sayfa 668  |
 |
mafakyanc
2 ay önce - Cum 31 Mar 2023, 21:54
Kimse kusura bakmasın ama bu Yavuz Donat denilen "duayen" gazeteciden gına geldi...
Neymiş, deprem olmasaymış hazret 30-31 Mart'ta ÇBH'na inecekmiş. Neyle? Paraşütle değil tabi ki; TK AnadoluJet uçağı ile!
ÇBH'da en azından ATC (Hava trafik Kontrol) Kulesi tam teşekküllü olarak çalışmakta mı, içine DHMİ personeli girip sistemi teslim almış mı? Deprem olduğu için mi işin bu bölümü daha tamamlanmamış?
(ILS Montajı tamamlandı mı, evet ise aktive edildi mi?)
Hadi canım, sen de!
Bu haliyle (henüz) bu meydana sadece Çukurova Bölgesinde sık sık rastlanılan tek motorlu zirai ilaçlama uçağı gez-göz-arapacık yöntemiyle inip kalkar! (Zaten bu uçaklar her halükarda ILS ile iniş yapmaz, yapamaz zira söz konusu uçaklarda ILS için herhangi bir elektronik alıcı-verici donanım yoktur!...).
Yolcu köprüleri (bakınız burasını takdir ettim: "yolcu köprüsü" demiş ve de "körük" dememiş: ) kaplanıyormuş.
Yahu yolcu köprüsü (halk dilinde "körük") diye apron üzerine inşa edilmiş rotundaya bağlı ve uçağa yanaşan hareketli kola (yola) denilir. Bunların kaplaması falan da olmaz. Ya tam kapalı metal kafes içinde yer alan bir donanımdır (Türkiye'de çoğunlukla olduğu gibi) ya da iki yanı camlı olur (bildiğim kadarıyla Türkiye'de sadece Diyarbakır terminalinde böylesi var). Kenarlarının da kapalı olmasının belli başlı nedeni bunların üzerine banka vb. reklamlarının alınması içindir. Ama rotunda ile terminal ön cephesi arasında iki tane de tamamen sabit yürüyüş köprüsü daha vardır; bunları yolcu köprüsünü üreten üretmez; bunlar terminalin bir parçasıdır (ön cephedeki çıkıntılardır...).. Bunların kenarları genelde cam kaplamadır. Herhalde "kaplanıyor" dediği bunlar ama aradaki farkı dahi bilmeden yazmış!...
|
 |
yekzade
2 ay önce - Cmt 01 Nis 2023, 12:54
Anlattıklarının çoğu mizah amaçlı yazılmış gibiydi zaten okurken ben de gülerek okudum. Deprem olmasaydı şu an açılmış olacaktı diyor ama daha kule binası yapılmamış, terminal binası desen kaba inşaat şeklinde duruyor ki hala kaba inşaatlar devam ettiği için ben dhminin içeride herhangi bir çalışma yaptığını da düşünmüyorum.
Yetiştirebilirlerse seçimden önce bölge insanına pr yapmak amacıyla açmak isteyeceklerdir, tamamen olmasa da bir kısmını en azından ne bilim sahte bi açılış falan onun haricinde minimum temmuz ağustos aylarına yetişir gibi.
|
 |
Ysn tas
2 ay önce - Pzr 02 Nis 2023, 17:12
Bu sene sonuna ancak açılacak gibi
|
 |
Slippin Jimmy
2 ay önce - Pzr 02 Nis 2023, 17:31
29 Ekim mi ? 3 Ocak mı ?
|
 |
fikretzki
2 ay önce - Pzr 02 Nis 2023, 22:50
yaza açılması lazım haziran gibi açılsa tadından yenmez
|
 |
Emir ERTEN
2 ay önce - Pzr 02 Nis 2023, 23:01
Güze kalmaz. Yaza açılır.
|
 |
Ysn tas
2 ay önce - Pzr 02 Nis 2023, 23:36
Keşke açılsa ama resimlerden burda daha en az 4-5 aylık inşaat işi var gibi sonrasında testler taşınma vs 2 ay sürse 7 ay demek keşke yaza iniş yapsak ana çok zor görünüyor
|
 |
Ysn tas
|
 |
mafakyanc
2 ay önce - Pts 03 Nis 2023, 00:47
Yukarıdaki linkteki haberde verilen görseli kesinlikle dikkate almayınız. ÇBH'nın terminali bittiğinde bu mimariye sahip olmayacak. Ve keza terminale bağlı yolcu köprüleri de tekli kol halinde, yani sadece bir uçağın ön 1L veya 2L kapılarından yanaşabileceği tipten olacak.
|
 |
yekzade
2 ay önce - Pts 03 Nis 2023, 01:04
Şahsen son fotolara bakınca ben de Temmuz Ağustontan öncesinde bir şey beklemiyorum ama işte seçim uğruna bir şey olur mu onu merak ediyorum
|
 |
sayfa 668  |