Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 2
Enes A.
13 yıl önce - Pts 22 Şub 2010, 15:25

Alıntı:
Gelişmiş ülkeler arasında sayılan Amerika'da 4001, Japonya'da 569, Almanya'da 302, Fransa'da 257, Avustralya'da 146 üniversite bulunurken toplam 77 üniversitesi bulunan Türkiye'de yeni üniversite açılmasına karşı çıkmak gerçekçi değildir

İstatistiklere göre üniversite sayımız çok az gözüküyor ama esas problem tabela üniversitelerin açılması. Akademik kadrosu, laboratuarı ve teknik imkanları sınırlı üniversitelere öğrencileri göndermek bu ülkeyi geliştirmez aksine diplomalı cahiller ordusu yaratır. Her ile bir üniversitesi parolası ile açılan onlarca üniversitenin SCI Indeksine giren kaç yayını kaç projesi vardır bunları incelemek lazım.

Umuyorum ki bu proje eksiksiz olarak tamamlandıktan sonra eğitim hayatına başlar. Ayrıca bölgelerin ihtiyaçlarına göre o özellikte üniversitelerin kurulması çok daha yararlı olacaktır.

mehmet mendoza
13 yıl önce - Pts 22 Şub 2010, 15:28

Alıntı:
Ben de bu çağdışı düşünceye karşıyım. Nedeni daha önce aktarılmıştı:

Sedat bey, Türkiye bu yanlış zihniyet yüzünden çekiyor ne çekiyorsa zaten. Gelişmiş ülkeleri yarım yamalak taklit edeceğiz diye oluyor olanlar.

Adamlar yüzlerce üniversite açıyor açmasına ama devletin en büyük kaynağını da eğitime ayırıyorlar. O üniversitelere laboratuarlar, yüksek ARGE ödenekleri vs ayrılıyor.

Biz daha elimizdeki üniversitelere kaynak bulamıyoruz. Bu yanlışın mantığını anlamak bu kadar zor değil. Popülist politikadan başka birşey değildir kaynağı olmayan yatırımlar yapmak.

Üzgünüm.

Serhat akdağ
13 yıl önce - Pts 22 Şub 2010, 18:20

Alıntı:
İnşallah, o günleri de görürüz.
Rekabet ortamında onlarca üniversite bilim üretir de bazılarının sahip olduğu her iyi gelişmeyi karalama zihniyeti yok olur belki.
Ne demişler : EĞİTİM ŞART!

ilk okul ve liseler kaldırılsın. eğitime direk üniversiterlerden başlayalaım. böylelikle herkes üniversite okumuş olur. amerika ve japonyayı geçeriz gelişmişlikte.

sedat karahallı
13 yıl önce - Pts 22 Şub 2010, 19:20

Alıntı:
Adamlar yüzlerce üniversite açıyor açmasına ama devletin en büyük kaynağını da eğitime ayırıyorlar.

Yahu o halde üniversite açılmasına karşı çıkacağınıza, devletin üniversitelere daha fazla kaynak ayırmasını, ar-ge çalışmalarına destek verilmesini, üniversitelere etkin bir kimlik kazandırılmasını savunun ve bu yönde emek harcayın.
İstemeyüzcülük geçmiş asırların modası.

neşetyıldız

13 yıl önce - Pts 22 Şub 2010, 19:24

Ereğli ilçesine de üniversite düşünülmelidir,Konya maşaallah ülkemizde şaha kalktı.Konya ya her şeyin en iyileri yakışır.Hayırlı olsun.

mehmet mendoza
13 yıl önce - Sal 23 Şub 2010, 10:17

Alıntı:
Yahu o halde üniversite açılmasına karşı çıkacağınıza, devletin üniversitelere daha fazla kaynak ayırmasını, ar-ge çalışmalarına destek verilmesini, üniversitelere etkin bir kimlik kazandırılmasını savunun

Zaten onu savunuyorum farklı birşey mi yazdım ben ?

Konu o zaten. O kaynak Türkiye de yok ki ? O kadar öğretim görevlisi dahi yok. Sizlerin okuduğu üniversitelerde durum nasıldı bilmiyorum ama Selçuk Üniversitesinde bile birçok bölümde öğretim görevlisi eksiği var. 40 yıllık üniversitede bile bu oluyorsa her yeni üniversiteye maddi kaynağı , öğretim görevlisini nasıl bulacaksınız.

Önce bir altyapısını oluşturun ondan sonra dikersiniz binaları, kurarsınız üniversiteleri. Herkesin köyüne havaalanı istediği moda değişti şimdi herkes köyüne üniversite istiyor.

Ben okurken Fen liseleri en elit liselerdi. Adım başı fen lisesi açıldı şimdi bir elin parmaklarını geçmez gerçek "Fen Lisesi".

Üniversiteler de o düzeylere inecek yakında.

sedat karahallı
12 yıl önce - Prş 13 Oca 2011, 18:03

http://www.konhaber.com/new/haber/1/40905/Ekonomi ...Odulu.html

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, ülke tarımı ve ekonomisine yaptığı katkı dolayısıyla Recep Konuk'a ''Yılın Özel Ödülü''nü layık gördü. Konuk, törende yaptığı konuşmada Konya'ya yeni bir üniversite kazandıracaklarının müjdesi verdi.

Tarımsal eğitimin başlamasının 165 yılı dolayısıyla ''Tarım Haftası'' etkinlikleri kapsamında TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) tarafından ''Tarım-Çevre-Gelecek'' konulu sempozyum düzenlendi.

Programda, ZMO tarafından Pankobirlik, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi, AB Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk’a “Yılın özel ödülü” verildi.

Ankara Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen törende ödülü, ZMO Başkanı Turhan Tuncer’in elinden alan Konuk, “Yaşattığınız heyecan, verdiğiniz cesaret ve tarım sektörünün geleceğine yatırım yaparken, motivasyonumuzu ve şevkimizi arttıracak iltifatınız için şahsım ve kurumum adına hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Pankobirlik’in, pancar üreticilerinin kurduğu 31 kooperatifin merkez birliği olduğunu ve 1 milyon 672 bin üreticiyi temsil ettiğini vurgulayan Konuk, ödülün gerçek sahibinin üreticiler ve çiftçiler olduğunu belirterek, “Burada ödüllendirdiğiniz Türk çiftçisinin girişimcilik ruhudur. Türk çiftçisinin yatırımlarıdır. Türk çiftçisinin oluşturduğu istihdamlardır. O nedenle bu özel ödülün gerçek sahiplerinin eli nasırlı Türk çiftçisi olduğunu belirterek, onlar adına başta Oda yönetiminiz olmak üzere, ödül kuruluna teşekkür ve takdirde gösterdikleri cömertlik ve iltifat nedeniyle şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

“Konya Şeker’in ve Pankobirlik’in başarı hikâyesindeki katkı gerçek üretici katkısıdır” diyen Pankobirlik Genel Başkanı Dr. Recep Konuk, şunları söyledi:

“Birinci olarak şunun özellikle bilinmesini istiyorum. Onların destek ve onayı olmasaydı ne Konya Şeker, ne de Pankobirlik’teki yatırım ve yenilikler yapılabilirdi. Türk çiftçisi ve üreticisi sektöre ve ülkenin geleceğine sahip çıktığını gösteren iradeyi ortaya koyduğu için biz mesafe alabildik. Açık olduk, projelerimizi anlattık, projelerle ulaşılmak istenen amacı paylaştık. Bunlar işletmelerin veya kişilerin değil, herkesin ortak projesi olduğu için başarıya ulaştı.

UNUTAMADIĞI ANISI

İkinci olarak 8–10 yaşlarında yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Pancarın tarladan şeker fabrikasına uzanan serüvenini hepiniz biliyorsunuz. Pancar sökümü, bizim bölgemizde Ekim ayında başlar Ocak ayına kadar devam eder. İç Anadolu’nun gece ayazlarının başladığı mevsimdir, o aylar. Rahmetli Babamla pancar kantarı sırasına girip de günlerce kuyrukta bekleyen bir çocukluk dönemi geçirdim. Gecenin ayazında traktör römorkunun altına sığınıp pancar teslim nöbeti tuttum. Kantar memurlarının iş başı yapmasıyla sevindim, paydos lafıyla üzüldüm. Allah nasip etti, Konya Şeker’de hiçbir çocuğun römork altında, kamyon kasası altında pancar teslim nöbetine mecbur edilmediği ortamı hazırladık. Bu sadece bir örnektir. Pankobirlik’te veya Konya Şeker’de hayata geçirilen her projenin arka planında gerçek hayattan çıkarılmış bir ders ve geliştirilmiş cevap vardır. Bugün ödüllendirdiğiniz, o çocuğun nezdinde tüm üreticilerdir ve o çocuğun gözüyle tespit edilen sorunlara karşı tarım sektörünün kendi içinden ürettiği somut cevaplardır.”

Verilen ödülün özel ve anlamlı olduğunu ifade eden Konuk şöyle konuştu:

“Konya Şeker ve Pankobirlik nezdinde bu ödül üretici ortaklarımızın tarladaki çabasına, üretmek için gösterdikleri gayrete verilen ödüldür. Gıda üretim zincirinin ilk halkasında yer alan üretici ortaklarımız ve Türk çiftçisi adına, bu gururu yaşadığımızı özellikle belirtmek istiyorum. Bu ödülün bizim açımızdan öneminin büyüklüğünün sebebi ise tarımsal üretim ile bütünleşmiş sanayi modelimize katacağı ivmedir. Bu ödül bizim daha çok ürettirmek için daha çok üretim yaklaşımıyla formüle ettiğimiz sanayileşme stratejimiz açısından bir şevk ve heyecan kaynağı olacak, motivasyonumuzu bir üst noktaya taşıyacaktır.

Şahsımın nezdinde Konya Şeker ve Pankobirlik ortağı üreticilerimizi Tarım Öğretiminin 165 inci yıldönümü vesilesiyle düzenlenen etkinlikler çerçevesinde ödüle aday gösteren ve layık gören değerli heyetinize kurumum ve temsil ettiğim üretici ortaklarımız adına şükranlarımı sunuyor, teşekkürlerimi arz ediyorum.”

KONYA'YA YENİ ÜNİVERSİTE

Konuşmasında yeni bir üniversite müjdesi veren Konuk, Konya'da bir ''Tarım ve Gıda Üniversitesi'' kurmak için çalıştıklarını bildirdi.

Ben bu üniversite konusunda çok umutluyum. Bu üniversite özel alanda kurulmuş ilk üniversitelerden biri olacak. Tarım ve Gıda Üniversitesi. Yakında.

__Yavuz__
12 yıl önce - Prş 13 Oca 2011, 18:48

Sanki bir 3 büyük il hariç bir ile bu kadar fazla üniversite açılması bana iyi birşeymiş gibi gelmiyor. Sadece Konya için söylemiyorum. Mesela Konya'ya 3-4 tane yeter yani. O bölgenin nüfusuna göre yapılsa dah iyi olur bence.

Boran Öksüz

12 yıl önce - Prş 13 Oca 2011, 18:54

ne olacak bu kadar üniversite Türkiye de ve Konya da nerede iş yapacak bu kadar mezun

Resit42
12 yıl önce - Prş 13 Oca 2011, 19:14

Bence amacına uygun yapılacaksa çok güzel bir proje...bugün çumra şeker çalışanlarına baktığımızda çoğu tarımla alakasız 2 yıllık üniversite mezunlarından oluşuyor...bu üniversite kurulduğunda ise çalışanların en azından bir kısmı nitelikli eleman özelliklerine sahip olmuş olacak.inş. Bu projeyi gerçekleştirirler

sayfa 2
« önceki   123 ... 101112   sonraki »
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET