Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 7
Vural Demir
5 yıl önce - Prş 13 Ağu 2015, 22:15


(+)


Misafir a92

4 yıl önce - Pts 13 Hzr 2016, 23:38

margarin ile yapacağım yarım margarin mi yoksa yarım kg margarin mi acaba arkadaşlar



Misafir 22b

4 yıl önce - Pts 13 Hzr 2016, 23:45

Vay be koyde annemler,komsular bol bol hamur yapar koyun firininda onlarca ev yapardi. Ogle baslanir gece sahura kadar devam ederdi. Nerdeyse birkac firinda 1 hafta boyle gecerdi. Biz cocuklar icin bayram o gunlerde baslardi. Gece uyuklayana kadar kos oyna yorulunca cesit cesit corek ye yiyebildigin kadar.

reis38
4 yıl önce - Sal 14 Hzr 2016, 00:42

eskiden köylerde çörek yapan fırınlar olmadığından. traktörlerle maraş fırınlarına hamur gelirmiş. öyle ki traktör kuyrukları olurmuş. fırınlarda sabah akşam çörek yapılırmış. şimdi her fırın her yer çörek...

Suzi Dilara

4 yıl önce - Sal 14 Hzr 2016, 01:13

Alıntı:
margarin ile yapacağım yarım margarin mi yoksa yarım kg margarin mi acaba arkadaşlar



Size Genel bi tarif vereyim ben ona göre azaltabilirsiniz malzemeyi


1 Kg un,
Yarım kg tereyağ,(yarı tereyağ yarı margarin olabilir.)
1 paket kabartma tozu,
1 çay bardağı çörek otu,
1 su bardağı susam,
Tuz yada şeker,(İsteğe bağlı) Tuzlu simit gibi olmalı tuz oranı
Yeteri kadar süt.


Yapılışı:Un,tereyağ(Oda sıcaklığında da olabilir ama genelde eritip hafif soğuduktan sonra eklenir.) ,tuz yada şeker,kabartma tozu,çörek otu,susam karıştırılır.Yumuşak bir hamur oluncaya kadar süt ilave edilir.
1 saat dinlendirilir,Küçük parçalara ayrılarak merdane ile açılır.Üzeri çatalla çizilir.160-180 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
Sonra afiyetle yenir.Denemeye değer bir tatdır.En önemli özelliği uzun süre saklanabilmesi ,tazeliğini koruyabilmesidir.



Misafir 22b

4 yıl önce - Sal 14 Hzr 2016, 01:15

1 kilo undan yapilan corek kime yeter yahu. Elinizi korkak alistirmayin. Cocuklar gelir,komsu gelir,misafir gelir bol yapin...

erhan344

4 yıl önce - Cmt 02 Tem 2016, 23:19


(+)




(+)




kms2009

4 yıl önce - Pzr 03 Tem 2016, 16:34



Vural Demir
4 yıl önce - Prş 07 Tem 2016, 16:37
#kahramanmaraş ta vazgeçilmez bayram ikramı çörek ve hoşaf



(+)


alıntıdır


erhan344

4 yıl önce - Cum 08 Tem 2016, 02:04





sayfa 7
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET