sayfa 1  |
 |
Yusuf Esengül
13 yıl önce - Prş 04 Şub 2010, 17:12
TÜR » İstanbul Yolu Olan Şehirlerimiz
Hemen her şehrimizin dışa açılan yolları bir isismle anılır. Bursa Yolu,Kayseri Yolu gibi.
Kendisine sınır olmamasına hatta uzak olmasına rağmen pek çok şehrimizde İstanbul Yolu adıyla anılan yollar gördüm. Bu çok ilginç geldi bana. Çünkü İstanbul'a varıncaya kadar pek çok şehir geçilecek olmasına rağmen yol İstanbul Yolu olarak adlandırılıyor.
Ben bildiğim bir kaçını sayayım.
KONYA: İstanbula'a çok uzak olmasına rağmen 20 km.lik çok uzun bir yol İstanbul Yolu olarak adlandırılır.
Acaba sizin de şehrinizde İstanbul Yolu var mı?
|
 |
HAKAN UZN
13 yıl önce - Prş 04 Şub 2010, 17:18
İstanbul Türkiye'nin ve dünyanın en büyük şehirlerindendir. Bunun için Türkiye'nin her şehrinde İstanbul yönü tabelası normaldir. Zaten İstanbul yolu nereye gösteriyorsa anla ki doğudan geliyorsa istikamette Ankara-Sakarya-Kocaeli yolu üzerinden geçebiliyorsun. Yani kısacası İstanbul yolu bir pusula gibi birşeydir.
|
 |
ERHAN DEMİR
13 yıl önce - Prş 04 Şub 2010, 17:34
Edirne`de de mevcuttur.
Eski İstanbul Caddesi
|
 |
mehmet20
13 yıl önce - Prş 04 Şub 2010, 17:37
Isparta'da Otogar'dan Kampüs'e kadar uzanan kısım İstanbul yolu olarak isimlendirilmektedir. Bölgenin asıl adı Süleyman Demirel Bulvarı'dır. İstanbul yolu olarak adlandırılan yol aynı zamanda Burdur, Denizli, İzmir ve Ankara'ya ulaşımın sağlandığı yoldur.
En son mehmet20 tarafından Prş 04 Şub 2010, 17:38 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
 |
Yusuf Esengül
13 yıl önce - Prş 04 Şub 2010, 17:37
Erzurum İstanbul arası kaç km bilmiyorum ama en 1200 km den fazla sanırım.
Erzurum'da İstanbul Kapı namıyla bilinir bir semt var. Şehrin İstanbul Çıkışı buradan yapılırmış.
|
 |
Levent Fidan
13 yıl önce - Prş 04 Şub 2010, 17:39
bildiğim kadarı ile Kayseri Osman Kavuncu caddesinin eski adı Istanbul caddesi idi
|
 |
İbrahim Sarıca
13 yıl önce - Prş 04 Şub 2010, 17:46
Ankara'da Atatürk Bulvarı'ndan (Gençlik Parkı ile eski Osmanlı Bankası-şu an Garanti Bankası'na ait taş binanın aradan) başlayan yol İstanbul Caddesi. Akköprü kavşağı'ndan sonra ise Fatih Sultan Mehmet Bulvarı olarak devam ediyor. Şaşmaz kavşağından sonra da İstanbul yolu ismini alıyor. Yolun bütünü zaten İstanbul Yolu olarak biliniyor.
|
 |
Arda M Öztürk
13 yıl önce - Prş 04 Şub 2010, 17:59
İstanbulda ise yanılmayorsam sadece Bakırköyde İstanbul Caddesi var.Başka varmı?
|
 |
M.Ali Sade
13 yıl önce - Prş 04 Şub 2010, 18:14
| Alıntı: |
| Ankara'da Atatürk Bulvarı'ndan (Gençlik Parkı ile eski Osmanlı Bankası-şu an Garanti Bankası'na ait taş binanın aradan) başlayan yol İstanbul Caddesi. Akköprü kavşağı'ndan sonra ise Fatih Sultan Mehmet Bulvarı olarak devam ediyor. Şaşmaz kavşağından sonra da İstanbul yolu ismini alıyor. Yolun bütünü zaten İstanbul Yolu olarak biliniyor. |
Bir de bu yoldan trafik görünümü...
(+)
|
 |
İSMAİL ÇELİK
13 yıl önce - Prş 04 Şub 2010, 18:47
iSTANBUL'UN kendi içindede bu adla yol/cadde vardır.Mesela Bakırköy'de Carosel ve Capacity AVM olduğu cadde İstanbul Cad. dir.
Yine Bakırköy Kazası Yeşilköy Mah. Katolik kilisesinin oradan Çınar Otel'e kadar olan sahile yakın paralel cadde İstanbul Cad.
Konu farklı olsada Edirnekapı'dan GOP -Beşyüzevler yönünde giden yolun daha çok bilinen adı Eski Edirne Asfaltı,Topkapı-Davutpaşa-Eşref Bitlis Cad. -Adnan kahveci Bulvar'ı-Şirinevler güzergahı eski Londra Asfaltı,Asya Yakasındaki D100 Ankara Asfaltı diye bilinir.
|
 |
sayfa 1  |