|
Hakki Akbulut
|
Pzr 03 Oca 2010, 20:47
Cüppe giymis, sakal uzatmis leman figürü tipinde bir adam Taksim'de yazi dagatmis hic umrumda degil. Dedigim gibi zaten kutlayan kesim o insanlara sinirlenemiyor bile gülüyor ve umursamiyor. Herkes istedigni dagatsin ama bunlari kahraman ilan etmek cok komik. Resmen oradaki insanlar günahkarmis bunlar insanlara dogru yolu gösteriyormus gibi konusmalar geciyor.
Kardesim burasi özgür bir ülke isteyen istedigni dagitir sen isine bak denilse bana, evyallah haklisin sonucta özgür secim hakki var diyecegim ama verilen tepki o degil. Orda yilbasi kutlayan insanlar adi ve günahkar ve bu cübbeliler iyilik melegi olarak her zorluga karsi insani dogru yola sokmaya calisiyorlar.
Bir gün ben de özgürlügümü kullanip cami önünde yazi dagitacagim. O zamanda ayni tepkiyi bekliyorum tabi ordan sag cikabilirsem...
| Alıntı: |
| Acaba misyonerlere saygı duyanlar bu sakallılara neden saygı duymuyor ....? olaya bakamısın müslüman ülkede, müslümanlığı savunmak gibi talihsiz bir işi yapan yiğitler var. |
Birincisi müslümanlgi ögrenmek icin her yerde cami var, diyanete danisma sansin var. Bu adamlarin eline bu yetkiyi kim veriyor ve dediklerinin dogru oldugunu kim biliyor? En basitinden yil basi ne günah ne de insani dinden cikartan birsey ne de hristiyanlarin bayrami. Bu kadar basit birseyi carptiran bir kisi ve bilgi sahibi olmayan kisi bence müslümanligi tanitmamali. Hem islamiyeti yanlis tanitiyor (hosgörüsüz bir din olarak) hem de insanlarin hakkinda bos yere soru isaretleri olusturuyor.
En son Hakki Akbulut tarafından Pzr 03 Oca 2010, 20:51 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
|
mesajı beğendiniz mi?
|
 |
Emre2001
|
Pzr 03 Oca 2010, 20:49
Eleştiren eleştirilmeyi kabul etmiş demektir
Yazılı bildiri vasıtası ile şiddetle birilerini eleştirenler de aynı şiddetle eleştirilmeyi hazmetmek zorundadırlar.
Burada ters bir durum yok
|
|
mesajı beğendiniz mi?
|
 |
Hakki Akbulut
|
Pzr 03 Oca 2010, 20:53
Evet cok dogru ya, güzel nokta! Onlar benim kutlamami elestiriyor ama onlarin beni elestirmesini ben elestirince suclu duruma düsüyorum, bu da iyi valla
|
|
mesajı beğendiniz mi?
|
 |
GÖKSEL GÖKOĞLAN
|
Pzr 03 Oca 2010, 21:03 hakki beye
cahillikle suçladığın insaların konu hakkında ne düşündüklerini bilmiyorsun ve suçluyorsunhatta hakaret ediyorsun.kimse diğer dinlere mensub olan insanların yılbaşını kutlamadığını söylemedi ve yılbaşı hiristiyanlar tarafından kutlanmaya başlanmıştır aslında onlardada bir kutlamadan ziyade hz.isa'yı anmak amaçlıdır çünkü hz .isanın doğumu onlar için bir milad olmuştur.bizde hz.muhammed'in doğumunu kutlu doğum haftası olarak kutlarız ancak bu kutlama sazlı,çalgılı ve içkili olmaktan ziyade onu daha iyi anlamaya yöneliktir.keşke aynı şey hz.isa için yapılsada bizde onu daha iyi anlayabilsek.
|
|
mesajı beğendiniz mi?
|
 |
Hakki Akbulut
|
Pzr 03 Oca 2010, 21:11
Yilbasini Isa'nin dogum günü sana ve bunun icin kutlandigini sanan insan cahildir, ne dersen de. Ki bu burda kac kere söylendi, internet diye birsey var ve ayrica bütün dünya yilbasini yeni yila girildigi icin kutluyor. Sezar'in olusturdugu ve su an bütün dünyanin kullandigi takvime göre yilbasi Subat'in birine denk gelseydi niye kutluyor olacaktik.
1. Kutlamak günah degildir
2. Yilbasinin Isa'nin dogum günü ile alakasi yoktur
3. Yilbasini küresellesmis bir dünyada her ülke ve din kutlar cünkü bütün dünyada ayni takvimi kullaniyor.
Simdi 1. kutlamak günah diyen birisi, 2. Yilbasi Isa'nin dogum günü diyen birisi, 3. Yilbasini bu anlamsiz inanclardan dolayi kutlayanlari kiniyan birisi cahildir. Bu kadar acik bir sekilde ortada bu gercek.
|
|
mesajı beğendiniz mi?
|
 |
Tevfik Akdora
|
Pzr 03 Oca 2010, 21:14
| Bu insanlar, seçtigi kelimelerin yanlis ya da dogru olmasi bir yana, kesinlikle mide bulandirici degil, bana göre takdir edici bir davranista bulunmustur.. Seni rahatsiz etmis anlasilan.. Birileri rahatsiz olacak diye dogruyu söylemekten çekinecek degiliz.. |
Kazım Bey neymiş o doğru olan? Biz yılbaşını kutlayan insanlar olarak "iffetsiz" olmamız mı?
|
|
mesajı beğendiniz mi?
|
 |
mehmetyunus
|
Pzr 03 Oca 2010, 21:23
bildiri dağıtanlara bilgisiz diyenler gidin onların karşısına çıkında bilginizi ölçün (İslam dini hakkında)
|
|
mesajı beğendiniz mi?
|
 |
Tevfik Akdora
|
Pzr 03 Oca 2010, 21:26
| bildiri dağıtanlara bilgisiz diyenler gidin onların karşısına çıkında bilginizi ölçün (İslam dini hakkında) |
Bildiri dağıtanlarla bilgimi karşılaştırırım (bildirdikleri konu hakkında). Yılbaşıyla noelin farklarını öğrenirlerdi eğer başka fikirlere açık olsalardı.
|
|
mesajı beğendiniz mi?
|
 |
mehmetyunus
|
Pzr 03 Oca 2010, 21:27
bildiri dağıtanlar birilerine zorla bir şey mi yaptırdı.bildiri dağıttıkları 10 bin kişi içinde 10 kişi de kendine gelse gittiği yolun yanlış olduğunun farkına varsa geri dönse bu bildiri dağıtanlar için yeterdir.
|
|
mesajı beğendiniz mi?
|
 |
mehmetyunus
|
Pzr 03 Oca 2010, 21:28
fikrin uyşmuyorsa yan yolu kullan
|
|
mesajı beğendiniz mi?