Tema düzenleyici

Arama sonuçlarınız

1. SütçüimaM

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

Son paragrafi okursaniz mahkeme kararlarinda varmis nüfus hesaplari. Demekki burada bos bos muhalefet yapmiyormusuz :D Bildiginden eminim ama insaat ruhsatini ABB degil çb veriyor.
  2. ornek.png

ornek.png

3. SütçüimaM

5000lik planda 150m² sınırı var. Bu ihaleye giren adamlar buranın imar durumuna hiç mi bakmaz? Hangi yilda aldiklarinida bilmiyorum. 2016 sonrası ise zaten bölge mahkemedeydi ruhsat almalari olanaksızdı. Burada belediyeyi tek bir sekilde suçlayabilirler o da ihale şartnamesine 150m² sinirini...
  4. SütçüimaM

Bildigim kadariyla bu kooperatiflerden birisi belediyeden arsa aliyor, sartnamede de 150m² bilgisi bulunmuyormus. Kopardiklari firtina bu sebepten benim tahmin ettigim. Bunlarin derdide bize 150m² siniri olmasin, istedigimiz gibi at kosturalim parselde diyorlar. Madem menun degilsiniz veya...
  5. SütçüimaM

Bir kaç ay önce söylemistim eylül gibiydi galiba. Detaylarina vakif olamadim. Belediyeden telefon bekliyordum bu konuda ama aramadilar bende geri dönus yapmadim.
  6. SütçüimaM

Bende haftasonu yapay zekalara insaat sözlesmesi yaptirmistim. :D Bilgisayara kaydettim, müteahhitten bir sözlesme alir begenmedigim yerleri çikarmasini ister ekleyeceklerimide eklerim. ileri geri derken bir orta yol buluruz. Konu açilmisken söyleyim, sıfır daire alacagız, hem malzeme hem de...
  7. SütçüimaM

Yurtdisi ile ülkemizi kiyaslayamiyoruz bu islerde malesef. Malum ustadan bir sey istiyorsun, bu öyle olmaz, benden daha mi iyi biliyorsun vs bir ton laf ediyor. Belki sosyal medyada görmustursunuz. Kalorifer petegi ısıtmıyor diye usta çagiriyorlar, usta bakiyorki petek hatta baglı degil...
  8. SütçüimaM

Tamam üst kattaki tamir ettirmek zorunda ama bu isin bir garantisi yok mu? Sonuçta sıfır bir daire alıyorsun. Bununla ilgili bir yasal düzenleme vs mevcut degil mi? Aksi taktirde ben sözleşmeye buna benzer bir madde eklettirecegim. Malum ülkemizde işini iyi yapan, işçilige özen gösteren...
  9. SütçüimaM

Otururken aklıma geldi. Diyelim dairemizi aldık oturmaya başladık. 1 sene sonra su tesisatında kaçak meydana geldi ve banyo fayansları kırıldı vardayalım. Hadi alt katta bundan az çok etkilensin. Bu çıkan masrafı alt kat dahil biz mi ödeyeceğiz? Kısacası demek istediğim yapılan işin garantisi...
  10. SütçüimaM

Ortamı germeye gerek yok. Bence herkes işine baksın. Kötü manada söylemiyorum bunu. Örnek olarak ben inşaat işlerinden az çok anlıyorum, tabiki unuttuğum veya bilmediğim çok şey var onlarıda öğrenmeye çalışıyorum yeri geldikçe. Genelde de bu tür sorulara yardımcı olmaya çalışıyorum. Yoksa...
  11. SütçüimaM

Evet aynen dediğiniz şekilde oluyor. Ben sadece bu çaptaki borunun ana hat olmayacağını belirttim. Beni neden linçledinizki şimdi 😅 Havalar ısındıkça hareketlilik artar sanıyorum.
  12. SütçüimaM

Mecbur planlamarını belli bir nüfusa göre yapmak zorundalar yoksa hattı ilerde yenilemeleri gerekir bu da maliyet demek. Ayrıca hattın maksimum doluluk oranı % 50-70 civarı olmalı. Su borusu gibi full dolmuyorlar 😄. Bölgeyi coğrafi olarak hiç bilmediğim için güzergahları tahmin etmem mümkün...
  13. SütçüimaM

Alacaatlinin nüfusu 45bin kisi. Bos parselleride hesaplarsak 55-60bin kisiyi bulur ileride nüfusu. Yüzölçumu olarak dodurga yaklasik %40 daha düsuk. Yani tahmini tam bir yapilasmada 35-40bin nüfusa ev sahipligi yapar dodurga benim kendi hesabim. Nufus ile ilgili dodurganin imar planina yönelik...
  14. SütçüimaM

haberi ararken dodurga muhtarının esin öztürk olduğunu öğrendim. Bilgi almak isteyen olursa telefon edebilir veya @dodurgamuhtariesin instagram hesabından mesajları açıksa mesaj atabilir.
  15. SütçüimaM

Büyük ihtimal ilk yapıldığı zamanlar sadece köye yetecek ölçüde projelendirilmiş. Değişmesi normal. Bakalım bütün dodurgayı mı yapacaklar belli olur bir kaç haftaya.
  16. SütçüimaM

Ben dikkat etmedimde, su deposu ve/veya jeneratör olan binalar var mi? Teknik sartnameye ekletebilir miyiz?
  17. SütçüimaM

Uzun kenarın kısa kenara oranı >4 olmalıymış. Ama yapılamaz denmiyor. Bu tür bir binayı özellikle böyle yüksek katlıysa almaktan imtina etmeniz taraftarıyım.
  18. SütçüimaM

Deprem yönetmeligine göre bu binanin en boy orani uygun mu?
  19. SütçüimaM

Hisse, altın, eurobond anlamiyorum ne yalan diyim. Egitimsizlik olabilir bilemiyorum. Fakat hisse alırsan kaybetme şansın var, sepet yapmak en iyisi. Altin yatirım araci degildir, bugun arttıgına bakmayin illaki bir yerde yönunu aşagı çevirecektir kesinlikle (ytd). eurobond'a ise bir ornek...
  20. SütçüimaM

Ne için aptallık olsun? Müteahhit benden fakir değil, neden malımı yedireyimki durduk yere. Zorda değilsem, çaresiz kalmamışsam malımı değerinden vermeye özen gösteririm. Ayrıca tek hissedarsanız %5 büyük bir rakam. 10bin m² 2 emsal parselde %5 1000m² inşaat alanına denk geliyor. 1500$ dan 1,5...
Geri