Tema düzenleyici

Arama sonuçlarınız

1. AlbatrosD.IIIFazılBey

Şu An Ne Yiyorsunuz?

eve vardım anem dayımgildeydi tavada yağ var dedi, dolaptan köfte çıkar pisir dedi 4 tane kızarttım, elhamdülillah sağlıklı olduğum günlere şükür
  2. AlbatrosD.IIIFazılBey

Dinlediğiniz En Son Şarkı/Türkü/Parça Nedir?

yaşanakca yaşanacak ayrılıklar mutsuzluklar :D
  3. AlbatrosD.IIIFazılBey

Dinlediğiniz En Son Şarkı/Türkü/Parça Nedir?

ooo alırım bir dal en sevdiğim konu başlıklarından biri wow turkey e de gelmiş,
  4. AlbatrosD.IIIFazılBey

50 Bin Mahkuma Çıkarılan Af.

abi bu mahkumlar cezaevi yetersiz diye salınıyorsa ceza evi yapılsın niye salındı bunlar
  5. AlbatrosD.IIIFazılBey

İçinden geçeni söyle!!!

Asıl kırılma noktası: Akkuyu = okul Sinop / Trakya = sınav Eğer Türkiye: “Bu kez biz işletiriz” derse EPC + teknoloji paylaşımı şartı koyarsa En az %40–50 yerli pay isterse 👉 İşte o zaman gerçek yerelleşme başlar. Hangi alanlarda yerelleşme mümkün? 🔹 1️⃣ Çok mümkün (kısa vadede)...
  6. AlbatrosD.IIIFazılBey

İçinden geçeni söyle!!!

Akkuyu Türkiye’ye ne kazandırıyor ✅ Kazandırdıkları 20 binden fazla Türk mühendis/teknisyen sahada Yüzlerce mühendis Rusya’da nükleer eğitim aldı Türk firmaları: İnşaat Mekanik montaj Kablolama Betonarme Yardımcı sistemlerde yer aldı 👉 Yani “nükleer santral yapım kültürü” oluştu. ❌...
  7. AlbatrosD.IIIFazılBey

Türkiye Cumhuriyeti'nin Azerbaycan, Somali, Libya, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu'daki doğalgaz petrol çalışmaları

2030 sonrası tablo nasıl olur? Kabaca ideal senaryo: ☢️ Nükleer: %25–28 🌞 Güneş: %20+ 🌬️ Rüzgâr: %15+ 💧 Hidro: %20 civarı 🔥 Fosil: %15–20 (yedek) 👉 Bu tabloyla: Elektrik bağımsızlığına çok yaklaşırsın Petrol + gaz ithalatı ciddi azalır Sanayi elektriği öngörülebilir fiyatlanır
  8. AlbatrosD.IIIFazılBey

Türkiye Cumhuriyeti'nin Azerbaycan, Somali, Libya, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu'daki doğalgaz petrol çalışmaları

akkuyu türkiye elektriğinin yüzde 10 unu karşılayacak 2 tane daha olsa yüzde 30 yapar çok iyi valla hocam
  9. AlbatrosD.IIIFazılBey

hocam dediğim gibi 2028 hedefi petrol artı doğalgazda 500 bin varil, ama devlet 1milyon varil hedefini koymuş, günlük tüketim 1 milyon varil civarında ülkemizin. üretimimiz ise yaklaşık 120–170 bin varil civarı günde şu an.
  10. AlbatrosD.IIIFazılBey

İçinden geçeni söyle!!!

Terör bölgesinde savaşan Mehmetçiğin duygularını dile getiren Zap Suyu şiirinin bu mısrasında, ileri hat karakolunda nöbet tutan bir askerin iç dünyası anlatılmaktadır. Uykuya direnilen, uyku ile uyanıklık arasında kalınan bu an; askerin en savunmasız, en kırılgan ve en aciz olduğu zamandır...
  11. AlbatrosD.IIIFazılBey

proje hâlâ ön aşamada ortak seçimine gidilecek süreçte diye biliyorum , güney kore ile sinop netleşmedi hocam.
  12. AlbatrosD.IIIFazılBey

evet hocam çini yerle bir etmeden belki de o toprakları bir daha kurtaramayız, dediğiniz gibi en azından onları ülkemize getirsek erhan afyoncunun dediği gibi dünyadan ülkemizi vatanları olan gören türkleri toplasak çok iyi olur.
  13. AlbatrosD.IIIFazılBey

kore konusunda size katılmıyorum hocam, evet abd etkisindeler ve abd ile aramız açılsa bize belki bol keseden vermeyi durdurmak zorunda kalabilirler ama dediğim gibi sadece zorunda kalırlar çünkü bize minnet duyan bir millet.
  14. AlbatrosD.IIIFazılBey

İçinden geçeni söyle!!!

FPGA askeri çip midir? Teknik olarak: ➡️ FPGA = genel amaçlı programlanabilir çip Pratikte (özellikle Türkiye & ASELSAN tarafında): ➡️ Evet, net şekilde askeri çip olarak kullanılır. 🎯 Neden “askeri çip” sayılıyor? FPGA’lar şuralarda kullanılıyor: 📡 Radar sistemleri (AESA radar, hava...
  15. AlbatrosD.IIIFazılBey

İçinden geçeni söyle!!!

Askeri iş gören yerli FPGA: 🟢 2026–2027 İthal muadili olacak FPGA: 🟡 2028–2030 Dünya liginde gelişmiş FPGA: 🔴 2031+ ASELSAN için en önemli şey “en gelişmiş FPGA” değil, şudur: Yani: ABD’deki en son çipten 1–2 nesil geride olmak Ama tam kontrol sende olması askeri açıdan daha değerlidir.
  16. AlbatrosD.IIIFazılBey

kore ile imzaladık nükleer santral anlaşması bizimle nükleer bilgisi paylaşacak ama ne kadar bilmiyorum kapsamı, ama onlar bizi seviyor savunma sanayinde çok eğittiler bizi çok yardımlarını gördük
Geri