Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
İzmir'de sel felaketi.. Belediye derseniz???
« önceki   123 ... 585960   sonraki »

ANA SAYFA -> İZMİR - Haberler ve Sohbet
cevap yaz
sayfa 2
bilal_45

13 yıl önce - Çrş 10 Şub 2010, 17:58

İdeolojik saplantı mı? git yuzunu yıka.Gun ikindiye vurdu.İzmir'de yaşamak lazım önce izmir için yorum yapmak için

NCakır
13 yıl önce - Çrş 10 Şub 2010, 17:59

Alıntı:
O habercilerin sorunu ama izmir için en buyuk sorunlarda birisi altyapı denen birşey yok

habercilerin sorunu çok
asla objektif olamadılar iktidar korkusundan.

bilal_45

13 yıl önce - Çrş 10 Şub 2010, 18:00

belkide

tunati34

13 yıl önce - Çrş 10 Şub 2010, 18:10

Alıntı:
İstanbul'da İzmir'İn 10 katı berbat görüntüler izliyoruz.

Ama biz bu başlıkta Trabzon'u değil İstanbul'u değil yaşayıp bilenlerle İzmir konuşuyoruz değil mi,

Saldırma konusuna gelince..; Gündemdeki bir olay, konuşma, müzakerenin adı ise ........!!!

Hiçbirşey konuşmayalım o halde

nurullah coşkun
13 yıl önce - Çrş 10 Şub 2010, 18:26

Ne yazıkki izmir her geçen gün ölüyor. Mevcut gelişmişliği korumak ne yazıkki çözüm olmuyor. Diğer illerin gelişimi muazzam bir hızla devam ederken sizin yerinizde saymanız ne yazıkki zamanla geri kalmanıza neden oluyor. İnsan fıtratı gereği sükuneti ve istikrarı seviyor ve istiyor. Ama istikrar ve sükunet için değişim ve gelişmeyi göze alamayınca insanlar zamanla sıkılabiliyor. Son zamanlarda içinde bulunduğum ruh hali bu.
Araştırmacılar insan gruplarının hem istikrara hem yenileşmeye birlikte muhtaç olduklarını tespit etmişler. Yani istikrar unsurundan yoksun bir yenileşme ile yenileşme unsurundan mahrum istikrar cemiyetleri huzursuz kılıyormuş.
Bence izmirde bir değişimin zamanı çoktan gelmiş ve geçmektedir. Ben illa mevcut yönetim yerine iktidar partisi gelsin demiyorum bir başka yeni bir isimde olabilir ama mevcut idare ilede sorunlara bir çözüm bulunacağını zannetmiyorum.
Bunun izmirde sürekli bahane edilen önümüz iktidar partisi tarafından kesiliyor söylevine bir son vereceğini düşünüyorum. Başka illerde muhalefet partilerinde ama bu tip söylevler hiç işitilmiyor. Mesela antalyanın gelişimine bakın.

NCakır
13 yıl önce - Çrş 10 Şub 2010, 18:34

Alıntı:
Bunun izmirde sürekli bahane edilen önümüz iktidar partisi tarafından kesiliyor söylevine bir son vereceğini düşünüyorum.

eğer izmirliyseniz iktidarın izmirin önünü kesmediğini söyleyemessiniz. örnek arsenik konusunda demeç veren bi ton bakan kendi illerini hiçe sayıp ne yüzle engelledikleri projelerle izmire çamur atmaya kalktılar.
ki tek iktidar da kesmiyor izmirin önünü. malum botanik çukurunu bilirsiniz. veya durdurulam manhattan projesi veya bekleyen liman.

çevre yolu bile neden açıldı duyarlı izmirliler bilirler.

olayı partizanlığa dökersek gene kaybeden biz izmirliler sonra da türkiye kaybeder. giden bizim vergilerimiz olur.

Kaan Akkoyun

13 yıl önce - Çrş 10 Şub 2010, 21:17

Alıntı:
İdeolojik saplantı mı? git yuzunu yıka.Gun ikindiye vurdu.İzmir'de yaşamak lazım önce izmir için yorum yapmak için

Alıntı:
Ama biz bu başlıkta Trabzon'u değil İstanbul'u değil yaşayıp bilenlerle İzmir konuşuyoruz değil mi

Karşınızdaki insanın 10 yıl İzmir'de yaşamış olduğunu, üniversiteyi İzmir'de okumuş olduğunu, İzmir'in her karışını gezdiğini, ailesinin İzmir'in bir tatil beldesinde yazlığı olduğunu, yazın belli bir süre İzmir'de bulunduğunu bilmeden atlarsanız böyle rezil olursunuz. Şimdi siz gidin o yüzünüzü o sel suyunda yıkayın da ayılın biraz. Ben İstanbul'u da gördüm İzmir'i de. Karşılaştırma yapabilecek durumdayım. Herhangi bir sel durumunda İstanbul'un ne yaşadığını da İzmir'in ne yaşadığını da biliyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne olan hıncınızı insanlara yanlış bilgilerek vererek almaya çalışmayınız.

batuhan
13 yıl önce - Çrş 10 Şub 2010, 22:42

Alıntı:
Ne yazıkki izmir her geçen gün ölüyor. Mevcut gelişmişliği korumak ne yazıkki çözüm olmuyor. Diğer illerin gelişimi muazzam bir hızla devam ederken sizin yerinizde saymanız ne yazıkki zamanla geri kalmanıza neden oluyor.

İzmir geriliyor...Ağızdan ne kadar kolay çıkıyor ama.Bugün İzmir'de ne olup olmadığını İzmir'de yaşayandan iyi bilemezsiniz.Başka illerde oturup yorum yapamazsınız.Çünkü yapılanları görmezsiniz.Haberlerde çıkmaz çünkü.Sağ olsun bizim belediyemizde kendi sitesinde yaptıklarını yapmadıklarını engellenen projelerini adam akıllı sergileyemediği için bugün çok eleştiri alıyor.Size kısaca özetleyeyim gerileyen İzmir'i ben.

Küçüklüğümden beri çevremde olup bitenleri çok merak eder belediyeciliği inanılmaz bir merakım vardır ve belediyenin yaptıklarını takip ederim.Ayda 1 Baturay adlı arkadaşımla İzmir'i dolaşırız eğlence olsun diye o arada da bakarım neler yapılıyor diye.İnanın çok şey yapılıyor ve yapılmaya çalışılıyor.

Son zamanlarda yapılanlar.Bir çok cadde yenilendi ve yenileme çalışmaları sürüyor.Bir kaç örnek.Oturduğum Girne caddesi inanın daha geçen sene rezildi.Şimdi dil ısırtacak cinsten bir çalışma ile modernleşti.Şair eşref bulvarı.Anadolu caddesi.Bu arada İzmir halkında şöyle bir kanı var belediye Anadolu caddesini niye şimdi düzenledi daha önce nerdeydi diye.Bakın Anadolu caddesi daha 1-1,5 sene öncesine kadar karayollarının sorumluluğundaydı.Belediye yetkiyi devir aldığı gibi çalışmalara başladı.Aynı şekilde ta Aliağaya kadar asfalt çalışması yapıldı.Gün sazak caddesi.Aksoydaki ve bostanlıdaki ara sokaklar tamamen yenilendi.Çoğu ara sokakta elektrik telleri yer altına alındı ve çalışmalar sürüyor.Aynı şekilde daha bir çok cadde yenilendi ve açıldı.

Yağmur suyu kanalları döşendi.Girne caddesinde kanal döşenmeden önce inanılmaz bir su birikintisi olurdu artık 2,5 kmlik yolda sadece çok ufak bir kısımda su birikiyor oda gün sazak caddesine dönüşte alçakta kalan bir yer var orası.Orada su birikmesinin bir nedeni de bildiğiniz gibi üst geçit var oradan akan sulardır.Sadece Girne'de değil Buca'da ve daha bir çok ilçede bu çalışmalar yapıldı.Dere yatakları ıslah edildi edilmeye devam ediliyor.Dereler sellerde suyun gelişini geciktiren bentler inşa ediliyor.Bir çoğu bitti.Yapımı devam edenler var.Arıtma tesisleri yapılıyor.7 tanesi bitti 3 tanesinin inşası devam ediyor.Arıtma tesisi ne işe yarar diyebilirsiniz ancak İzmirdeki tarım alanları içme ve sulama suları temizleniyor ve buda daha temiz bir çevre demektir.Daha bir çok proje var alt yapı ile ilgili.

Ulaşımda da dev adımlar atılıyor.Bugün İzmir'de yapımı devam eden 80 kmlik bir metro hattı var.2-3 ay sonra tamamen bitip denem seferleri başlayacak.Yapımı devam eden üçyol-üçkuyular metrosu var.Derseniz ki yapımı çok uzadı rezalet.Hak veririm ancak sadece bizde olmuyor bu işler.Dubai metrosu da yarım.Dünyanın en zengin adamlarının olduğu yerlerden birisi.Her zaman bir şeylerde aksaklık olur.Önemli olan yılmadan devam etmektir.Bugün İzmir'de neredeyse belediye otobüsünün gitmediği yer yok.Urla'dan Foça'ya kadar bir çok yere otobüs var.Kullanımı gayet rahat ve modern olan kentkart kullanılıyor.Otobüslerde gps teknolojisi var.Şöförün adından nerede olduğuna kadar bir çok bilgiyi söylüyor.Aynı şekilde duraklarda otobüsün gelmesine kaç durak kalmış söyleyen teknoloji var.Otobüsler son model ve rahat ulaşım sağlıyor.Tramvay ve metro projeleri var.

Bunun yanında sosyal projeler var.Hemen hemen her akşam tiyatro gösterileri olur.Yazları ücretsiz açık hava sineması olur.Koca yaz çoğu ilçede insanların izlemesi için kurulur ortam ve İzmir halkı da izler.

Yapılan bir çok kültür merkezi var.Mekanlar var.İşte bir kaç örnek.Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi.Türkiye'nin en modern sanat merkezlerinden biri..Örnek olunacak bir proje.Çiğli kültür merkezi ve daha bir çok.Mavişehirde opera binası için çalışmalar başladı.Tarihi havagazı fabrikası yenilendi.Bir çok eski bina restore edildi.Dario moreno sokağı restore edildi.İsmet İnönü'nün doğduğu evin sokağında restorasyonlar yapıldı.Daha projeler var.Türkiye'nin ilk doğal yaşam parkı açıldı.Bir çok mesire alanı yapıldı.Sasalı piknik alanı sadece bir örnek.İnciraltı kent ormanı.Homeros vadisi yapıldı.Yapımı devam eden Aşık Veysel rekraasyon alanı var.bu alan için buz pateni pistinden 5 bin kişilik amfi tiyatroya kadar düşünülmüş.Yeni stat projesi var modern bir stada daha kavuşacağız.

Önemli sanayi kuruluşları var.Türkiye'nin en büyük sanayisi olan illerden biri.Petkim,Aliağa rafinerisi ve daha bir çok kuruluş.İzmir limanı Türkiye'nin en önemli ihracat limanı.

Ha eksikleri yok mu tabi ki var.Bunların İzmir halkı da farkında.En önemli sorunu da Gecekondular.Aslında İstanbuldan ve diğer büyük şehirlerden çok değil ancak fiziki yapısından dolayı daha çok göz önünde.Onlar içinde projeler var.

Son olarakta şunu söylemek isterim.İzmir Büyükşehir belediyesi makyajdan çok altyapıya önem verdi ve bitirdiği yerlerde yeni çalışmalara başladı.İşte yolların düzeltilmesi gibi.

Bir de not eklemek isterim.Arkadaşlar İzmiri tümden eleştirdiği için bende tümden cevap verdim.O da nasıl.İzmir deyince akla belediyeleri de geliyor.Yukarıda saydıklarımdan bir kaç tanesi ilçe belediyeleri tarafından yapıldı.Ama çoğu büyükşehir tarafından hayata geçirildi.Şimdi eleştiren arkadaşların çoğu haberlerde gördüğü kadarıyla eleştirisini yaptı.Ben ne kadar anlatırsam anlatayım fikriniz çok da değişmez açıkçası ancak bir yerdeki değişimi görmek için ya orada yaşamak gerekir ya da çok uzun zaman sonra gelmek gerekir.Tabi bu geliş 2. kez olmalı.Keşke gerileyen ve gelişmemiş tüm şehirlerimiz İzmir gibi olsa.

Alıntı:
Başka illerde muhalefet partilerinde ama bu tip söylevler hiç işitilmiyor. Mesela antalyanın gelişimine bakın.

Evet mesela Ankara büyükşehir belediyesi iktidarın elinde ancak belediyenin sitesinde engellenen projelerim diye bir başlık var ki bakma gitsin.Nasıl uzun ama...

KORAY3434
13 yıl önce - Çrş 10 Şub 2010, 22:50

Alıntı:
İstanbul'da İzmir'İn 10 katı berbat görüntüler izliyoruz. Güzel İzmir'e kendi ideolojik saplantılarınız nedeniyle saldırmaktan vazgeçin lütfen....

15 milyon = 3 milyon
aradaki farkı anlayan anladı

nurullah coşkun
13 yıl önce - Çrş 10 Şub 2010, 23:54

Neden arkadaşlar sürekli bir atışma alanı istiyor anlamıyorum. Batuhan kardeşim bende 23 yıldır izmirde nefes alıp veriyorum. İzmirin halinden izmirde yaşayanlar anlıyorsa demekki ben yirmi üç yıldır uyuyormuşum özür dilerim. Ben izmirin halinden anlıyorum zannındaydım ama sana göre değilmiş olsun sorun değil sen üzülme. İzmir karşıyaka değildir izmir konak da değildir. İzmir tüm metropol ilçeleridir. Bayraklı, Bornova güzelbahçe buca vs. hepsi bir bütün olarak izmir. Profilimi incelersen siteye kayıt olduğumdan beri ekseriyetle izmir hakkında ve bulunduğum bir kaç il hakkında yazılar yazdığımı görürsün. Kimse hariçten gazel okumuyor.
Karşıyakanın bir bölümüne konak a hizmet götürmekle belediye izmire hizmet götürmüş olmaz. Bayraklı da yaşayan biri olarak bana sorarsan belediye vasattan öteye geçemez. Elle tutulur bir hizmet ne yazıkki mevcut değil. Halen bayraklının yokuşlarında her yağmur yağışında tüm yolu kaplayan dereler oluşuyorsa, evleri su basıyorsa, Bayraklının göbeğinden akan iki lağam deresi hala açıkken bu dereler taşıyorsa bana belediye ağzıyla kuş değil uçak tutsa yaranamaz. Belediye kıbrıs şehitlerinde şunu yapmış girnede bunu yapmış Göztepede adnan saygunu açmış banane. Daha bayraklının ana yollarında yüzey sularına çözüm bulunamamış denize sıfır olan bir ilde su baskınları yaşanıyor batuhan sen ne anlatıyorsun. Tamam şunu kabul edelim şiddetli yağmurla sokakları su bastı diyelim sonra o sokaklarda kordonda yağışla birlikte biriken suların denize akamamasına, ulaşamamasına ne diyeceksin. Yağmurlu havalarda izmirde dışarı çıkmayı sevmem. Çünkü yollardaki küçük göllerden araçlar tarafından nemalanmamak için çok emek harcamanız lazım izmirde.

En son nurullah coşkun tarafından Prş 11 Şub 2010, 01:18 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

sayfa 2
« önceki   123 ... 585960   sonraki »
ANA SAYFA -> İZMİR - Haberler ve Sohbet