sayfa 1  |
 |
sedat karahallı
13 yıl önce - Pts 22 Şub 2010, 02:01
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi
Recep Konuk yine yapacağını yapıyor ve tarımsal kalkınmanın dönüm noktalarından olan tarım üniversitesi projesini ortaya koyuyor. Recep Konuk'un düşünce olarak ortaya koyduğuy bütün projeler hayata geçti, eminim eninde sonunda bu da gerçekleşecek. İşte müjdeli haber:
Alıntı: |
ÇUMRA’YA TARIM ÜNİVERSİTESİ PROJESİ
Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Konya’ya gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Çumra Şeker Entegre Tesisleri’nde inceleme yaptı. Anadolu Birlik Holding ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk tarafından sunulan ‘Çumra Tarım Üniversitesi’ projesini olumlu karşıladıklarını ifade eden Bakan Eker, “Teknoloji, akademik bilgi ve çiftçi tecrübesi birleşecek” diye konuştu. |
http://www.reklam_link.com/haber/20811/Tarim_Uni ...itesi.html
|
 |
yavuzhan55
13 yıl önce - Pts 22 Şub 2010, 02:22
Konyanın kaç tane üniversitesi varda 7. düşünülüyor?
|
 |
sedat karahallı
13 yıl önce - Pts 22 Şub 2010, 02:26
1.Selçuk Üniversitesi--- Eğitime devam ediyor.
2.Karatay Üniversitesi--- İnşaatı devam ediyor.2010-2011 öğretim yılında açılacak.
3.Mevlana Üniversitesi---Rixos Masera'da açılıyor. 2010-2011 de öğretime açılacak.
4.Akşehir Nasrettin Hoca Üniversitesi--Kurulma aşamasında
5.Meram Üniversitesi---Selçuk Üniversitesinin bölünmesiyle kurulacak. Büyük ölçüde hazır.
6.Ilgın Üniversitesi---Planlama aşamasında
7.Çumra Tarım Üniveristesi
|
 |
Yusuf Esengül
13 yıl önce - Pts 22 Şub 2010, 10:27
Özellikle Konya Şeker Fabrikası yatırımından sonra Tarım konusunda Çumra'da altyapı oluştuğu kanaatindeyim. Tıpkı Amerika ve Rusya'da olduğu gibi sadece bir konuda eğitim veren üniversiteler olabilir. ÖR: Tıp Üniversitesi- Petrol Üniversitesi gibi
|
 |
mehmet mendoza
13 yıl önce - Pts 22 Şub 2010, 10:54
1.Selçuk Üniversitesi--- Eğitime devam ediyor.
2.Karatay Üniversitesi--- İnşaatı devam ediyor.2010-2011 öğretim yılında açılacak.
3.Mevlana Üniversitesi---Rixos Masera'da açılıyor. 2010-2011 de öğretime açılacak.
4.Akşehir Nasrettin Hoca Üniversitesi--Kurulma aşamasında
5.Meram Üniversitesi---Selçuk Üniversitesinin bölünmesiyle kurulacak. Büyük ölçüde hazır.
6.Ilgın Üniversitesi---Planlama aşamasında
7.Çumra Tarım Üniveristesi
|
Ilgın üniversitesi çok gereksiz olmuş. Tabi gerçekten öyle bir proje varsa.
Türkiyede tarımın her hükümet döneminde bilerek ya da bilmeyerek gerilediğini ve bu kadar verimli topraklarda yokolmaya doğru düşünüyorum. Bu açıdan REcep Konuk ellerinden öpülecek bir insan bana göre.
Aşırı derecede üniversite açılmasına karşıyım. Fakat bu örnekteki gibi "İhtisas Üniversiteleri" fikri çok akıllıca.
İnşallah gerçekleşir ve bana göre Selçuk Üniversitesini bile geçecektir bilimsel başarıda.
|
 |
sedat karahallı
13 yıl önce - Pts 22 Şub 2010, 14:50
Aşırı derecede üniversite açılmasına karşıyım. |
Ben de bu çağdışı düşünceye karşıyım. Nedeni daha önce aktarılmıştı:
AB ne üye 25 ülkenin üniversite sayıları (nüfus başına düşen üniversite sayısı bakımından) Türkiye'den oldukça yüksektir. Hatta 2007 de AB ne girecek olan Romanya ve Bulgaristan'la kıyaslandığımızda da aynı durum söz konusudur.
AB üyesi ve aday toplam 28 ülke arasında üniversite sayısı bakımından Türkiye 28. sıradadır. 400 bin nüfuslu Malta 9, 4 milyon nüfuslu İrlanda 66, 5 milyon nüfuslu Danimarka 39, 8 milyon nüfuslu Avusturya 53, 60 milyon nüfuslu Fransa 257, 82 milyon nüfuslu Almanya 302 üniversiteye sahipken 68 milyonluk Türkiye'de 77 üniversite bulunmaktadır.
Gelişmiş ülkelerdeki üniversite sayılarına baktığımızda bu sayının gelişmişlikle doğru orantılı olduğu çok açıktır. Bir milyon kişiye Malta'da 22, İrlanda' da 17, Estonya' da 11, Danimarka ve Litvanya'da 8, Avusturya'da 7, Fransa ve Almanya'da 4, üniversite düşerken Türkiye'de bu sayı 1'dir.
Gelişmiş ülkeler arasında sayılan Amerika'da 4001, Japonya'da 569, Almanya'da 302, Fransa'da 257, Avustralya'da 146 üniversite bulunurken toplam 77 üniversitesi bulunan Türkiye'de yeni üniversite açılmasına karşı çıkmak gerçekçi değildir |
|
 |
sedat karahallı
13 yıl önce - Pts 22 Şub 2010, 14:52
NOT: Sitedeki anlık bir hata nedeniyle mükerrir oldu silinebilir.
En son sedat karahallı tarafından Pts 22 Şub 2010, 14:52 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
 |
Serhat akdağ
13 yıl önce - Pts 22 Şub 2010, 14:52
Ben de bu çağdışı düşünceye karşıyım. Nedeni daha önce aktarılmıştı: |
her mahalleye birer üniversite açılsın. üniversite sayısı bakımından dünya rekoru kıralım.
|
 |
sedat karahallı
13 yıl önce - Pts 22 Şub 2010, 15:12
her mahalleye birer üniversite açılsın. üniversite sayısı bakımından dünya rekoru kıralım. |
İnşallah, o günleri de görürüz.
Rekabet ortamında onlarca üniversite bilim üretir de bazılarının sahip olduğu her iyi gelişmeyi karalama zihniyeti yok olur belki.
Ne demişler : EĞİTİM ŞART!
|
 |
ismail iğdi
13 yıl önce - Pts 22 Şub 2010, 15:21
tam olarak ne zaman acılacak bu üniversite bilgisi olan paylassın lütfen
|
 |
sayfa 1  |