Tema düzenleyici

Arama sonuçlarınız

1. M

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

Benim açımdan mesele, iki kişinin karşılıklı atışmasından ibaret değildir; Mansur–Gökçek eksenindeki çekişme de, tarafların birbirini etiketleyen söylemleri de Dodurga’da bekleyen insanlar için somut bir sonuç üretmemektedir. Beni ilgilendiren tek şey, yıllardır sürüncemede kalan sürecin hukuki...
  2. M

Duyumdu, teyit edemedim” kısmını anlıyorum; zaten benim eleştirim o ihtimali itham diline (“kötü niyet/dava”) bağlamandı. Ama şimdi de aynı yöntem başka bir kılıkla devam ediyor: “2020–2021 yok, istinaf var, belediye düzeltti, mahkeme saçma/garabet” diyorsun. Bunlar dosya/karar metni olmadan...
  3. M

Konuyu kişiliğe indirgemeyelim; mesele “kötü niyet” değil, ölçü. “Teyit edemedim” deyip ardından “kötü niyet/görevi kötüye kullanma/dava” diye şartlı da olsa itham kurmak, okuyanda kurum ve kişiler hakkında kanaat üretir. Bugün de “soruşturma izni” henüz hüküm değilken bunu doğrudan...
  4. M

İddia el değiştirince ölçünün de el değiştirmesi, hakikatin değil pozisyonun savunulduğunu gösterir: Dün ‘kötü niyet’ dediğin yere bugün ‘itibarsızlaştırma’ diyorsun
  5. M

"Belediye ise oyalamayı bırakıp artık önümüzdeki meclis toplantısında bu işi bitirmelidir. Aksi takdirde dava açan herhalde sadece ben olmam"
  6. M

Sayın RKK, Bundan birkaç ay önce, bu forumda belediye ve belediye meclisinin görevini yerine getirmediğini, konuyu sürekli ertelediklerini belirterek dava açmayı düşündüğünüzü yazmıştınız.
  7. M

Meclis kararı çıktı, plan kesinleşti. Tüm itirazlar reddedildi. 150 m² ortalama konut büyüklüğü plan notu aynen korundu. E:1.75 ve E:2.00 emsaller geçerli, kademeli emsal kaldırıldı. Bu haliyle yürürlüğe girdi, artık ruhsat başvurularına temel teşkil ediyor. Yargı yolu açık ama karar teknik ve...
  8. M

Son yayınlanan İmar Komisyonu Raporu (No: 119 ve 120) ile birlikte Dodurga’daki plan notları üzerindeki belirsizlikler netleşmiş görünüyor.
  9. M

Allah gönüllerindeki niyetle yargılansın. Bir gün aynı algıyla karşılaşıp savunma hakkı bulamasın.
  10. M

Senin gibi bu işe gönül vermiş, yıllardır takip eden insanlar olması bence çok değerli. Kaynakların güçlü, teyit mekanizman sağlam, yazdıklarının arkasında duruyorsun — buna saygı duyarım. İnşallah gerektiğinde mutfaktakiler de kendilerini riske atıp şahitlik yaparlar.
  11. M

Kimin hangi hesapla ne yazdığı, neyi kastettiği de açıkçası beni ilgilendirmiyor. İstediğin kişiye, istediğin suçu gönül rahatlığıyla yöneltebilirsin. Hatta bu tartışmalar imar sürecine fayda sağlayacaksa, bence gayet yerinde olur. Ben bu uyarıları buraya ceza almış biri olarak yazıyorum...
  12. M

Zaten beni bulamazlar ki” Diyenler İçin Küçük Bir Not Forumlara her giriş yaptığınızda sistem şu bilgileri kaydeder: IP adresiniz Giriş saatiniz Tarayıcı ve cihaz kimliğiniz Bu bilgiler gerektiğinde forum yönetimi tarafından savcılıkla paylaşılır. Ve merak edenler için: Tarayıcınıza “What is...
  13. M

Burada bir kişinin adını-soyadını, hele ki “çıkar peşinde”, “para koparıyor” gibi suçlayıcı ifadelerle yazmak ciddi risk içerir. Burası özel bir mesaj değil, kamusal bir alandır. Yazdığınız her şey ekran görüntüsüyle kayda geçebilir. Bir kişiyi “şeref ve saygınlığını zedeleyecek şekilde” itham...
  14. M

Süreçle ilgili hepimizin farklı yorumları olabilir ama suçlama içeren iddiaları bu şekilde, belgesiz ve isim ima ederek paylaşmak sağlıklı değil. İmar planlarıyla ilgili tartışmalar teknik, hukuki ve siyasi boyutlarda yürümeli. Eğer gerçekten bir usulsüzlük, çıkar çatışması ya da şeffaf olmayan...
  15. M

150 m² kuralı Danıştay tarafından onaylandı. Hukuken itirazların reddi mümkün. Ama komisyon “incelemeye devam edilsin” diyerek kararı erteliyor. Neden? Çünkü konu sadece hukuk değil, aynı zamanda siyaset ve kurum içi denge meselesi: – Ret verilirse, kooperatif çevrelerinde “talebimiz görmezden...
  16. M

Komisyonun Erteleme Hamlesi Ne Anlama Geliyor? Komisyonun bu raporda izlediği yöntem, klasik bir “gerilimi zamana yayma” stratejisidir. Ne yatırımcıların taleplerini doğrudan reddediyor, ne de plan bütünlüğünü savunan teknik çevreleri karşısına alıyor. Her iki tarafın da tepkisini minimize etmek...
  17. M

Rapor No: 97 – 29.05.2025 başlıklı Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, 1/1000 ölçekli
  18. M

Rapor No: 96 – 29.05.2025” tarihli Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu
Geri