Tema düzenleyici

Arama sonuçlarınız

1. U

TOGG

Fiyat konusunda iyileştirme yapılıp sürümden kazanç sağlanmalı. Çoğunluğun nitelikli bir arabaya sahip olması ve artık sanayideki ustalara gereksiz yere uçuk paralar verilmesinin engellenmesi gerekir. Ayrıca güneş panellerinden enerji üretimi için destek verilmeli ve böylece arabalar ucuz bir...
  2. U

Kuzey Marmara Hızlı Tren Projesi

Öncelikli olarak 4 hatlı inşa edilmesine gerek yok 2 hat yeterli. Ama proje alanını ileride olabilecek 4 veya 6 hatta göre istimlâk etmek daha doğru olur.
  3. U

Elektrikli Araçların Faydaları Zararları

5 veya 10 dakikalık şarjda 120 km lik hızla minimum 500 km giden elektrikli araba içten yanmalı motorlu arabaları çöp eder. 500 km lik yolda minimum 20 dakikalık mola sürüş güvenliği açısından önemli. Bu molada da şarj ideal.
  4. U

Muğla - Sakar Geçidi

Kuzey portalı: Muğla platosunda Yeniköy–Kötekli hattına yakın, rampaya girmeden önce. Güney portalı: Ula–Ataköy–Gökova ovası kuzey kenarı doğrultusunda. Uzunluk: Google Earth’te ölçtüğünüz gibi ≈ 10,1 km, yani tam da “uzun taban tüneli” senaryosu için uygun bir mesafe. Bu hatın avantajları...
  5. U

Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi

Bu hat sonradan değiştirilerek hem yük hem yolcu taşıma amacıyla 200 km/ saat hızda tasarlandı diye biliyorum. Eğer yük taşıma olması durumunda bu hattın ulaşabildiği heryere ekonomik katkısı yüksek olur. Sebebini sorarsanız bu hattın ucu İzmir'den limana çıkacak. Bu da iç kısımdaki üretimleri...
  6. U

Türkiye Su Dağıtım Sistemi (TSDS) Projesi

Yüzey akarsularından denize dökülen suyun çok daha fazlası yer altı akarsularından denize dökülüyor diye bir bilgi okumuştum. Yer altı barajları yaparak bu sularıda kullanıma sokmamız gerekir bence.
  7. U

Muğla - Sakar Geçidi

Malum çok virajlı ve trafik yoğunluğu çok yüksek olan bir geçit. Buraya resimde gösterdiğim hat güzergahında bir tünel yapılması mantıklı olmaz mı?
  8. U

Kuşadasi-Aydin Ulasimi Hizlandiricak Proje Onerileriniz.

Mevcut Selçuk Denizli arası tren yolu hattının 2 hatta çıkarılması ve İZBAN tarzı bi sistem ile aydın merkezin ilçeler ile ulaşımı düzenli hale getirilebilir. Kuşadası'ndan yapılacak bir demiryolu sistemi çok verimli olmaz. Çünkü çok dağlık bölge ve kamulaştırma yapılması durumunda çok yüksek...
  9. U

İzmir Ulaşım Hakkında Random/Karışık Sohbet

İnternette dolaşırken böyle bir proje önerisi ile karşılaştım. Olursa nasıl olur?
  10. U

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi - Yht

Gelecek ay açılır mı? Ağustosta açılacak diye haberler vardı.
  11. U

Afyon-Polatlı arası en kompleks yer bildiğim kadarıyla Köroğlu beli tüneli. Aralık ayındaki bir paylaşımda son 450 metre kaldığını görmüştüm. Onun dışında birçok altyapısı yapıldı. Yavaştan üst yapı geçilip seneye belki açılır
  12. U

Yerköy - Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi

Bu proje hızlı ilerliyor. Darısı diğerlerine
  13. U

Bazı videolarda afyon kesiminde travers yerleştirildiğini gördüm. Bilgisi olan var mı?
Geri