Tema düzenleyici

Arama sonuçlarınız

1. Mektas

Kazım Karabekir Paşa

Ailesi Şark Cephesi komutanı, Milli Mücadele Kahramanı ve Siyaset Adamı Kazım Karabekir Paşa 1882 yılında İstanbul Kocamustafapaşa’da doğmuştur. Ailesi Karaman’ın Gafariyat (şimdiki ismi ile Kazım Karabekir İlçesi) kasabasındandır. Babası, Kırım Savaşı’na 16 yaşında gönüllü olarak yazılmış...
  2. Mektas

Yunus Emre Şiirleri

Tehî görmen kimseyi , hiç kimesne boş değil Eksiklik ile nazar, erenlere hoş değil Gönlünü derviş eyle, dost ile biliş eyle Aşk ile eri şol manâda, derviş içi boş değil Derviş bilir dervişi, Hak yoluna durmuşu Dervişler hümâ kuşu, çaylak u baykuş değil Dervişlik aslı cândan, geçti iki...
  3. Mektas

Emre Aydın

4. Mektas

Tarihte Bugün

Bugün neler oldu? 7 Aralık 1787 - Delaware, Amerika Birleşik Devletleri Anayasasını onaylayan ilk eyalet oldu. 1836 - Martin Van Buren, Amerika Birleşik Devletleri'nin 8. Başkanı seçildi. 1905 - Moskova Ayaklanması başladı. Moskova’ya giren Çarlık Ordularıyla ayaklanmacılar arasında kıyasıya...
  5. Mektas

Türkülerin Hikayesi

Yukarıda hikayesini anlattığımız hüzünlü türkümüz :
  6. Mektas

Türkülerin Hikayesi

Arda boylarında kırmızı erik öyküsü Tekirdağ’ın Kayı köyünden genç bir kız olan Zeynep ve bu kızın nişanlısı Recep’in hikayesidir. Bir ömür boyu ayrılmamak üzere birbirlerine söz veren iki nişanlı olan Recep ve Zeynep’in huzurlarını köy ağasının oğlu İsmail bozmaktadır. İsmail de Zeynep’e âşık...
  7. Mektas

Türkü Sözleri

Karahisar Kalesi Karahisar Kalesi yıkılır gelir Karahisar Kalesi yıkılır gelir Kakülü boynuna dökülür gelir dökülür gelir Kakülü boynuna dökülür gelir dökülür gelir Yayladan gel allı gelin yayladan Kesme ümidini kadir mevladan kadir mevladan Ver elini karlı dağlar aşalım bayramlaşalım Ben bir...
  8. Mektas

Berceste Beyitler

Ders-i aşkın müşkilin Yahyâ nice haleylesin Söyleyenler kendini bilmez bilenler söylemez ( Şeyhülislam Yahya ) Yahya, aşk üstüne ders vermenin zorluğunu (kime nasıl anlatsın), nasıl halletsin ki; (bu konuda) söz söyleyenler kendini bilmezler, bilenler de söylemez (konuşmazlar).
  9. Mektas

Her Gün Güzel Bir Söz Söyle

Her daim hatırlamak iyidir..! "Neye açsanız onun tokluğu için çalışırsınız, bu böyledir. Derdi olan insan işiyle; boş insan kişiyle uğraşır. Çünkü; Bir insan kendini aşan bir fikre sahip değilse ya kendiyle uğraşır ya başkalarıyla savaşır." ( İhsan Fazlıoğlu )
  10. Mektas

Sigarayı nasıl bıraktım ?

Kesinlikle katılıyorum. Ben de biorezonansı denemiş birisi olarak kesinlikle kendi hür iradesiyle insanın bırakması tek yol
  11. Mektas

Samimi olmak gerekirse rahatsız edici kokusu olmasa çevremdeki yakınımdaki insanları kokumla rahatsız etmiyor olsam. Bırakmayı bile düşünmem öyle bir bağımlılık
  12. Mektas

Yıllarca tiryakisi olmuş bir kişi için öylesine zor ki bırakmak . Bana artık tamamen bırakmak imkansız gibi geliyor. En iyisi hiç başlamamış olmak.
  13. Mektas

Bende aynı süreci yaşadım. Bıraktığımda 80 günde 7 kilo aldım . Yine başladım maalesef
  14. Mektas

Karaman Fk 🟥⬜️

Maç Sonucu Şanlıurfaspor 2 - 0 Karaman Fk
  15. Mektas

Şu An Ne Yiyorsunuz?

16. Mektas

Her Gün Güzel Bir Söz Söyle

Unuttuğumuz bir hakikati bize hatırlatıyor merhum Cahit Sıtkı; “Bir kere misafire çıkmış adın... - İstesen de gideceksin, - İstemesen de...”
  17. Mektas

Karaman Fk 🟥⬜️

Bugün Karaman Fk'nın maçı var !
  18. Ekran görüntüsü 2025-12-06 163712.png

Ekran görüntüsü 2025-12-06 163712.png

Geri