Tema düzenleyici

Arama sonuçlarınız

1. R

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

Hukuki olarak hiç bir sorun kalmadı, içiniz rahat olsun. Benim geçen sene aylarca yazdığım sorunların hepsi Çankaya belediyesinin yazısındaki revizyonların plana işlenmesi ile ortadan kalktı. Hukuki herhangi bir sorun kalsaydı asıl revizyonun yapıldığı 1000 lik plana sadece iki tane değil, en...
  2. R

Ben seni niye muhatap alayım. Aklınca sataşan sensin. Hiç bir sorun yok, her türlü dava açıldı diye defalarca yazmış olan benim. Lafa böyle başlayarak sataşan sensin. Git ötede oyna.
  3. R

Kanun arkasına falan dolanma yok. Düşünün, 1000 lik plana sadece iki itiraz gelmiş, o da zaten bildiğimiz 150 m2 mevzusundan, ki reddedileceğini de söylemiştik. Çok daha fazla parselde bu şekilde 2+1 veya 1+1 hissesi şeklinde küçük hisseler satıldı, ama itirazın hukuken dayanağı olmadığını...
  4. R

Kim yanlamış? Bu düzenlemeyi Ekim'de yazan ve askıya çıkan plana ekleten de Çankaya belediyesiydi. Bahsedilen düzenleme lafzıyla zaten askıdaki planda vardı. Büyük ihtimal bu düzeltme plan notlarının uygulamasında hiç bir değişiklik içermediği için askıya çıkması bile gerekmeyecek. Zaten...
  5. R

Çankaya belediye meclisinin itirazlarla ilişkili kararı yayınlanmış. 150 m2 için itirazlara red vermiş. Plan notu ile ilgili kendi yazısı için düzeltme talebini kabul demiş. Bu düzeltme için tekrar askı gerekir mi bilmiyorum.
  6. R

Hiç bir sıkıntı yok. Olumsuzluk bekleyenler için üzgünüm 🤣🤣🤣
  7. R

Dava açmak elbette herkes için haktır. Peki Dodurga'da dava açılabilecek, ve açıldığında planın yürütmesini durdurabilecek tek bir sebep söyleyin. Var mı? Yok. Çünkü Dodurga'da bugüne kadar akla hayale gelebilecek her konuda davalar zaten açıldı ve tamamı sonuçlandı. Tek haklı olan, arsası...
  8. R

İşi uzatacak birşey kalmadı. Ben de askıdan inen planlar direk komisyona gider sanıyordum, ancak demek ki meclisin sevketmesi gerekiyormuş.
  9. R

Plana gelebilecek itirazların hepsi daha önce mahkemelerde sonuçlandı. Olabilecek tek itiraz örneğin karayolları yol güzergahında değişiklik yapmışsa, planda bu değişikliğin işlenmesini isteyebilir. Veya yüksek gerilim elektrik hatlarında yeri değişmesi gereken büyük direkler varsa planda ona...
  10. R

Burada satılık olan tek tapu parselin tamamı. Tek tapu parseller rahatlıkla iki misli fiyattan gider. Ticari parselde 15.000 lik hisseler sahiden varsa imkanı olan kaçırmasın derim. Benim parselde daha revizyon falan askıya çıkmadan Aralık'ta 15.000 den satış oldu. Emsal 1,20 ama ticari olduğu...
  11. R

Ticari ilandaki rakam yanlıştır. Şu an tek tapu o arsanın metresi en iyi ihtimal 30-35 bin civarı eder. Ticari olarak en büyük parsel, ilerde AVM bile olabilir ama şu anda bu rakam üfürüklük seviyesinde.
  12. R

Bu rakamlar bugün normal rakamlar oldu, evler de tıkır tıkır satılıyor. Benim 11 yıl evvel kiracılardan bıkıp ara katta tanesi 60.000 Euro'dan sattığım dairelerin şimdi giriş katı 8 milyona satılmış. 20 yıllık binadan bahsediyorum. Ablama sadece 5 sene önce 35.000 Euro civarında daire aldığımız...
  13. R

Müteahhitler genelde ticariyi kendine kapmaya çalışır. Çevreleri de olduğu için daha inşaat sırasında alacak müşteriyi, kiraya verecekse kiracıyı ayarlarlar Mesela benim hissem olan ticari parselde çarşı tarafını verse ben %40 a bile dünden razı olurum. Kira getirisi çok daha iyi olur, konutta...
  14. R

Konut+Ticari ve tamamen ticari parsellerde %50 mümkün görüyorum. Müteahhit ticari payı (ticari parsellerde de çarşı kısmını) kendine alırsa, konut kısmında %50 verir diye düşünüyorum. Diğer parsellerde başlangıçta %45 olabilir. Yapılaşma ilerleyip güzel siteler inşa edildikçe konut fiyatları...
  15. R

İmar komisyonu askıdan inmiş olan plana yapılmış itirazları değerlendirecek ve bunlardan hangilerinin red veya kabul edilmesi gerektiğine dair karar hazırlayıp meclise gönderecek. İtirazların tamamına red kararı çıkarsa, mecliste bu karar onaylandığı anda plan kesinleşmiş olur. Beklentimiz...
  16. R

Rakamların büyüklüğü sadece ekonomik gidişatın kötü olmasından. Paradan atılmış olan 6 tane sıfırın 2 tanesi geri dönmüş durumda. Altı sıfır atıldığında artık milyar, milyon kelimelerine lüzum kalmadı diye seviniyorduk, şimdi ise ev araba türü herşey yine milyon liralarla ifade edilir oldu.
  17. R

Hesabı dolar üzerinden yapmamın sebebi enflasyon-devalüasyon sebebiyle zaten devamlı artış gösteren rakamların bizim için kazanç anlamı taşımaması, daha doğrusu fiyatların alım gücü olarak aynı kalması sebebiyledir. Velev ki fiyatlar enflasyon-devalüasyondan fazla artmışsa ancak o zaman arsamız...
  18. R

Şu an gercekleşen satışların o rakamların altında olduğuna inanıyorum. Ama yıl sonunda bu rakamlar herkesin kabullendiği normal rakamlar olacak. Seneye de yine dolar bazında üzerine %50 daha koyacak.
  19. R

Arsa fiyatları elbette yükselmeye devam edecek. Yılsonunda m2 fiyatları 600-700 Dolar'dan başlayıp 1000 Dolar'a kadar çıkmış olacak.
  20. R

Itirazlar reddedilmiş ise tekrar askıya çıkmaz. Onaylandığı zaman kesinleşmiş olur. Ben askıdan inince direk komisyon inceleyip meclise gönderir sanıyordum. Demek ki meclis komisyona sevkediyormuş.
Geri