenyurt'a metro vaadi 2013'den beridir veriliyordu. Hükümet belediye ortak hareket ediyordu ve pandemi ekonomik kriz o dönemde yoktu. AKP belediyesi iktidardayken M1 hattının 5 durak uzatmasını, M2 hattının Şişhane-4. Levent işletmesini Hacıosman'a ve Yenikapı'ya, M3, M4, M5 ve M6...
  5. mustafatncy_

M5 Üsküdar-Samandıra Merkez Metro Hattı

Acaba M12 ve M8 trenlerinin M5 hattında deneme sürüşleri mi yapılacak?
  6. mustafatncy_

M1B Kirazlı-Halkalı Metro Hattı Uzatması

peron uzatma süreci 3 haftadan uzun sürer bence
  7. mustafatncy_

M3 Bakırköy Sahil-Kayaşehir Merkez Metro Hattı

Sahi mi 2 hafta önce kullanmıştım en son İncirli İstasyonunu aktarma tüneli işletmeye kapalıydı o gün, çok iyi oldu tekrardan hayırlı olsun.
  8. mustafatncy_

Belediye ile UAB arasında anlaşmazlıklardan ötürü bekletiliyormuş.
  9. mustafatncy_

Marmaray (Halkalı-Gebze)

3.25 ve 4.06 kısımlarını izleyin
  10. mustafatncy_

Marmaray (Halkalı-Gebze)

Bu hat Halkalı-Ispartakule hızlı tren projesine ek olarak Marmaray seferleri yapacak mı? Euroasia Rail fuarında Marmaray hattının tanıtımından sorumlu olan kişilere sordum böyle bir şeyin olmadığını dile getirdiler. Ancak UAB'nin açıklamasında yer alıyordu hatta bulursam haber kaynağını...
  11. mustafatncy_

bence maliyet açısından Bozankaya firması yine tercih edilir. M3 ve M9 da mevcut trenler Fransız firması Alstom'a ait ancak ekonomik krizin yüksek olduğu ve dış kredi alımında imza yetkisi engeli olduğundan ötürü yerli firma tercih edilir diye düşünüyorum. Profil fotoğrafımda ki görsel de...
  12. mustafatncy_

M3 Özgürlük Meydanı İstasyonunun 1 ve 2 numaralı çıkışları hizmete açılmıştır. Pik saatlerde yürüyen merdivenlerde yoğunluk oluşuyordu bu girişlerin açılmasıyla yoğunluk bir nebze de olsa azalmış oldu.
  13. mustafatncy_

bundan sonra artık araç üretimini hangi firmanın yapacağını ve ne zaman faaliyete geçeceğini bu başlıkta konuşabiliriz. Sizce Bozankaya mı üstlenir M4 ve M1 Gebze-Osb hattında olduğu gibi?
  14. mustafatncy_

Merhaba ben Mustafa, İstanbul da bir üniversite öğrencisi olarak ikamet etmekteyim. İstanbul da...

Merhaba ben Mustafa, İstanbul da bir üniversite öğrencisi olarak ikamet etmekteyim. İstanbul da raylı sistem yatırımları ve yapım aşamalarını yaklaşık olarak 4 senedir yakından takip ediyorum. Özellikle altyapı iyileştirmeleri ve yeni araç alımı gibi süreçleri yakından takip ediyor ve...
  15. mustafatncy_

M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı

evet birde M10 hattı Viaport/Kurtköy'e uzatılırsa ek araç alımı ihalesine ihtiyaç duyulur.
  16. mustafatncy_

M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı

bu 100 vagon Tuzla etabı içinde yeterli olur mu sizce?
  17. mustafatncy_

M5 Üsküdar-Samandıra Merkez Metro Hattı

M8 hattı tamamda M5 hattı 6 vagonlu kapasiteye sahip M7 hattı gibi 8'li peronlara sahip değil. Trenin hatta uyumluluğu vs nasıl olacak acaba merak ettim.
  18. mustafatncy_

evet, mevcutta 80 vagon var, ben UAB o mevcut olan trenlerin üstüne 72 vagonu alsaydı senaryosunda bunu dile getirmiştim. Sanırım yanlış anladınız.
  19. mustafatncy_

M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı

Sizce bu ihmal mi yoksa kaynak erişiminde İBB'nin yaşadığı zorluk bir mudur? M4 hattının havalimanı uzatmasında böyle bir sorun yaşanmadı sanırsam. Ancak M4 hattı eski belediye yönetiminde gelecek istasyon yerine sadece istasyona vardığında anonsu geçiliyordu ki yeni İBB geldiğinde istasyona...
  20. mustafatncy_

M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı

peki M1 hattında anons sistemi nasıl düzenli çalışıyor? M3 ve M9 hattına göre daha eski hat ve sistemi eski gelecek uzatmalarla beraber sistemin de yenilenmesi şart diyebiliriz onun için inşaatından ziyade sistem yükseltmesi yapılması için ek ihaleye gidilmesi şart sanırım.
Geri