Tema düzenleyici

Arama sonuçlarınız

1. M

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

Inanin burada yazmakka hallolacak mese degil bu. Hukukun isleyis bicimi var. Idarenin nitelikli insan kaynagindaki kitliga bagli sorunlar var. Dusunun ki; Mahkeme karar veriyor; bunu anlayip derhal uygulamaya gececek idarenin yeterli donanimda hukukcusu yok. Hadi bir gun iki gun tartisirsin...
  2. M

Idari islem tesis etme gorev/yetkisi ve taktir yetkisi idareye aittir. Bunun sinirini basta anayasa ve kanunlar belirler. Idarenin, idari islem tesis edip etmede taktir yetkisi vardir. Tabiki bu taktir yetkisi sinirsiz degildir. Uzun konu. Isteyen idareye basvurur, kabul veya ret ya da zimni ret...
  3. M

Kopyaladiginiz yazida durumu aciklamisiz zaten.
  4. M

Mahkeme kararlari dogrultusunda idarenin duzeltme yapmasi gerektigini daha once defalarca yazdim. Ben onu yazarken de laf edenler vardi. Duzeltme islemi yapildi ise, kanatimce hic bir sorun kalmamistir. Bu durumda ruhsat islemleri icin idare zorlanabilir. Idarenin ruhsat vermemesi ( ret ya da...
  5. M

Arsa insaat emsal oranı, bireysel nihai hak dogurucu islem degildir; ve fakat insaat ruhsati boyledir.
  6. M

Oyle olmali, oyle yapilmali, ben de falana katiliyorum demek, teknik bilgi gerektiren bir konu uzerinde uzman görüşü degil; sohbet sirasinda soylenecebikecek muhabbettir. Mesaj ekinde danistay karari var. Kazanilmis hak nedir? Bence ilgilenenler bakabilir. Bilgi iceren fikirlere acigiz. Buyrun...
  7. M

Varsa hukuk bilgi ve birikimine guvenen fikrini aciklasin. Kahvehane muhabbeti yapacaklar hic bir surette muhatabim degildir. Saygilar sunarim. Iyi geceler.
  8. M

Insaat ruhsati almaksizin onceden yapilan imar islemleri nedeniyle muktesep hak elde edilemez. Insaat ruhasati ile beraber, idari islem sona ermis ve nihai hak doğurucu islem tesis edilmis demektir. Bitmeyen bir imar surecine dayali olarak muktesep hak yani kazanilmis hak iddiasi ileri surulemez.
  9. M

Dodurga- orhun baglanti yoludur o, muhtemelen. Haziran ayinda ihaledi yapilmisti.
  10. M

Yine ayni sarmaldaki bu muhabbetler bir yerlerden tanidik geliyor. Umarim, kucuk yatirimci icin en kisa surede butun tereddutler giderilir. Hayirlisi.
  11. M

Kosullari varsa insaat ruhsati nihai islemdir ve kazanilmis hak teskil eder. Onun disinda hic bir konu kazanilmis hak vs. Teskil etmez. Emsalin dusmesi yukselmesi vs. Kazanilmis hak degildir.
  12. M

Hani sorun yoktu ? Hersey bitmisti! Plan notlarinin iptal edilen hukumleri yönünden belediye yeni bir islem tesis etmez ise emsal 0,50 olur.
  13. M

Sayin rkk nin meydan okumasina karsi iddiaya girebilecek bir kişi gormuyorum. Bilgin yetmiyorsa ve yemiyorsa ne diye inatlasir insanoglu anlamiyorum.
  14. M

Uzun yillardir dodurgayi takip ediyorum. Degisik forumlarda farkli insanlarin yazılarını okudum. Yillardir paradoksun icinde donup duruyoruz. Ama yilardir degismeyen iki sey var. Birisi; ne dediyse dedigi cikanlar(!) ve digeri de yillarca dodurga imar sorununun cozulmemis olmasi gercegi.
  15. M

Mahkemeler, bundan sonra soyle yapilamaz boyle yapilmali seklinde karar vermez veremez. Mahkemeler onundeki somut olayla ilgili karar verir. Belediye bu kararlar kapsaminda ruhsat veremez. Planin iptal edilen hukumleri yonunden duzeltilmesi gerekli.2 ve 9. Hukumler. Zamanla anlasilir. Rkk ya...
  16. M

Mevcut mahkeme kararlari kapsaminda belediyenin rusat verme imkani yok. Verirse ayri sorun olusur. Zira rusat kazanilmis hak teskil eder. Diyelimki bir iki gun sonra plan tamamen degisti, bu durumda belediye agir tazminatlarla karsi karsiya kakacaktir. Beklemesi daha iyi.
  17. M

Anahtar kelime ‘gizli nufus artişı’ Karar gayet açık.
  18. M

Beytepe 2017.
  19. M

Ne farki var sorusuna cecap veriyorum. Onceki buyuk şehir yonetimi ile sonraki yonetim arasindaki imar ve ranta bakis acisi arasindaki fark var.
  20. M

RKK in goruslerine katiliyorum. Kararin icerigini anlamis. Burada 2023 nazim imar planinda ongorulen nufus yogunlugunu asan bir planlama yapilarak ve plana aykiri bicimde rant olusturuldu. Nazim imar planina aykiriligi da plan notlari ile asmaya calistilar. Yani kanuna karsi hile yapildi...
Geri