Tema düzenleyici

Arama sonuçlarınız

1. Y

M1 Narlıdere Kaymakamlık - Evka 3 Metro Hattı

Eski mesajımda F.Altay makaslarından evka 3 yönüne titreyerek geçtiğini yazmıştım. Sanırım makaslar değişti. Bir haftadır hissettirmeden hızlı şekilde evka 3 yönüne geçiyor. Daha doğrusu tren makaslara gelince hızlanmaya başlıyor.
  2. Y

İzmir Banliyö Sistemi (İzban) Aliağa-Selçuk Hattı

Herkes yazmak için yazmış buraya. Öyle bir şey metro projeleri ulaştırma bakanlığı ve CB yatırım programına onay almadan kafana göre başlayamazsın. M2 Gabarisi farklı ve elektrik olarak evet muhtemelen yukarıdan olucak. M1 farklı versiyon o yüzden Narlıdere etabı çabuk bitti. M3 stadyuma hiçbir...
  3. Y

İzmir - Güncel Trafik Bilgisi

Cumartesi akşam 19:30-20:10 arası Egekent 2-Üçyol arası 40 dk sürdü. İlk defa trafik yoktu. İnsanlar izban ve metroya yığılmış. Çevreyolu ve Altınyol akıcıydı trafik yoktu. Sadece Yeşilderede klasik bir yoğunluk vardı.
  4. Y

Eshot açılır ama tokileri kullanacak yine selçukta yaşayanlar olucak. Tcdd zaten sinyalizasyonu yenilese tamam olucak. Devir olunca bişey değişmez. Sadece pahalı olabilir. Bugün İzmirdeçevirme sayfasında bir çok kişi izbanda yoğunluğun dahada arttığını söylüyor. Sebebi hem mazot zammı hemde...
  5. Y

İzmir Bugün Hangi Hatta Hangi ulaşım aracındaydım (Otobüs metro Tramvay İzban dolmuş vapur)

İskele hatlarında özellikle Karşıyaka ve Bostanlıda en az iki vapur bekleyecek sefer saatleri olması lazım. İzban aktarma merkezleri gibi tren gelince kalkma durumu iskelelerde bazen oluyor. Bu durumda iki otobüsten birinin çakılı olmasına sebep oluyor. 428 de 90 dk olduğu için anladığım...
  6. Y

Aydın aynı partide olmamasına rağmen Özlem Çerçioğlunun İzban ile birleşme talebi vardı. Ama ulaştırma bakanlığıyla görüşmelerden sonra İzmir gibi ortak işletmek istemiş. Muhtemelen Gaziantep'e giden yerli trenler Aydın'a da gelecektir. Ama Ayban tek hattan nasıl işleyecek merak etmekteyim...
  7. Y

İstasyonlar ve alt geçitleri belediye harcama yaptı. Rayları TCDD yaptı.
  8. Y

Son durumlar öyle değil. Gayet iyi gidiyor.
  9. Y

İzmir Ulaşım Hakkında Random/Karışık Sohbet

Katılmıyorum. Tramvay genelde hep dolu. 853 ün az çalışma sebebi 830 ve 800 ün olması.
  10. Y

Ayban da ortak işletilecek. İZBAN ayrılmaz şu sıralar belediye ve TCDD iyi anlaşıyor
  11. Y

İzmir Otobüs/Dolmuş/Vapur/Metro/Tramvay/İzban Güncel Yoğunluk Durumu

Bugün Gaziemirdeydim. 16:00-18:00 Sarnıçta 828-705 iki yönde de çakılı geçti. 887 Konak yönüne hep çakılıydı. 691 de hep koltuklar doluydu. Optimumda hep doluluk arttı. 510 u söylemeye gerek yok. :) 353 ve 806 yı gördüm onlarda o saate rağmen koltuklar dolu seyahat etti.
  12. Y

İşte dedim ya. Bu gönderimden sonra turgutlu YHT etabı iptal oldu. Hatta dönüş belgesi de var. YHT hattı projeden kaldırıldığı için herhangi bir onay alınamadığı yazıyordu. Yani bahsettiğim olaylar 2023 te gerçekleşti. Oyüzden hala metro hattı. Ama belediye bünyesinde olsa tamamen...
  13. Y

Anlatamıyorum. Vaad yazmak için yazılmış. Ulab olmadan proje değişmez. Hala metro projesi bu
  14. Y

Seçim vaadiydi o. Hala metro projesi olarak kaldı. Ödemiş-Tire ve Metro bilgilerimiz doğrudur. Sizin bilgiler yanlış. Halkapınar-Otogar metrosu beklemede. İzban'da Manisa yapılacak sadece. YHT de Turgutlu-Otogar etabı iptal edileli iki sene oldu. Oyüzden menemen'de bitecek.
  15. Y

Ödemiş-Tire hattında istasyonlar yenilendi sadece. İzban'ın gireceği kadar uygun değil henüz. Diğer ihtimalleri beklemeyin. Bergama güya Manisa'dan önce olucaktı. Aydın'a geçici olarak Ayban hattı geliyor. Bu gidişle Bergama dan önce Aydın a bile uzayacağını düşünüyorum. :)
  16. Y

İzban son 90 dakikadan sonra yolcu yoğunluğu arttı ve aynı seviyede devam ediyor. Sanırım Manisa uzatması süreci Rahmetli Ferdi Zeyrek'in ısrarı üzerinde başlamasıyla devamı geldi. Ancak Bu süreçte Ödemiş-Tire hattıda yenilenip eklenebilirdi. Manisa uzatması YHT açılınca başlayacak gibi...
  17. Y

Balçovada tanıdığım bir sürü insan Balçova belediye başkanı ve Eshota baya baskı yaptı böyle bir hat açılsın diye. Ancak 481-551 ile çözüm bulunabildi. Birde 483 ile kısa çözüm bulunabildi. Balçova metroya girecek otobüs olması için metronun üstü otopark yapılmazdı. Metronun sık çalışmasından...
  18. Y

Bir haftadır F.Altayda dikkat ediyorum. İstinye Park önündeki duraktan 6-480-510 yolcusu var artık. Metro sık çalıştığından beri ilk defa durağı boş görüyorum. F.Altay metroda Kaymakamlık yönü bekleme alanı tıka basa doluyor artık.
  19. Y

İzmir Bugün Hangi Hatta Hangi ulaşım aracındaydım (Otobüs metro Tramvay İzban dolmuş vapur)

20:30 879 Gaziemir Semt Garajı-F.Altay İzsu-Göztepe Stadı arası gittik. Arka arkaya yine 879 gelince koltuklar doluydu. Ama şoför şikayetçiydi sıralar 3 gündür üst üste geliyormuş. Birimiz dinlenme yapmadan tekrar geri dönüyor falan diyordu. 21:00 5 Üçkuyular İskele-Narlıdere Ahmed Adnan...
  20. Y

M3 Menderes - Konak Metro Hattı (Karabağlar-Gaziemir Metrosu)

m3 m2 yle birleştirilip Fuar İzmir-Menderes arası yapılacak. Sebebide etap etap yapılacağı için CB imzasına gerek kalmadan sadece Ulaştırma bakanlığı izniyle yapılabilecek olması.
Geri