Tema düzenleyici

Arama sonuçlarınız

1. R

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

Dodurga imarı bugün sonuca varmış olacak diye umuyorum. Hepimize hayırlı olsun.
  2. R

Bi yanlışlık olmasın? Benim tapularım 2019 dan 2021 e kadar, hepsi de arsa tapusu olarak, yani imarlı tapu.
  3. R

Yarınki meclis gündemi dosyası yüklenmiş ama dosya hatalı galiba Word ile açılmıyor. Açıp okuyabilen arkadaş var mı?
  4. R

Temerrüt halinde oluşan faiz olayı sanırım faize de faize şeklinde yürür, yani bileşik faiz şeklinde gider, o zaman da çıkacak rakam 7.500 değil çok daha fazla olur.
  5. R

Bildiğim kadarıyla itirazlar oylanmaz. Komisyon itirazların tümü veya bir kısmının reddiyle bir kısmının kabulü yönünde bir tavsiye kararı hazırlayıp meclise gönderir. Meclis bu tavsiye kararını onaylar. Kabul edilince komisyon kararı geçerli olur.
  6. R

Bence eften püften konuşmaları iyi olmuş. Gündemi yetiştiremesinler de ek gündem olsun, belki o arada Dodurga'da gündeme girer.
  7. R

Daire bir kaç kişinin hisse ortaklığındaysa tabii önalım hakkı olabilir. Benim kastettiğim, apartmandaki diğer daire sahiplerinin böyle bir hakkı olamaz, tamamen absürt olur. Çünkü daire bağımsız bölüm olarak diğerlerinden ayrılmış durumdadır.
  8. R

Konutta şufa olmaz herhalde. Apartmandaki komşuların öyle bir hakkı olacağını hiç duymadım. Rayiç olayıyla sineğin yağını vergi olarak çıkarma çabası diye düşünüyorum.
  9. R

Göl manzara evleri ilanından cevap geldi. Daha genis bilgi için görüşmeye davet ediyorlar. Ama verdiği bilgi: 94 m2 arsa tapusu veriyorlar. Parsel 1,75 emsal. Yani konut sayısı 136 ile sınırlı. Satabilecekleri 94 m2 hisse sayısı ise 124. Müteahhite verilince her iki hisseye bir daire şeklinde...
  10. R

Devalüasyon zaten tam gaz devam ediyor. Sadece bir kaç ay içinde Euro 36 liradan 43 liranın üzerine çıkıp %20 devalüasyon gördü. Asıl sorun fiyatların bu miktardan bile fazla artması. Ekonomi garip bir sarmal içinde hiç de iyi görünmeyen bir tarafa sürükleniyor.
  11. R

Benim tahminim ortada müteahhit falan yok. 94 m2 arsa hissesi satıyorlar. Gidip görüşenlere de herhalde müteahhite şöyle şöyle verecez, size de ödemesiz 2+1veya 3+1 daire düşecek diyorlardır. Sahibinden üzerinde mesaj attım, cevap gelmedi. Yapracık'ta böyle, üstelik de 3 yılda 4+1 daire teslim...
  12. R

Yazdığımı bir daha okusanız iyi olur. Tamamen ticari olan parselden bahsediyorum. Parsel zaten yedi dönümden ufak, 10 kat sınırı var. Tek bir blok yapıp çıkacak. Öyle 8-10 ayrı bloktan oluşan site inşaatından bahsetmiyorum. Onlarda 3 yıl beklemek zaten çok normal.
  13. R

Herşeyin yoluna girdiği ayan beyan ortada iken sanki memnuniyetsizlik havası yayanlara bir mesajdı o. Ben onların haline gülüyorum.
  14. R

Ben çoktan o moddayım zaten. Hatta hisse payım büyük olan ticari parseli inşa etmesi için sıkıştırdığım bir müteahhit bile var. Razı olursa yazın gelip diğer ortakları ikna etmekle uğraşmayı planlıyorum. Tek blok inşaat, hayırlısıyla 2026 sonu - 2027 yazına kadar anahtar teslimi bile olur...
  15. R

Geçen sene de öyle diyorlardı, sonra kelimesi kelimesine yazdıklarım çıkınca belediyede çalıştığımı iddia ettiler 😁 😁 Şimdi yine birşey bilmeden yazanlar sınıfına terfi ettik galiba 🤣🤣🤣
  16. R

Şu ana kadar söylediklerimin hepsi çıktı. Bu yıl Dodurga'da inşaatlar başlayacak, onu da göreceksiniz. Yaz demedim onu da uydurmayın. Yaza kadar ruhsat başvuruları başlayacak dedim.
  17. R

Bu rakam konusunda sözleşmede bir açıklama var mı? Örneğin bu rakamın sözleşme tarihinden ödeme tarihine kadar geçen sürede Merkez Bankası veya temerrüt faizi falan geçiyor mu? Burada paylaşılan sözleşmelerden birinde galiba öyle bir madde vardı ve hesapladığım zaman şu an dönüm başına 17-18...
  18. R

Plancının sözleşmesi ile ilgili daha önce yazmıştım ve sözleşme resimleri de benim tahminimi doğrulamıştı. Maalesef plancı o payları alır. Çünkü benim de tahmin ettiğim gibi yapılan sözleşme sadece plancının süresi içinde planla ilgili herşeyi halledip yüksek emsali vermesiyle kısıtlı değil...
  19. R

Böyle parseller genelde köylünün parselidir, başta ortak sayısı azken düğün için bir parça, araba almak için bir parça şeklinde sata sata ortak sayısı artmıştır tabii. Bizim ticari parselde başta iki kardeşin üzerineyken böyle böyle şimdi 17 hissedarız.
  20. R

35-40 gibi fiyatlara itirazım yok, eskiden kurt inen dağbaşı semtlerle kıyaslayınca zaten olması gereken rakam bu. Bana komik gelen kooperatifçilik denilen olayın Türkiye'de dünyadan bambaşka yorumlanması. Her yerde kooperatif olayı önce alım güçlerini birleştirip bu sayede tüm üyeler için çok...
Geri