Tema düzenleyici

Arama sonuçlarınız

1. Emren Güray Mert

2053 Ufku: Tekirdağ’ın Yatırım Anayasası (kendi yazdığım kitap)

BÖLÜM 15: GIDA GÜVENLİĞİ VE TARIMSAL POLİTİKALAR "Topraktan Sofraya Güvence: Tekirdağ’da Gıda Güvenliği ve Tarımsal Geleceğin İnşası" Tekirdağ, verimli toprakları, tarımsal üretim potansiyeli ve kırsal alanlarındaki yaşam kültürüyle Marmara Bölgesi’nin gıda güvenliğinde stratejik rol oynayan...
  2. Emren Güray Mert

BÖLÜM 14: GENÇLİK VE SPOR HİZMETLERİ “Gençliğe Güç, Spora Alan: Tekirdağ’ın Dinamik Geleceğine Yatırım” Tekirdağ, genç nüfus oranı yüksek, üretken ve yenilikçi bir potansiyele sahip olmasına rağmen; mevcut gençlik politikaları, altyapı eksiklikleri ve sınırlı spor alanları nedeniyle bu...
  3. Emren Güray Mert

BÖLÜM 13: FİNANSAL SİSTEM VE BANKACILIK DÜZENLEMELERİ Tekirdağ’da Finansal Geleceği Şekillendirmek: Bankacılık ve Finans Sisteminde Yeni Dönem Tekirdağ’ın hızla gelişen sanayi ve tarım altyapısı, sağlam bir finansal sistemin kurulması ihtiyacını daha da belirgin hale getirmiştir. Bölgenin...
  4. Emren Güray Mert

BÖLÜM 12: ENERJİ POLİTİKALARI VE KAYNAK YÖNETİMİ Bağımsızlığa giden yol: Tekirdağ'da Enerji Geleceğinin İnşası Enerji politikaları, bir ilin ekonomik büyümesinden sanayileşmesine, tarımsal üretiminden sosyal refahına kadar pek çok alanda doğrudan etkili bir strateji alanıdır. Tekirdağ gibi hem...
  5. Emren Güray Mert

BÖLÜM 11: EĞİTİM VE ÖĞRETİM “Eğitimle Yükselen Tekirdağ: Geleceğin Bilgi Toplumuna Giden Yol” Tekirdağ, sanayi ve tarım gücüyle Marmara Bölgesi'nin stratejik kentlerinden biri olmakla birlikte, eğitim ve öğretim altyapısında hâlâ ciddi yatırımlara ihtiyaç duymaktadır. Nüfusu giderek artan bu...
  6. Emren Güray Mert

BÖLÜM 10: DİN HİZMETLERİ VE İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ DÜZENLEMELERİ İnançta Huzur, Hizmette Eşitlik: Tekirdağ’da Din ve Vicdan Özgürlüğünün Güçlendirilmesi Tekirdağ, farklı mezheplerin, dini cemaatlerin ve inanç gruplarının barış ve uyum içinde yaşadığı, kültürel çeşitliliğiyle dikkat çeken bir kenttir...
  7. Emren Güray Mert

BÖLÜM 9: DIŞ POLİTİKA VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER Başlık: Tekirdağ’dan Dünyaya Açılan Kapı: Uluslararası Etkinlik ve Dış Politika Yatırımları Tekirdağ, stratejik konumu ve sahip olduğu doğal liman avantajları ile Türkiye’nin Avrupa’ya açılan önemli kapılarından biridir. Bu potansiyel, yalnızca...
  8. Emren Güray Mert

BÖLÜM 8: İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELE ve ÇEVRE KORUMA Yeşil Direnç: Tekirdağ’ın Doğasını Korumak ve Geleceğe Hazırlamak Tekirdağ, hızla büyüyen sanayisi, artan nüfusu ve kıyı kent yapısıyla iklim değişikliğinin etkilerine karşı oldukça hassas bir noktadadır. Küresel ısınma, deniz seviyesi...
  9. Emren Güray Mert

BÖLÜM 7: ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK Başlık: “Emeğin Güvencesi, Geleceğin Teminatı: Tekirdağ’da Çalışma Hayatına Stratejik Dokunuşlar” Sanayi üretiminde Türkiye’nin en önemli illerinden biri olan Tekirdağ, organize sanayi bölgeleri ve liman bağlantılarıyla istihdam açısından yüksek potansiyele...
  10. Emren Güray Mert

BÖLÜM 6: BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ Dijital Geleceğe Açılan Kapı: Tekirdağ’da Bilgi ve İletişim Teknolojileri Atılımı Tekirdağ, sadece sanayi ve tarım alanlarında değil, dijital dönüşüm yolculuğunda da büyük bir potansiyele sahiptir. Ancak bu potansiyelin sürdürülebilir bir kalkınmaya...
  11. Emren Güray Mert

BÖLÜM 5: BASIN VE MEDYA DÜZENLEMELERİ Demokratik Toplum İçin Şeffaf ve Güçlü Bir Basın Ekosistemi Modern bir demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri özgür, erişilebilir ve sorumlu bir medya yapısıdır. Tekirdağ’ın gelişen toplumsal dokusu ve artan nüfusuyla birlikte halkın doğru bilgiye...
  12. Emren Güray Mert

BÖLÜM 4 Asayiş ve Güvenlik (İç Güvenlik) Tekirdağ’da Huzurun Kurumsal Güvencesi: Güçlü ve Yaygın Güvenlik Altyapısı Tekirdağ, hızla artan sanayi yatırımları, artan nüfusu ve gelişen ulaşım altyapısıyla Marmara Bölgesi’nin stratejik kentlerinden biridir. Ancak bu büyüme; organize suç, göçle...
  13. Emren Güray Mert

BÖLÜM 3 Sosyal Devletin İzleri: Tekirdağ’da Aileyi ve Toplumu Güçlendiren Büyük Sosyal Hizmet Yatırımları (2023–2053) 📌 Giriş: Toplumsal Dayanışmanın Harcı, Aile ve Sosyal Güvenliktir Güçlü bir toplumun temeli, güçlü bireyler ve desteklenen aile yapısıdır. Ancak modernleşmenin, kentleşmenin...
  14. Emren Güray Mert

BÖLÜM 2 Kırılma Noktasında Güçlü Devlet: Tekirdağ’da Afetlere Dirençli Bir Gelecek İnşası (2023–2053) 📌 Giriş: Fay Hattının Üzerinde Devletin Kararlılığı Marmara Denizi’nin kuzeyinde uzanan aktif fay hattı, Tekirdağ’ı Türkiye'nin deprem riski en yüksek bölgelerinden biri haline getirmiştir...
  15. Emren Güray Mert

BÖLÜM 1 Adaletin Taşları: Tekirdağ’da Güçlü, Erişilebilir ve Güven Veren Yargı Yatırımları (2023–2053) 📌 Giriş: Adaletin Yüzü Taşrada Şekillenir Adalet sisteminin sağlıklı işlemesi, yalnızca büyükşehirlerdeki merkez yapılarla değil, her kademede ve coğrafyada eşit şekilde erişilebilir...
  16. Emren Güray Mert

"Tekirdağ’dan Yükselen Ufuk: 2053’e Giden Devlet Yolu" --- Cumhuriyetin 130. yılına ilerlerken, Tekirdağ artık sadece Marmara’nın serin esintisinde huzur bulan bir sahil kenti değil; sanayide, tarımda, ulaştırmada ve teknolojide Türkiye’nin stratejik omurgalarından biri haline gelen bir...
  17. Emren Güray Mert

Doğup büyüdüğüm ve hâlâ da yaşadığım il olan Tekirdağ için hükumetin gerçekleştirmesi gerektiğini düşündüğüm öncelikli yatırımları bir kitap biçiminde yazdım. Sizlerle adım adım paylaşacağım.
  18. Emren Güray Mert

M3 Bakırköy Sahil-Kayaşehir Merkez Metro Hattı

Şu an Bakırköy'den Otogara gitmenin en kısa yolu hangisidir? 1. Meydandan Marmaray ile Yenikapı'ya gidip oradan da M1a ile Otogara geçmek 2. M3 ile Kirazlı'ya geçip oradan M1b ile Otogara geçmek 4. M3 ile İncirli'ye gidip oradan M1a ile Otogara geçmek
  19. Emren Güray Mert

“Devletin Şehre Dönüşü: İstanbul İçin Stratejik Kamu Yatırımları Rehberi” (Kendi Yazdığım Kitap)

Not: Kitap tamamen bana aittir, ancak yatırımların toplam maliyeti ChatGPT tarafından hesaplanmıştır. **** Yorumlarınızı, eleştirilerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.
  20. Emren Güray Mert

“Devletin Şehre Dönüşü: İstanbul İçin Stratejik Kamu Yatırımları Rehberi” (Kendi Yazdığım Kitap)

** Kapanış Yazısı** 🏁 Stratejik Bir Dönüşümün Eşiğinde: İstanbul’a Devletin Güçlü ve Akılcı Dönüşü İstanbul, yalnızca Türkiye’nin değil, aynı zamanda Avrupa, Asya ve Orta Doğu’nun da en stratejik metropollerinden biridir. On altı milyonu aşkın nüfusuyla bu şehir, Türkiye’nin ekonomik üretiminin...
Geri