Tema düzenleyici

Arama sonuçlarınız

1. S

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Sohbet (ÖHO)

Az önce B-1537’yi Metrokent’te gördüm.Çekiciyle sanayiye doğru götürülüyordu.Araç Temsa idi.
  2. S

M3 Bakırköy Sahil-Kayaşehir Merkez Metro Hattı

O sorun değil yeter ki araç alınsın bir an önce.Zaten halihazırda şu anda iki hat aynı araçlarla çalışıyor.İhtiyaç olduğunda M9 araçları M3’e aktarılır. M3 Avrupa yakasının kalbi gibi olacak.M3’ün M1A,M1B,M7,M9,M11,Metrobüs,Marmaray hepsine direk bağlantısı var.Dolayısıyla ben de M9’dan fazla...
  3. S

İETT'de Kazaya Karışan Otobüsler

Çok önceden, çocukluğumda İmar Blokları’nda otururken Kağıthane garajında Körüklü Ikaruslar vardı.Bizim 49B’de devamlı çalışırlardı, binerdik.Körüklü 0345 var mıydı hatırlamıyorum. Körüklü Citarolar da ilk geldiklerinde Avrupa yakasında 2006-859/2026-879 İkitelli garajı, 2006-880/2006-889...
  4. S

K-1526 için mi ? Durmazlar panorama ne bilmiyorum ama 36T çalışırken Araphan’dan Alibeyköy merkeze döndüğü sırada çarpıştılar.
  5. S

K-1564(142B), K-1594(79B), K-1622(98KM) K-1623(142?,146?), K-1677(336), K-1793(79G) Bunlardan başka yanan var mıydı ? K-1526 Alibeyköy’de tramvayla çarpıştı. K-1544 Fenertepe’de viyadükten uçtu.
  6. S

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Isuzu,Japon markasıdır ama Türkiye’de üretilen Isuzular Türk malıdır.Anadolu grubu tarafından üretimi yapılır. Mercedes, bir Alman markasıdır ama Türkiye’de üretilen bütün Mercedes araçları Türk malıdır. Aynısı Türkiye’de üretim yapan bütün yabancı markalar için geçerlidir. Güleryüz hem Türk...
  7. S

Mercedes satış pazarlamada şoförler üzerinden yürümeye başlamış.Güzel strateji.😂
  8. S

Metrokent’e doğru yürürken şimdi yanımdan arka arkaya A-195,A-197 ve A-198 geçti.Aralarında bir tane normal araba bile yoktu.A-196 yine kayıplarda.78’de yine 18 araç çalışıyor. 89K,71T,72T.92B bu hatların hangisinden araç eksiltilmiş.Bilgisi olan var mı ?
  9. S

Aynen öyle kardeşim.Burda gırgırına x aracını y tenekesi ile filan değiştirmiş diyoruz da o mal sahiblerinin maddi durumlarını,ailevi durumlarını bilmiyoruz.İmkanı olsa belki en iyisini alacak ama ben şirket araçlarına farklı gözle bakıyorum.Adamın bir sürü aracı var umursamıyor bile bakımlarını...
  10. S

Herkes öyle değil işte de aslında bu da yanlış.Çünkü kalitesizlik maliyeti diye bir şey var.Sen kalitesiz ürünü ucuza alıp kar ettiğini sanarsın ama orta ve uzun vadede sana daha çok maliyetli olur. Benim felsefem 5 tane kalitesiz kazak alacağıma 1 tane kaliteli kazak alırım. Bir İngiliz...
  11. S

Haklısın da Savaş Petrol yeniledi zaten araçlarını.Yine de pazar payları düşük olur.Bizim 98,98KM’lerde çalışan Öztürk Petrol komple Habaş almasa bari.Çok yanlış zamanda piyasaya çıktılar.😁😃 Bizim de vardı sektöre girme durumumuz babamızı ikna edemedik.A-234’ü gözüme kestirmiştim...
  12. S

Haklısın kardeşim.Sıfır olması zaten imkansız.Kalite kontrol’de 6 sigma prensibi var.Anlamı da milyonda bir hata demek.1 milyon ürün üretiyorsan sadece 1 tanesi bozuk çıkmalı.Bu yüzden en kralı da olsa sıfır diye bir şey zaten yok. Önemli olan zaten arızaları en aza indirgeyip verimliliği...
  13. S

Fikrine çok saygı duyuyorum.👍 Ama dediğim gibi bir ürünün en önemli aşaması Tasarımıdır. Çok şey yazılır da konu uzar gerek yok.Bir çok parametresi var çünkü. Sadece şu kadar söyleyeyim.Yani Akia metrobüs olarak Otokar’dan iyi çıkmış olabilir ki bence de daha iyi.Tasarımları da iyi...
  14. S

Reklamlı İETT ve ÖHO Otobüsleri

M-4564 ve M-4566 reklamsızlar.Bütün Monster Bilgisayar reklamları söküldü.👍
  15. S

Mercedes motor da bi yere kadar kurtarır. Bir ürünün ilk aşaması ve en önemli aşaması, o ürünün tasarımıdır.Bu, planlamanın temel kuralıdır.Tasarımı kötü olan bir ürünü satamazsın.Çok zor.Kalitesiz bir ürünü satabilirsin ama tasarımı çirkin bir ürünü satamazsın.Hele hele pazara yeni giren bir...
  16. S

Normal zaten kaç senelik araçlar da.Bazı yerlerde az da olsa var yine.Instagram’dan görüyorum.
  17. S

Ben zor görüyorum.Pazar payından çok düşük bir dilim alırlar o kadar.Mercedes,Otokar,Güleryüz,BMC,Isuzu ile rekabet etmeleri çok zor.
  18. S

İETT ÖHO'da Değişen Otobüsler

Markaların çoğalması iyidir.Rekabet iyidir fakat tasarım,kalite ve ergonomi iyi olduğu sürece iyidir.Ben de hiç beğenmedim tasarımını.Piyasaya gereksiz bir marka geliyor düşüncesindeyim ama bir görüp kullanmak da lazım tabi.
  19. S

Dayanıklı araçlardı işte.Günümüzde hala Almanya’da çalışan eski Mercedesler var.
  20. S

Zamanına göre değerlendirmek lazım.86-87 model araçları günümüz teknolojisine göre değerlendirmek yanlış.
Geri