Tema düzenleyici

Arama sonuçlarınız

1. Ş

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Metro ana omurgası ve onu besleyen otobüs veya tramvaylar olmazsa olmazdır. Bu ikisi olmazsa metro kadük kalır.
  2. Ş

Bursa Hızlı Tren Projesi

Daha geçen gün konuşmuşuz. Böyle bir sefer başlamış. Umarım kıymeti bilinir.
  3. Ş

BOZANKAYA - Elektrikli Ulaşım Araçları

Neyle sevkiyat yapıyor Türkiye'de?
  4. Ş

Marmaray (Halkalı-Gebze)

İşte bu. Gayet makul bir hat. Yakın zamanda konuşmuştuk böyle bir hattın gerekliliğini. Bursalılar akıllı insanlar.
  5. Ş

Yüksek Hızlı Tren (YHT)

Yüzde 0 yerli ve yüzde 100 milli bir tren setimiz de olabilir. Kavramları karıştırıyoruz. Mevcut darboğazı önlemek için yurt dışından set kiralama, ya da ikinci el set satın alma seçenekleri düşünülüyor mu? Bu konu çok önemli. Tren yollarını inşa ettik ama elde tren yok onları dolduracak.
  6. Ş

İstanbul Raylı Sistemlerindeki Evcil Hayvanlar

Dostum ben doktoralı bir bilim insanıyım. Tıp alanında çalışıyorum. Aşırı eksik bilginizle chatgpt filan geyiği yapmayın benimle lütfen. Paylaştığım hastalıklar, etkiler devede kulak kalan kısım.
  7. Ş

Haber çeviri olduğu için "yabani kedi" diyor. İngilizcesi feral cat. Yabani kedi diye ayrı bir tür var. İnsana yaklaşmaz. Haberdedki kediler evicl bildiğimiz kedi türünün başıboş şekilde doğada üreyen halidir.
  8. Ş

Başıboş kedilerin halk sağlığı üzerindeki etkileri... Kediler evcil türdür. Serbest beseleme, medeni bir ülkede söz konusu değildir. Ancak Bangladeş, Hindistan gibi yetersiz devletlerde buna göz yumulur. Çok sınırlı sayıda, düzenli olarak ilaç verilen kısır kediler belki gelişmiş ülkelerde...
  9. Ş

M12 Göztepe-Ümraniye Metro Hattı

İsimlendirme konusunda çok kötüler yıllardır.ç
  10. Ş

Kahramanmaraş - Kuyucak, Kümbet, Turan, Kurtuluş, Ekmekçi, Divanlı, İsa Divanlı, Sakarya Mahalleleri Kentsel Dönüşüm

Binalar birbirine çok yakın malesef. Keşke kat yükseltip bahçeleri büyük tutsalardı ama tekrar deprem-zemin riskine göre bu kat sayısı ayarlanmıştır diye düşünüyorum.
  11. Ş

Okudukça gülüyorum. Yazdıklarının tamamı şehir efsanesi. Bir araştırın gelin lütfen. Hepinize saygı duyuyorum. Sen hakaret etsen de bak cevap yazıyorum. Gerçeklerden kaçmayın. Hepinizin araştıracak kapasitesi var. Tek tek hepsine cevap vermek istemiyorum. Hiçbir medeni/gelişmiş ülkede böyle bir...
  12. Ş

Sokak kedisi diye bir hayvan türü yok. Kedi (felis domesticus) evcil bir hayvan türüdür. Serbest gezmesi felaket sonuçları olan bir durumdur. Rica ediyorum 5 dakikanızı ayırıp biraz araştırın. Mantık önemli, ama bilgi daha önemli.
  13. Ş

Kediler istediği yerde yaşayamaz. Evcil hayvanlar sahipli ve çevrili-kısıtlı bir alanda olmak zorundadır. 5199 numaralı kanunda bu sabittir. İlkelce gelenekler yok olmak zorundadır. Serbest gezen kedilerle ilgili neden rahatsız olunması gerektiğini başka bir başlık altında konuşabiliriz ya da...
  14. Ş

Bağımlı bir beyinden beklenebilecek mesajlar bunlar. Aferin devam et.
  15. Ş

Çok güzel edebiyat parçalıyorsun aferin sana. M4 hattının eletriği rayda değil. Rayda elektrik olsaydı zaten o arkadaşların durumu kötü olurdu. Kedinin ordan alınması (yetkililer almalıydı, halk değil) yanlış değil. Orda kedi olması yanlış. İstasyonlarda ve hatta peron seviyesinde kedi besleyen...
  16. Ş

Bostancı - Kayışdağı Tramvay Projesi

Tramvay ihtiyacı yok oranın. 4-5 otobüs sadece bu iki nokta arasında gidip gelse yeter de artar. Tramvay Fındıklı mahallesi üzerinden Üniversiteye bağlanabilir. Küçükyalı M4 üzerinden de bir hat çekilebilir.
  17. Ş

M8 Bostancı-Dudullu-Parseller Metro Hattı

Nasıl bir avantajı olur?
Geri