Tema düzenleyici

Arama sonuçlarınız

1. R

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

Benim bildiğim kadarıyla kabataslak müteahhitle bölüşüm yeralıyor, mesela giriş kat olmuyor, bazen en üst kat olmuyor falan gibi. Sayı ve kat olarak belirleniyor. Arsa sahipleri de galiba aralarında kura çekerler. Bazen kat cephe vesaire için iyi tarafta olanların kötü tarafta, arka cephede...
  2. R

Sizin tek tapu, eliniz sağlam. Çok ortaklı parsellerde fazla beklememek için %45 iyi bir oran. Alper kardeşim de zamanında zaten müteahhit bulmak kolay olsun diye %45 oranıyla hesaplayıp ona göre hisse satmıştı.
  3. R

Kooperatif olayı Türkiye'de çok sayıda olumsuz deneyimler yaşanmışsa da aslında büyük avantajlar içerir. Tabii güvenilir ortaklar veya burada büyük bir firmanın işin arkasında olması önemlidir. Kooperatif olarak kazanılan %10 refah payı böyle büyük bir parselde çok büyük kazançtır. Tek tapu...
  4. R

Reklamı görünce yazmıştım. Firma bence çok akıllı bir iş yapmış oldu. Öncelikle kooperatif şeklinde inşaat hakkını %10 artırmış oldu, bu şekilde galiba 20 civarında daha fazla daire yapma hakları olacak. Hisse başı 6 milyona arsa payı vererek metrekaresi 33-34 bin liradan satmış olacak. 140...
  5. R

Firma kooperatif kurarak öncelikle inşaat hakkını %10 artırmış, bu parselde fazladan 14 daire demektir. Hisse başına 160 M2 arsa üzerinden 130 hisse satsa zaten 800 milyon toplar, bu da arsaya verdiği paranın neredeyse iki katı ve o 130 dairenin inşaat maliyetini de çıkarır. Yani kendisine...
  6. R

Dodurga'nın nasıl güzel ve ferah olacağını görmemek mümkün mü? Düşünün, İncek'te emsali üç katına çıkarmaya kalkan açgözlüler bile bunu Dodurga sayesinde mümkün görmüşler. Orada olmayan sosyal donatı ihtiyacını bile Dodurga'nın üstlenmesi düşünülmüş, bilirkişi de bunu mümkün görmüş. 24 ve 28...
  7. R

Olay iyimserlik kötümserlik tartışmasına dönüşmüş. Kim ya da kimler kastediliyor anlamadım. İlk günden itibaren devamlı plandaki hukuki sorunları yazdım, revizyonda nasıl çözülmesi gerektiğini belirttim. Revizyon da o şekilde gerçekleşince sanırım en iyimser ben oldum. Ankara'nın en değerli...
  8. R

Şimdi patır patır haberler geliyor, projesini hazırlamış ve lansmana çıkacak firmalar bunlar. Çok sevindirici haberler bunlar. Elbette bir an evvel anlaşmak için daha düşük yüzdeyle verenler de olacaktır. Önemli olan yapılaşmanın başlaması. Baharla birlikte daha çok lansman göreceğimizi, bu...
  9. R

Orada net dedikleri aslında brüt miktardır. Bitmiş evin iç mekanını ölçün, zar zor 50 m2 çıkacaktır. Yazlık alırken neler gördüğümüzü yazmıştım, söylenen rakamların anca yarısı çıkıyordu. Adamlar tabii miniminnacık daire satıyoruz demezler 🤣🤣
  10. R

Arsa miktarına bakınca 60-65 M2 brüt, net 55 m2 civarı daireler bu projedeki konut görünümlü ofisler. Lansman fiyatı normal, bitmiş hali 9 filan demektir. Lansmandan 2 ay sonra 1 milyon artırırlar fiyatı, kazma vurunca 8 derler. 4+1 projesinde de herhalde 10-11 gibi lansmana çıkarlar, kazma...
  11. R

İncek projesi internet sayfasında var, görseli de farklı, adı da farklı. Oradaki dediğiniz gibi inşaat, Dodurga için ise daha yeni kat karşılığı sözleşmesi yapılmış.
  12. R

Nasıl denir, ağzınız bal yesin 🤣 🤣
  13. R

Bilirkişilerin belirleyeceği fiyat demek her işlem tekrar tekrar davalık olacak demektir. Avrupa'da emlak değerlendirmesi yapan bilirkişiler aynı mıntıkada geriye dönük 5 yıl içinde muadil sayılabilecek en az 10 işlemi belirtip ortalama rakam çıkarmak zorundadır. Bu sayede bilirkişi rakamları...
  14. R

1000 dolar zaten görülmüşse çok iyi, yurtdışında olduğum için güncel fiyatlar hakkında bilgim yok.
  15. R

Geçen sene hanımın zoruyla yazlık aldık. Tabii inşaatı yeni bitmiş veya bitmek üzere olan bir sürü binayı da gezdirdiler. Gördüğüm olay, tek bir müteahhit yakındaki direkten hat çektirip sayaç taktırmış, en az 5-6 inşaat da aynı sayacı beraber kullanıyorlar. Tabii çoğu yerde yol falan da...
  16. R

Bakın bu belediye hukuken çöp durumundaki imar planını düzeltti. Mahkemenin saçma sapan kararı aynen uygulansa şu an yeniden davalık olurdu. Belediye resmen mahkemenin kararını da tamir edip sorunları giderdi. Altyapı konusunda ne olacağını 2026 yılında göreceğiz. Ben belediyenin iyi niyetli...
  17. R

Ben arsa fiyatlarında 1000 dolar fiyatı bugün için söylemedim ki. İnşaatlar başlayıp, güzel projeler ortaya çıktıkça arsa fiyatlarının gideceği yer olarak belirttim. 1+1 daireler 5,5-6 bandında giderse (130-140 bin dolar), o daireyi getiren 50-60 m2 arsanın da herhalde 50.000 dolara gitmesi...
  18. R

50 lik bulvar en güzel yer olmasına rağmen yapılaşmanın oradan başlaması zaten imkansız. Ben de defalarca yapılaşmanın köy tarafı ve Alacaatlı'ya bitişik parsellerden başlayacağını yazdım. Elektrik için bir kablo çekerler, zaten yolun kenarı olacağı için yapılaşmada beklemesi gerekmez. Bulvarlar...
  19. R

Eski Wow Dodurga forumunda birisi vardı, sabah akşam Dodurga'yı kötülerdi. Dodurga yerlisi olduğunu iddia ederdi, yeri olduğunu söylerdi. Neyse bir gün çıkar tapunu göster dedim, resmini koyup gösterdi. Hisse payını gizlemeyi unutmuş, bir de hesaplayınca ne göreyim, sadece 18 m2 yeri var...
  20. R

Elbette 17 ve 30 bin çok ucuz fiyatlar. Yani halen bu fiyatlardan alanlar da çok güzel kazanırlar. Yanındaki Alacaatlı'da 0,5 emsal yerler 20 bin. İnşaatların başlamasıyla, lansman fiyatlarıyla arsaların değeri de daha iyi anlaşılıp ivme kazanacak. Misal 1+1 konutlara 5,5 tan başladıkları...
Geri