|
Akın Kurtoğlu
site denetçisi
|
Çrş 20 Hzr 2007, 01:34 İST » İlk ve Tek 2 Katlı Atlı Tramvaylarımız: 'Imperial'ler...
| Sitemizde İstanbul Şehiriçi Ulaşımı ile ilgili olarak açılmış diğer bölümleri, yandaki indeks yardımıyla rahatlıkla tarayarak okuyabilir, resim indirebilir, yeni mesajlarınızı, dokümanlarınızı ve fotoğraflarınızı ekleyebilirsiniz. | İSTANBUL ŞEHİRİÇİ ULAŞIM İNDEKSİ |
Bir dönem, Atlı Tramvay vagonları; "İki Katlı"... Ehl-i keyifler üst kata kurularak, çubuklarını tüttüre tüttüre ve etrafı seyir temâşâ ede ede gidecekleri yere varıyorlar. Oturma yerleri de sırtsırta... Bununla ilgili yalnızca 4-5 kadar fotoğraf mevcut elimizde...
Akın KURTOĞLU
|
|
mesajı beğendiniz mi?
|
 |
H.ANIL
|
Çrş 20 Hzr 2007, 14:45
Istanbuldaki Iki katli tramvaylarin resmini bulamadim.Bu asagidaki resim Ingilterenin Man adasinda dunyada halen kullanilan son atli tramvaylardan biri.Ornek olmasi acisindan koyuyorum ,dikkat ederseniz tek bir at cekiyor tramvayi. Aslinda bizim Istanbuldaki adalarada guzel yakisir bu tarmvaydan
|
|
mesajı beğendiniz mi?
|
 |
Kemal
|
Cmt 01 Ksm 2008, 00:58 İki katlı atlı tramvay (omnibus)
Kabataş'ta seyir halinde 2 imperial.
|
mesajı beğendiniz mi?:
|
 |
deniztümer
|
Sal 14 Nis 2009, 12:47 Dolmabahçe'de atlı tramvay
Dolmabahçe'de bir İmperial.
|
mesajı beğendiniz mi?:
|
 |
deniztümer
|
Sal 23 Hzr 2009, 14:11
İki İmperial Tophane'de.
|
|
mesajı beğendiniz mi?
|
 |
deniztümer
|
Pts 17 Ağu 2009, 21:30 Galata'da omnibüs
|
mesajı beğendiniz mi?:
|
 |
Akın Kurtoğlu
site denetçisi
|
Sal 18 Ağu 2009, 20:32
Deniz'in alıntısında bize yakın olan Imperial'in araç numarası "1". Yani İstanbul'un ilk Imperial'i... Bir diğer ilginç nokta da, kadraja aynı anda 3 Imperial'in birden girmiş olması... Yeri tahmin edebilen var mı?
Akın KURTOĞLU
|
|
mesajı beğendiniz mi?
|
 |
Mustafa Noyan
|
Sal 18 Ağu 2009, 21:05
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?p=371749#371749
mesajında "Meclis-i Mebusan yolu üzerinde ilerlerken" denilmiş...
ancak tam noktayı bulmak için, soldaki bina dizisindeki kubbeli taş binaya yoğunlaşmamız gerektiğini düşünüyorum.
|
|
mesajı beğendiniz mi?
|
 |
Akın Kurtoğlu
site denetçisi
|
Sal 18 Ağu 2009, 21:14
Bu da rahmetli Çelik Gülersoy'un "Tramvay İstanbul'da" adlı kitabının ilk sayfalarından harikulâde bir karakalem "Imperial" çalışması...
(+)
Akın KURTOĞLU
|
|
mesajı beğendiniz mi?
|
 |
yigitFB
|
Sal 18 Ağu 2009, 23:11
Bugün böyle bir araç olsa, güzel manzaralı bir hatta çalıştırılsa kesinlikle izdiham çıkar.
İlk kez görüyorum, muhteşem bir şey.
|
|
mesajı beğendiniz mi?
|
 |
|