Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
levend46
10 yıl önce - Pts 28 Arl 2009, 14:41
Kahramanmaraş Çöreği


MARAŞ ÇÖREĞİ



Bizim oaralarda Bayramda misafirlere hoşaf ile Maraş çöreği ikram edilir.Biz küçükken çörek evlerde yoğrulur,fırına gönderilirdi.Bayram çöreğini yemek için bayramı sabırsızlıkla beklerdik.Çöreğin tuzlusuda olurdu şekerliside.Şimdi çörek yemek için bayramı beklemeye gerek kalmadı.Çörek heryerde her zaman satılır oldu.Artık o eski tadıda kalmadı ...Nerde o eski bayramlara döndü


MARAŞ ÇÖREĞİ:

Şimdi bu kadar anlattık.Canınız çörek çekti.Kahramanmaraş'ta çok uzak,nasıl gideceksiniz değil mi?Yolunuz Maraş'ada düşmez.Ah yazık size.Durun no panik!Stres yapmayınİşte colanın sırrı kadar gizli Maraş çöreğinin tarifi:

Malzemlere:

1 Kğ un,
Yarım kğ tereyağ,(yarı tereyağ yarı margarin olabilir.)
1 paket kabartma tozu,
1 yemek kaşığıçörek otu,
1 yemek kaşığı susam,
Tuz yada şeker,(İsteğe bağlı)Tuzlu simit gibi olmalı tuz oranı
Yeteri kadar süt.

Yapılışı:Un,tereyağ(Oda sıcaklığında da olabilir ama genelde eritip hafif soğuduktan sonra eklenir.) ,tuz yada şeker,kabartma tozu,çörek otu,susam karıştırılır.Yumuşak bir hamur oluncaya kadar süt ilave edilir.Küçük parçalara ayrılarak merdane ile açılır.Üzeri çatalla çizilir.160-180 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.Sonra afiyetle yenir.Denemeye değer bir tatdır.En önemli özelliği uzun süre saklanabilmesi ,tazeliğini koruyabilmesidir.


mehmet mendoza
10 yıl önce - Pts 28 Arl 2009, 14:43

alemsiniz vesselam. Kahramanmaraş Çöreği diye konu başlığı açmak da baya orjinal olmuş. tavsiyem nerede ne yenir başlığı altına almanız...



levend46
10 yıl önce - Pts 28 Arl 2009, 14:45

Kahramanmaraş çöreği dondurmadan farksızdır Maras'a hastır bu yüzden bu başlığı açtım nettede pek fazla bilgi yok uygun olmadığı düşünülüyorsa kaldırılabilir.

En son levend46 tarafından Pts 28 Arl 2009, 14:48 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi


MeteHan!
10 yıl önce - Pts 28 Arl 2009, 14:49

Valla nefis görünüyor.
Olsada yesek.


Hakan ERTÜRK

10 yıl önce - Pts 28 Arl 2009, 15:11

Kömbeye benziyor
İki çeşit kömbe var,birisi etli kömbe,bir çeşit börek,kat kat açılan yufkaların arasına et,soğan ve baharat karışımı içler konur.

Diğeri ise Maraş çöreğine benzeyen,bayramlarda ikram edilen bir çeşit kurabiye.
Maraş çöreği de sanırım bu tür bir tatlı,çok güzel görünüyor.



sedat karahallı
10 yıl önce - Pts 28 Arl 2009, 15:26

Bisküvinin atası olsa gerek. Nefis görünüyor gerçekten.

Yasin Koçak
10 yıl önce - Pts 28 Arl 2009, 18:21

Unutulmaz bir lezzet, eğer bu çörekmeşe odununun koruyla pişirilirse bambaşka oluyor..

Latife Koc
10 yıl önce - Pts 28 Arl 2009, 18:24

Bügün Maraşlılar cöştular maşallah

Alıntı:
tavsiyem nerede ne yenir başlığı altına almanız...


Katılıyorum, çörekler güzel duruyorlar, ama kaç sayfa tartışılacak?
Ve arkadaşımızın bu mesajına eksi puan verenlere reel hayatlarında başarılar diliyorum gerçekten.


levend46
10 yıl önce - Pts 18 Oca 2010, 03:25



(+)


emrah günaydın

10 yıl önce - Cmt 20 Mar 2010, 07:09

çok uzun süre kullanıslı oldugu kanaatindeyim. üniversiteye dönrken annem çantama koymustu baya. yaklaşık 2 aydır elimi süremedim çöreklere bi ara parasız kaldıgım günlerde oturup onları yedım ve tadında hiçbi degişiklik yoktu.. nasıl yapılıyor bi türlü anlamış değilim.. tüm ögrenci arkadaşlara tavsiye



sayfa 1
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET