Demirkapı Tüneli ile Antalya-Konya arası 2 saat kısalacak
"Antalya ile Konya'yı bağlayacak yeni yoldaki tünel çalışmasında sona gelindi. İki il arasını 30 kilometre kısaltacak projedeki Demirkapı Tüneli'nde mesai yoğun. TRT Haber ekipleri tüneldeki çalışmaları görüntüledi."
Konya ile Antalya arasını 1 saat kısaltacak tünel bu tarihte açılıyor
Konya ve Antalya başta olmak üzere çok sayıda kentte yaşayan milyonlarca insanın kullanacağı tünel bu tarihte hizmete açılıyor.
20 Ocak 2023 Cuma 16:37
Konya ve Antalya başta olmak üzere çok sayıda kentte yaşayan milyonlarca insanın kullanacağı tünel bu tarihte hizmete açılıyor. Konuya ilişkin dikkat çeken detaylar açıklandı.
1200x824.webp
Tünelin açılmasıyla yol kısalacak. Zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle kış aylarında Konya ile Antalya arasındaki bölgede kar yağışı nedeniyle defalarca yol kapatılıyor. Tünel bitince bu sorunun da önüne geçilmiş olacak.
60571a904e3fe106c41f9cd8.webp
Akdeniz'i İç Anadolu'ya bağlayacak yeni yoldaki Demirkapı Tüneli, sürücülere konforlu ulaşım imkanı sunacak.
Yakın bir zamanda hizmete sunulacak tünel 5 bin metre uzunluğunda. Bu durum hem zamandan hem akaryakıttan tasarruf sağlayacak.
ANTALYA İLE KONYA ARASI 30 KİLOMETRE KISALACAK
Karayolları 13'üncü Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, tünelle 30 kilometrelik bir kısalma olacağını belirterek şu bilgileri verdi:
"Seydişehir-Akseki yoluna göre 30 kilometrelik bir kısalma olacak. Bununla beraber seyahat süresinde de 1 saatlik bir kısalma meydana geldiği gibi yıllık 34 milyon TL'lik de yakıttan ve seyahat süresinden ekonomi sağlamış olacak.''
demirkapi-tuneli-aa-1981765.jpg
Çift tüplü inşa edilen tünel, taşıt trafiğine bölünmüş yol standardında hizmet verecek.
Tamamlandığında karbon salımı 2 bin 535 ton azalacak, turizm faaliyetlerine de katkı sağlayacak.
KARASAL İKLİMDEN AKDENİZ İKLİMİNE GEÇİŞ
''İklim Değiştiren Tünel'' olarak bilinen Demirkapı Tüneli'ne girenler, 4 dakikada karasal iklimden Akdeniz iklimine geçiş yapacak.
Endüstriyel ürünlerin iç ve dış pazarlara ulaşması çok daha kolaylaşacak.
AÇILIŞ TARİHİ BELLİ OLDU
Tünelin en geç mayıs ayında hizmete girmesi bekleniyor.
Merhaba Haber sitesinden 22.01.2023 tarihinde yazdırılmıştır.
Ciddi ciddi bu projenin hayata geçmesi istemeyen bir grup mevcut. Yoksa 5 yıl önce bu yol tünel üzerindeki servis yolundan hizmet verecek şekilde 50 defa açılırdı ve o haliyle bile Akseki yoluna göre daha konforlu olurdu. Sık sık Antalya-Konya arası seyehat eden birisi olarak şahsen Seydişehir-Akseki-Manavgat-Serik arasında daha fazla vakit kaybetmek istemiyorum.
Ciddi ciddi bu projenin hayata geçmesi istemeyen bir grup mevcut. Yoksa 5 yıl önce bu yol tünel üzerindeki servis yolundan hizmet verecek
yıllardır engellendi,hatta 100 yıldır, her şeye rağmen yol 2 ay içinde açılacak gibi,
çalışılmayan 650 mt yer kalmıştı,2 aydır bu kısımda da çalışılıyor.
beydiğin çıkışı virajlardan itibaren 1,5 km dışında, tünele kadar olan 6,5 km'lik kısımda 10 yıldır hiç çalışma olmadı,hatta İHALESİ bile yapılmadı,o derece engellenmiş.
2 yıl önce yapıldı,2 yıldır çalışma var.
işin bitim tarihi 2023 yılı mart ayı.
tünel üstünde 10 km'lik zorlu,tünel açıldığında hiç bir işe yaramayacak yol yapılacağına,aradaki esas yoldaki 6,5 km yol, 4 yıl önce çoktan yapılırdı,tek tünel ile yol ulaşıma açılırdı.
yol açıldıktan sonra gembos yolu Antalya-Konya otoyolu olarak yapılacak,daha önceki başlık yanlış değildi.
(+)
bu kısımda çalışma biraz daha var.
(+)
bu kısım bitti gibi,asfalta hazır.
açılmamasının çok sebebi var
akseki manavgat yolunda kaç işletme var ona bakmak lazım bu yolda kaç tane var
ben açılmasını istiyorum
ama milleti kandırmaya avutmaya da çalışmayın
taşağılda bir yerde dükkanının olabilir
ama bu ifadeler aldatmaktır
yok 100 metre kaldı falan filan
asfalta hazır değil
mayıs gelsin görelim
virajlar dan itibaren 1,5 km eskiden asfalttı,viraj ilerisi -tünel arası 6,5 km,biten kısımlar,çalışılan kısımlar görülüyor.
Trt haber de yayınlanan görüntülerde ,tünel içi de asfaltlanmış gözüküyor.
haber de Demirkapı Tüneli ile Antalya-Konya arası 2 saat kısalacak denilmiş,
en az 1,5 saat kısalacağı kesin.
1.5 saat kısalacak sözü oldukça iddialı. Benim tahminim; yol yaklaşık 30 km kısalacağı için maximum 30 dakika olabilir. Taşağıl tünel arasındaki yolun bir kısmının ve Beyşehirden önceki yolun duble yol olmaması sebebiyle normal süratlerde gidilemeyeceği için süre olarak fazla kısalacağını düşünmüyorum.
Antalya çıkışlı seyahatler için uygundur. Büyük ihtimalle seçim öncesi açılır.
1.5 saat kısalacak sözü oldukça iddialı. Benim tahminim; yol yaklaşık 30 km kısalacağı için maximum 30 dakika olabilir. Taşağıl tünel arasındaki yolun bir kısmının ve Beyşehirden önceki yolun duble yol olmaması sebebiyle normal süratlerde gidilemeyeceği için süre olarak fazla kısalacağını düşünmüyorum.
Antalya çıkışlı seyahatler için uygundur. Büyük ihtimalle seçim öncesi açılır.
Beyşehir-Derebucak arasının -yaklaşık 40 km- double yol olmaması tabii ki etkileyecektir. Ancak -Seydişehir-Manavgat arasındaki yolun engebeli ve bazı yerlerinin hala double olmaması, Manavgat giriş ile Serik arasındaki yoldaki trafik ışıklarını ve 30 km'lik kısaltmayı düşünürsek bu yol rahatlıkla 1,5 saat azaltacaktır.
Benim aracım küçük hacimli motorlu ve LPG'li. Bir yere giderken en az yokuş çıkacağım güzergahı tercih ederim. Akseki güzergahında çok fazla iniş-çıkış mevcut. Düz yolda 30 km'yi 20 dk'da gidebilecekken yokuş çıkarken bunun 2 katı süre artıyor.
Yeni güzergahın en büyük artıları iniş-çıkışın diğer güzergaha göre çok daha az olması ve maksimum yükseltinin diğer güzergahtan daha düşük olması dolayısıyla kış şartlarında daha rahat bir seyahat imkanı sunması.
Açıldığı taktirde kullanacağım bir yol olacak. Sabırsızlıkla bekliyorum.