1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 4  |
 |
sedat karahallı
11 yıl önce - Prş 16 Şub 2012, 23:16
Bir yıl sonra bir haber daha:
Konya Şeker olarak ayrıca tarım sektörüne kalifiye elemanda yetiştirilmesi için bir tarım ihtisas üniversite kurulması çalışmaları için kolları sıvadıklarını ifade eden Konuk, bunun için dünyadaki örnekleriyle işbirliği yaptıklarını vurguladı.
YAYIN TARİHİ: 15.02.2012
Kaynak: http://yenisafak.com.tr/Ekonomi/?t=15.02.2012&i=367624
|
 |
ÖNDER FAHRİ
11 yıl önce - Cum 17 Şub 2012, 12:46
Bence bu iş en kısa sürede gerçekleşir, kesin. Çünkü Recep KONUK'un yapacağım deyipte yapamadığı bir şeye ben bugüne kadar hiç rastlamadım.
|
 |
Karaman Ahmet
10 yıl önce - Cum 28 Arl 2012, 02:11
Konya'ya 5.Üniversite Kuruluyor: Tarım ve Gıda Üniversitesi
Alıntı: |
Tarımı kalkındıracak üniversite kuruluyor
- 27.Aralık.2012 - 20:03
Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği tarafından hububatın başkenti Konya'da Tarım ve Gıda Üniversitesi kurulması için Yükseköğretim Kurulu'na başvuru yapıldı.
PANCAR Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik), Konya'da Tarım ve Gıda Üniversitesi kurmak için Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) başvurdu.
Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, gıda ve tarım konularında bilgi ve birikimi artırmak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
Bu kapsamda gıda ve tarım eğitimi verecek bir üniversite kurmak için çalışmalara başladıklarını vurgulayan Konuk, Konya'da kurulacak üniversitenin ilk adımı olarak vakıf kurduklarını ve üniversitenin arazisinin tahsis edildiğini ifade etti.
Konuk, “Tarım ve Gıda Üniversitesi'ni kurmak için YÖK'e başvurumuzu yaptık. Kabul edilmesiyle ilgili irade oluştu, işin mevzuatla ilgili tarafı kaldı. Üniversitenin 2014-2015 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçmesini planlıyoruz. Biz, tarım ve gıdada bu ülkeyi bir yerlere çıkartacak değil, bu ülkeyi zıplatacak bilgiyi üretecek üniversiteyi kuruyoruz. Üniversitede tohumdan, pazar ve markalaşmaya kadar tarım ve gıdadaki tüm alanlarda eğitim verilecek. Üniversitede lisans eğitimi olacak ama daha çok yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ağırlıkta olduğu bir araştırma, geliştirme ve ihtisas üniversitesi olacak” dedi.
“TARIM VE GIDADAKİ BÜTÜN
ALANLARIN BİLGİSİ ÜRETİLECEK”
Üniversitenin sadece Konya'ya değil tüm Türkiye'ye değer katacağını anlatan Konuk, “esela tohumdaki genetik yapıyı bilmezseniz, tohum teknolojilerini bilmezseniz, ileri teknolojileri bilmezseniz, tohuma ne kadar müdahale olabilirsiniz. Tohumu elemek, kaplamak yetmiyor ki. Müdahil olmak istiyorsanız, tohumun gen yapısını da bilmek zorundasınız, bilimine vakıf olmak zorundasınız. Bilimini üretmek zorundasınız. Herhangi bir ürününün bilgisi size ait değilse onun katma değeri de size ait değildir. Eğer ürettiğiniz ürünün bilgisi size aitse katma değeri de size aittir. Üniversite, tarım ve gıdadaki bütün alanların bilgisinin üretildiği bir üniversite olacak” diye konuştu.
ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ
Tarım ve gıda dallarında dünyanın önde gelen üniversiteleri ile görüştüklerini anlatan Konuk, Hollanda'dan Wageningen Üniversitesi, Japonya'dan Kyoto Üniversitesi ve ABD'den Dakota Üniversitesi ile ön anlaşma yaptıklarını söyledi. Söz konusu 3 üniversitenin 500 milyon avroya yakın marka ve tescil bedeli bulunduğunu ifade eden Konuk, “Bu üniversitelerle çalışacağız. Bilimsel bilgi ve öğretim üyesi transferi alanlarında anlaşmalar yaptık. Bizim üniversitemiz, çok önemli bir tarım havzası ve gıdanın alt yapısı olan Konya'da olacak ama çalışmalarımızla Karadeniz'deki çaya, fındığa, Çukurova'daki pamuğa, Trakya'daki çeltiğe de müdahil olacağız, Suudi Arabistan'daki hurmaya da müdahil olacağız” dedi. |
http://www.yenimeram.com.tr/tarimi-kalkindiracak- ...yor--29493
- Üniversite icin kurucu vakif hazir
- Üniversitenin yeri belli
- Is birligi icin Hollanda'dan Wageningen Üniversitesi, Japonya'dan Kyoto Üniversitesi ve ABD'den Dakota Üniversitesi ile ön anlaşma var
- Geriye bir tek YÖK´e yapilan basvurunun olumlu sonuclanmasi kalmis, bu konudada olumlu irade varmis.
Bizede artik yanlizca Konyamiza 5. Üniversitemiz, Tarım ve Gıda Üniversitesi, hayirli ve ugurlu olsun demek ve Üniversitenin faaliyete gececegi 2014/2015 yilini beklemek kaliyor...
|
 |
Atila
10 yıl önce - Cum 28 Arl 2012, 03:16
Su Konya Seker resmen mucizeler üstüne mucizeler yaratiyor. Ah, su Panagro'daki yangin olmasaydi.
Bu arada, 1500 Angus (Pangus oldu sonra) getirmislerdi. Gebeydi hepisi - kac tane oldu acaba simdi, daha kesmediler, söyle bir 3-5 olmasi lazim simdi.
|
 |
erkan_gs_mk
10 yıl önce - Cum 28 Arl 2012, 04:48
Sevindirici bi haber. 
|
 |
skemal42
|
 |
Karaman Ahmet
10 yıl önce - Cum 28 Arl 2012, 17:04
Sevindirici bir haber olmasinin yaninda, yurdumuz icin önemli bir haber.
Kismen devreye giren KOP projesi ve bu projenin yapimi süren öbür kisimlari ile (Avasar Baraji vs.), bu Tarim ve Gida Üniversitesi Konya Ovasi ve Türkiyemiz icin cok önemli olacak.
|
 |
ÖNDER FAHRİ
10 yıl önce - Cum 28 Arl 2012, 19:18
Türkiye gibi bir tarım ülkesinde, Cumhuriyet Tarihi boyunca böyle bir üniversite için girişimde bile bulunulmaması şapkayı öne koyup ülke olarak geçmişimizi sorgulamamamızı şiddetle gerektiren bir husus. Bu şerefe Konyamızın nail olması bizler için müthiş bir gurur vesilesi. Türkiye için kilit öneme haiz ve dünyada da tarım dalındaki sayılı eğitim kurumlarından birisi olacağı gün gibi aşikar.
Ayrıca, çok önemli bir görev olarak, ülkemizdeki geri kalmış, gelişememiş kırsal alan ve köy kavramının, gelişip modernleşmesi, kentsel alana güçlü bir şekilde entegre olması gibi kilit bir işlevde de söz sahibi olabileceğini düşünüyorum.
Başkan arazinin tahsis edildiğini belirtmiş. Arazi nerededir, Üniversite nereye kurulacak ? Bilgi verecek arkadaşımıza şimdiden teşekkürler.
|
 |
Furkan İkiz
10 yıl önce - Cum 28 Arl 2012, 19:29
Türkiye için çok geç kalmış bir adım. Hayırlı olsun ülkemize.
|
 |
Karaman Ahmet
10 yıl önce - Pts 18 Şub 2013, 22:58
Konya 5. üniversiteye kavuşuyor
Alıntı: |
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Konya'ya 5. üniversite müjdesini verdi.
Mill Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun'u makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Davutoğlu ile birlikte açıklamalarda bulunan Avcı, Konya'ya 5. üniversite müjdesini verdi.
Konya Tarım ve Gıda Üniversitesi'nin kuruluş sürecinin son aşamaya geldiğini belirten Avcı, ''Bakan olarak ilk attığım imzalardan birinin bu olmasından dolayı da büyük mutluluk duyuyorum. Konya ilim, irfan şehri. Sadece üniversiteleriyle değil aynı zamanda irfanıyla da kültürüyle de mümtaz şehirlerimizin başında geliyor'' diye konuştu. |
http://www.konhaber.com/yeni/haber-91204-GUNCEL-K ...suyor.html
Bu Üniversite Konya Ovasinda vasifli tarimciliga ve gida üretimine gecmek icin cok önemli, gercekten süper bir gelisme...
Acaba bu 5. Üniversitenin kampüsü nerede planlanir?
Cumra´da olabilirmi?
Konya´ya 5. Üniversite, Konya Tarim ve Gida Üniversitesi, hayirli ve ugurlu olsun! 
|
 |
sayfa 4  |
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
|