Tema düzenleyici

Arama sonuçlarınız

1. Y

M2 Üçyol - Fuar İzmir Metro Hattı (Buca Metrosu)

İhale aşamasında Çamlıkule ve Tınaztepe çok ihtiyaç gözüküyordu. Fuar İzmir pandemiden sonra aşırı ünlendi. Ayrıca esbaşta yeni fabrikalar yapıldı halilyle istihdam sayısı arttı. Optimumu söylemeye gerek yok. :) Bence yanlış bir durum yok ancak Çamlıkuleye kadar 400 bin yolcu hesaplanıyordu...
  2. Y

İzmir Bugün Hangi Hatta Hangi ulaşım aracındaydım (Otobüs metro Tramvay İzban dolmuş vapur)

Zaten inciraltı garajdaki doruk ve novocitiler 305 ve 15 e yakıştı. :) Novacitileri karşıyakada denemiştim. Şaşırtan kısmı İztaşıt seferihisardan daha iyi olması :)
  3. Y

İzmir Ulaşım Hakkında Random/Karışık Sohbet

Bucada onat tüneli bittikten sonra otogar otobüslerinin 284-304 gibi yolcu kapasitesi olacağını düşünüyorum. 417-284-304 Bucanın her yerinden gelen hatlar tünelden geçiyor. Birde Kaynaklar-Belenbaşı ve Gedizden gelen bir hat konak tünelinden geçse var ya konağı ozaman seyredin. :)
  4. Y

Düşünülüyor ama arazi konusunda belli değil. Yani belediyenin kafasından bu iki istasyon devre dışı bırakılmadı ama her an her şey olabilir. Fakat bu istasyonlar Buca metrosu bittikten sonrada yapılabilir. Çamlıpınardan emin değilim Çamlıkuleden dolayı az mesafe olur diye vazgeçebilirler. Belli...
  5. Y

Buca Anadolu Lisesi arkasında ve sağında solunda Buca Belediyesine ait araziler vardı. Bunlardan birini metro için büyükşehire devretmişler. Fazla durak olmayacağını tahmin ediyordum. Semt garajı falan eklense hem süre hem km uzayacaktı. Zaten Fuarda TBM girecek derinlik tamamlandı. Sadece...
  6. Y

İzmir Bugün Hangi Hatta Hangi ulaşım aracındaydım (Otobüs metro Tramvay İzban dolmuş vapur)

Metronun bozulma etkisi size denk gelmiş. İzban'da arıza yapmış az önce.
  7. Y

Yanlış bişey yok. Sıra ve mola tamamlamak için yapılıyor. 879 da bende denk geldim. Arka arkaya iki otobüs denk gelirse biri boş biri dolu oluyor. Boş olan otobüs yarı yolda indirip dolu otobüse bindiriyor. Boş otobüs diğer sefere yetişip sırayı tamamlıyor. Yoksa seferler gecikir.
  8. Y

İzmir - Buca Onat Tüneli

Tünel kazıları bitti sadece duvar betonlaması ve asfaltlaması kaldı. Şuan da duvar betonları yapılıyor. Üstünden geçen Gültepede bir kaç ev çökme tehlikesi olunca geceleri çalışma olmadı. Şimdi çözümler bulunduktan sonra çalışmalar tekrar başladı. Ancak bağlantı yolu altındağ tarafında biraz...
  9. Y

M1 Narlıdere Kaymakamlık - Evka 3 Metro Hattı

Yinede hastanenin dibinde oluyor. Hastaneden çıktığın an F.Altay gibi direk çıkışa ulaşıyorsun. Çıkış bittikten sonra istasyondaki kavşak düzenlense iyi olucak. Haftasonları İnciraltına çok gelen giden olunca o kavşak felç oluyor. Zaten oradan yaya olarak geçmek büyük sıkıntı şuan.
  10. Y

İzmir Banliyö Sistemi (İzban) Aliağa-Selçuk Hattı

Söylenen bilgi doğru. TCDD İZBAN hattı etkilenmesin diye nazilli,ödemiş, tire ve denizli tren seferlerini azalttı.
  11. Y

M1 Narlıdere Kaymakamlık - Evka 3 Metro Hattı

DEÜ hastanesi istasyonunda yapılan çıkış için güvenlik ile konuştum. Bilgiler aldım. O çıkış için çok talep varmış. Asansör testleri bitmiş yürüyen merdivenler hazır gelecek 20 günlük işi var açılır dedi. Hastane tarafından çok talep varmış. Ancak o istasyonda yapılan asansör çıkışı riskli dedi...
  12. Y

İzmir - Buca Onat Tüneli

2026 ortası açılacak.
  13. Y

Başladı zaten. Meydanda konak yönüne doğru yol kapatıldı. Orada istasyon olucak zaten tünelin içine yapıyorlar istasyonu.
  14. Y

İzmir Otobüs/Dolmuş/Vapur/Metro/Tramvay/İzban Güncel Yoğunluk Durumu

18:14 510 Gaziemir-Balçova Esbaş-F.Altay arası çakılıydı. Şuan 879 dayım 10 dakikada bir geldiği için şuan koltuklar dolu sadece.
  15. Y

Foça ve Menemen ortak çalıştırabiliyor. Çünkü belli yerlerde aynı güzergahları kullanıyorlar.
  16. Y

14:40 681 F.Altay-Lozan Meydanı ikiçeşmeliğe kadar çakılıydı. 15:12 T1 Kültürpark-Alsancak Gar koltuklar doluydu. 15:25 İzban Alsancak-Esbaş arası 6 vagondu Şirinyere kadar çakılı gittik.
  17. Y

Çamlıkule ve Fuar ın istasyon kazıları çabuk bitti. Ekim 2026 gibi fuar-çamlıkule arası tüneller tamamlanmış olur.
  18. Y

Metro iki yönde koltuklar dolu, izban halkapınar-cumaovası arası bir tren çakılı bir tren koltuklar dolu şekilde. Metro 7,5 dk'da, izban 10 dakikada bir çalışıyor.
  19. Y

Birazdan metro ve izbanı deneyeceğim durum güncellemesi yaparım. Ancak dün akşamki yılbaşı trafiği özellikle 17:00-19:00 arası Karabağlar ve Bucada arapsaçına döndü. Bütün otobüsler çakılıydı.
  20. Y

Gümüldür ve Urlaya gelecek planlamalara yapılıyor. Buca metrosu tarhi 2027. Eski verilere takılmayın artık. Metronun tarih uzama sebebi 2022 de 4 ay gecikmeli başladı. Ayrıca İstasyonlar değişince kazı süreleri biraz uzadı ama tünel kazıları Çamlıkule-Şirinyer arasında bitti zaten.
Geri