Tema düzenleyici

Arama sonuçlarınız

1. R

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

Benim yorumum: Mansur Yavaş şu an memlekette açık ara en popüler, en beğenilen şahsiyet, birilerinin uykusunun kaçması normal. Doğal olarak en büyük tehdit olarak görüldüğü için itibarsızlaştırmak için her şey yapılıyor. Ancak bu işin başını kapının önüne konmuş malum şahıs ve oğlu çektiği...
  2. R

Henüz vermemiş olanların da kapısını çalacaktır. Elindeki sözleşmenin zaman aşımı yok nasıl olsa, zaten binlerce kişiden alacağı için uzun sürmesi normal. Plancı da mahkeme sürecinin bitip 1,75 ve 2 emsallerin kesinleşmesini bekliyordu. Artık önünde hiç bir engel kalmadı.
  3. R

Plancının sözleşmesi zaten iş takipçiliği sözleşmesiydi. Bu sayede imarı başkası da, mesela belediye yapıp bitirseydi de, yine o avantayı alacaktı. Anlaşmayanlar karlı çıktı, arsalarının %14 ü ellerinde kaldı. Hala devralmadığı paylar olabilir, sonuçta yüzlerce, binlerce kişiyle sözleşme...
  4. R

Olay, Mansur'un Dodurga'dan tam 1 milyar dolar avanta cukkalayan malum kişiyle kapışması. Plancı payı şeklinde tam 1100 dönüm avanta kopardı. Plancı sadece peşin aldığı bir ücretle yaptı, bu da avantanın binde biri bile değil. (Aldığı ücreti biliyorum) Belki iş takipçiliği sözleşmesiyle yeni...
  5. R

Çok acil ihtiyacınız yoksa beklemenizi tavsiye ederim. İmar süreci sona erdi, bundan sonra projeler ortaya çıktıkça fiyatlar daha hızlı yükselecektir.
  6. R

Tapu kadastronun sayfasında kayıt bulunamadı yazıyor. Ancak ruhsatı verecek olan Çankaya belediyesi ve belediyenin sayfasında görünüyorsa harika bir haber bu. Zaten yapılaşmanın köy tarafı ve Türkkonut'a bitişik parsellerden başlayacağını tahmine diyorduk. Hayırlısıyla her hafta başka bir...
  7. R

Aynı şeyi yazdık, bazılarına anlamak zor geliyor galiba 🤣 🤣 Tabii ki 100-150 milyon para gömecek adam hisseli bir parsel istemez. Öbür hissedarlar huysuz çıkabilir veya şufa hakkını kullanan çıkar vesaire. Baharda lansmanlar başlayınca görürüz fiyatları. O zaman ne bahane bulup kötüleyecekler...
  8. R

Bana da garip geldi. Yükseklik 6,5 metre dubleks villa imarıdır, ve emsal sahiden 1,5 ise 0,75 taban oturumuna denk gelir. Bence bu parselin emsali 1,5 ise kat yüksekliği daha fazladır, çok katlı parselidir. Villa parselleri genelde 0,5 emsal olur, taban oturumu da 0,25 verilir.
  9. R

Hukuki her şey tertemiz şekilde sonuçlandıktan sonra hala Dodurga'yı kötülemeye çalışanlara sadece GÜLÜN GEÇİN arkadaşlar.
  10. R

Hisseli parsele 100-150 milyon lira bağlamak mantıklı olmaz. Yani ben olsam o riske girmem, çünkü parselin kalanı kaç ortak, anlaşılması kolay insanlar mı bilinmez.
  11. R

Benim tahminim bütçe miktarı ve hisse durumlarının buna sebep olduğu. 31 binden gidenler ufak, tek tapu parsellerdi. 21 binden gidenler ise çok daha büyük parsellerdi, 400 milyon falan tutuyordu. Bu seferkiler ise hisseli parsel. Adam 100-150 milyon yatıracaksa elbette hisseli parseller cazip...
  12. R

Keşke konut+ticaride %60-40 sabitlenseydi. O zaman çok daha güzel, ferah konutlarla dolu projeler olurdu. Plan notlarındaki bu muallak ifade sıkıntı yaratacak.
  13. R

Konum olarak hakettiği fiyatları görmesi elbette projelerin kalitesine bağlıdır. Tutup da TOKİ mahallesi gibi yapılaşma olursa elbette çok daha düşük fiyatlara evrilir. Ancak ben inşaat firmalarının da Çayyolu'nda kalan son bölgeyi basit, dandik projelerle harcamayacaklarına inanıyorum...
  14. R

Birinci sebep yapılaşmanın 50 lik bulvar üzerinden başlayıp ilerleyeceği düşüncesi ve konut+ticaride küçük hisselerin de 1+1 konut getirebileceği beklentisidir. Tabii bu beklentinin gerisinde yatan bir neden de altyapının da bu kulvardan başlayacağı inancıdır. Bu nedenle konut+ticari parsellerde...
  15. R

Revizyon aşaması maalesef beklediğimden 3-4 ay daha fazla sürdü. Mart-Nisan gibi bitseydi durum daha başka olurdu. Fiyatlar konusunda iddialı bir tahmin yapamam, ekonomik şartlar gidişatı belirler. Her halükarda enflasyondan daha hızlı ilerleyip kazandırmaya devam edecek. Ancak çok önemli bir...
  16. R

Arsanız konut+ticari, çok güzel. Müteahhit projesine göre en az 4 büyük daire (4+1, 3+1 karışık), ya da ofis cinsi küçük daire olursa 9-10 daire getirir. Şu an fiyatlar herhalde metresi 30.000 civarı sanıyorum, ancak mümkünse satmayın, finalde daire olarak getirisi çok daha iyi olur.
  17. R

Çok güzel haber. Yıl bitmeden başlasınlar da benim de "2025'te inşaatlar başlayacak" şeklindeki iddialı lafım yalan olmasın, hatta gider iki kürek de ben yardım ederim :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
  18. R

Ortak sayısının çok olması müteahhitle anlaşma sürecinde büyük sıkıntı çıkarabilir. Ufacık hissesi olan da hakkından fazlasını talep edip anlaşmayı engelleyebilir, her hissedarın düşüncesi farklı olup ortak noktaya varmak çok uzun sürebilir. O sebeple bir parselde ne kadar az ortak olursa o...
  19. R

Olması gereken bu zaten. Konut parselinde 150 M2 şartı var.
  20. R

Konut+ticaride ne kadarını konut ne kadarını ticari kullanacağı net ve sabit olarak belirtilmemiş, olayın komik tarafı biraz da bu. Ayrıca, reklamda bahsedilen m2 olayı tamamen uydurmadır. İnşaat ruhsatına başvuru yapıldığında gerçek m2 belli olur sanırım. 60 dedikleri 48-50 m2, 50 dedikleri...
Geri