sayfa 58  |
 |
mehmeterden198
2 yıl önce - Cmt 06 Şub 2021, 23:48
Alıntı: |
Kulağa çok hoş geliyor Yağmur suyunu baraja aktarmak Ancak küçük bir problem var. Yağmur sularının toplandığı alanlar denize çok yakın caddeler oluyor. Dolayısıyla suyun bulunduğu kot ya da rakım 0 ile 20 metre arası.
En küçük bir barajın olduğu kot minimum 100 metre ve üstüdür.
Suyu aşağıdan yukarıya basmak için yağmur suyunun toplanacağı havuzlar, devasa pompalar, baraja doğru Çelik borular döşemek lazım.
Tabii burada maliyet devreye giriyor. |
Düşündüğün kadar maliyetli olmaz. Konya da köylüler derin sondaj vuruyor 250 metreden su çekiyor. Binlerce dekar tarla suluyor. Bunu yapanlar mühendis bile değil. Çiftçi.
Istanbul da 200 kilometreden Melen suyu geliyor. Ankara da benzer mesafeden su getiriyor. Urfa da 20 km tünellerden gelen şu ile GAP sulanıyor....
|
 |
Mustafaa ahmet
2 yıl önce - Pzr 07 Şub 2021, 00:51
Alıntı: |
Istanbul da 200 kilometreden Melen suyu geliyor. Ankara da benzer mesafeden su getiriyor. Urfa da 20 km tünellerden gelen şu ile GAP sulanıyor.... |
Konya ovası'na da Beyşehir gölünden, Kıbrıs'a Türkiye'den gidiyor.
Örnekler çoğaltılabilir.
Yapılamaz demedim ki ihtiyaç üzere maliyeti karşılığında her iş/yatırım yapılabilir.
Düzenli akarı olan bir noktadan suyu alıp bir yere ulaştırmak problem değil. Konu İstanbul olunca ben de Edirne Meriç nehriden Istranca'ya hat döşeyerek oradaki barajları beslemeyi öneriyorum.
Ancak burada henüz yeteri Yağmur hattı yapılmamış ki biz hangi suyu nereden alıp nereye göndereceğiz.
Şehir merkezlerinde 50 ya da 100 metrede bir yağmur suyunu emecek bir altyapınız, kanalınız yoksa su hızlanacak ve sele dönecektir.
Aynı alt yapıya 3-6 ay sonra yine aynı yağmur yağarsa yine aynı durum oluşacaktır.
Önce Yağmur suyu altyapısı yapılmalı ondan sonrası ayrı bir konu..
Yağmur suyu altyapısı yapmak çok zor bir iş değil, 3-4 iş makinesi 15-20 kamyon, kum, çimento, demir, künk, mazgal, 30-40 tane de işçim olsa bir plan dahilinde belli bir periyotta İzmir'i boydan boya yaparım.
|
 |
Canerizm
2 yıl önce - Sal 16 Şub 2021, 14:41
Altyapı sorunu kronikleşmiş bölgelerden biri olan kemeraltı bölgesinde hem yenileme çalışmaları hemde altyapı çalışmaları başlamış
Altyapı konusunda bir adım atılması sevindirici
|
 |
mehmeterden198
2 yıl önce - Pts 15 Mar 2021, 20:47
Şu an Bornova da şiddetli yağış var. Bu havanın sonu malum...
|
 |
Tacettin Şenel
1 yıl önce - Pzr 13 Hzr 2021, 21:28
Kayıkları Kürekleri Ve Tüm Yüzme ekipmanlarını Hazırlayın
Bu Gece itibari İzmir İl genelinde Yağış bekleniyor Dikkatli olun Mümkünse yarın dışarıya çıkmayın Çünkü biliyorsunuz her yağmur yağdığında ortalık göl oluyor Can ve Mal kayıpları yaşanıyor CenabıAllah hepimizi korusun....
|
 |
Tacettin Şenel
1 yıl önce - Prş 14 Ekm 2021, 21:56
Meteoroloji yarın için İl merkezide dahil İzmire Şiddetli yağış uyarısı vermiş Hazırlıklı olmakta fayda var Gerçi ne kadar hazırlıklı olsanızda yarın birçok yeri sel basacak çünkü hafif yağışı bile kaldıramayan alt yapımız var şimdiden temkinli olmakta fayda var....
|
 |
Kemal2914
1 yıl önce - Prş 14 Ekm 2021, 22:23
Mademki altyapı var,hatta bazı dereler ıslah edildi ise o zaman sorun İzmir'in deniz seviyesinde olmasıysa.Yapılacak birşey vardır kentin müsait noktalarına yüksek kapasiteli depolar monte edeceksin ve taşma riski olan noktalardan uygun bölgeye pompa yerleştireceksin pompa ve depo arasına boru hattı çekeceksin suyu depolara aktaracak,daha sonrada biriken suyu tarıma verebilirsin veya yavaş yavaş denize salabilirler olmazmı?tekrar şiddetli olursa yağmur,tekrar pompalama işlemi ama bana öyle geliyorki altyapıda bir sorun olabilir.
|
 |
Tacettin Şenel
1 yıl önce - Cmt 16 Ekm 2021, 16:58
Yine İzmir Yine Sel
|
 |
mahmut11
1 yıl önce - Pzr 12 Arl 2021, 21:51
Bugün İzmir
|
 |