Tema düzenleyici

Arama sonuçlarınız

1. SütçüimaM

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

hangi sartlarla?
  2. SütçüimaM

Ben bu soruşturmayı anlamadım. İdari mahkemenin hangi kararını uygulamamış belediye. Mahkeme kararları belli, belediyenin yaptığı değişiklikler belli. Bir fark gören varsa benide aydınlatsın lütfen. Bundan fazla yapacağım yorum siyasi olur. Ona da gerek yok şu aşamada.
  3. SütçüimaM

Normalde bende satmamanız yönünde fikir belirtirdim ama kendinize göre illaki haklı bir nedeniniz vardır. Şimdi bölgedeki emlakçılara gidip satmak istediğinizi söylerseniz çabuk satılsın diye ucuz fiyat biçerler, satın almak istediğinizi belirtirseniz yüksek fiyat verirler. Burada en önemli...
  4. SütçüimaM

Evet balkonlar %30 emsal içindedir. insaat alanina dahil degildir. Bununla ilgili bir görsel paylasmistim tekrar paylasayim,
  5. 2025-05-04 180439.png

2025-05-04 180439.png

6. SütçüimaM

17500m² insaat alani, %30 emsal eklersek eder 22750, emsale dahil olmayan yerler var kapali/açik otopark gibi. Siginak, peyzaj alani bilmem ne derken 30a yuvarlamislardir :D
  7. SütçüimaM

Ruhsat almanin 1 seneyi bulabildiği söyleniyordu, eğer öyleyse mart nisandan önce insaatlarin baslayacağini dusunmüyorum.
  8. SütçüimaM

Anladigim kadariyla ruhsata basvuracaklar
  9. SütçüimaM

ABB'nin imar yönetmeliginde kat bahçelerinin tanimi bu sekilde. Dodurga plan notlarinda da özel hükümler madde 4; "KONUT ALANLARINDA VE TİCARET-KONUT ALANLARININ KONUT KULLANIMLARINDA; BULUNDUĞU KAT ALANININ %10'UNUN GEÇMEMEK VE EMSAL HESABINA DAHİL EDİLMEMEK ŞARTI İLE KAT BAHÇESİ...
  10. kat bahçesi.png

kat bahçesi.png

11. SütçüimaM

Müteahhit arsanıza uygun projeyi yapar, %50 ile anlaşırsanız yarısını size bırakır yani arsa sahiplerine. Sizde aranızda arsanız oranında bölüşürsünüz. Ama kabaca toplam 150m2 brüt yeriniz olur hem ticari hem de konut olarak.
  12. SütçüimaM

150 m2 brüt hakkınız var. Bu hem ticari hemde konuttaki toplam payınız. Nasıl bir paylaşım yaparsınız aranızda bilemiyorum. Konfor payı dodurgada yok, ben denk gelmedim hiç bir meclis kararında veya imar yönetmeliğinde.
  13. SütçüimaM

Emlak yönetimin müzayedesi vardi bugün, ne oldu bilen var mi?
  14. SütçüimaM

Bildiğim kadarıyla böyle bir şey yok. Zaten ort daireler 150m2, yeterince geniş 3+1 için.
  15. SütçüimaM

Bende biraz detay vereyim ilçe bazında daire satişları ile ilgili ama geçen senenin rakamları. Güncelde ise ekim ayı için Türkiye genelide bu sekilde;
  16. daire.png

daire.png

17. trgnl.png

trgnl.png

18. SütçüimaM

Onun en büyük nedeni hissedarli olmasi mevcut satislarin. ihaleden alsa bile alan sufa yiyebilir. 1 2 sene sonra ortakligin giderilmesi davasi açilabilir vs vs sikintisi çok fazla... Satilir mi satilir ama biraz zaman alir. Cebinizde 100 milyon oldugunu dusunun, kendinize soracaginiz ilk soru...
  19. SütçüimaM

Sari sitede emlak endeksinde takilirken nüfus gözume takildi. Veriler 2020 yilina ait olunca güncel rakamlari buldum. Mahalle bazli nüfus bilgilerini paylasiyorum. Bütün mahalleleri eklemedim listenin alti var ama bizi ilgilendiren kisim üstte kalanlar. Dodurganin nüfusu nispeten yapilasma...
  20. çnfs.png

çnfs.png

Geri