Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1

İyi fotoğraf için milyarlık ekipman şart mı?
Evet şart 31.3%  31.3%  [26]
Hayır şart değil 68.7%  68.7%  [57]
Toplam Oy : 83

Hakan Aydın

14 yıl önce - Cum 14 Ağu 2009, 23:22
İyi fotoğraf için milyarlık ekipman şart mı? [FOTOĞRAFÇILIK]




gök-khan
14 yıl önce - Cum 14 Ağu 2009, 23:53



Latife Koc
14 yıl önce - Cmt 15 Ağu 2009, 00:05



Kerim AK

14 yıl önce - Cmt 15 Ağu 2009, 00:23



Ahmet Arşipel
14 yıl önce - Cmt 15 Ağu 2009, 00:29



emrullah
14 yıl önce - Cmt 15 Ağu 2009, 01:04

Alıntı:
Ben HP Photosmart M 425 kullanıyorum, hiç fena değil bana ğöre.


Bahsettiğiniz makina kompak bir makina ne diyaframı ne estanteneyi ayarlıyabiliyorsunuz,uzun pozlama yapmak isteseniz yapamıyorsunuz.Size sadece ışık seçimi ve komposizasyon tercihi kalıyor.
Beden daha önceleri kompak makina kullandığımda iyi fotoğraf çektiğimi zannederdim ama ilk önce filimli slr daha sonra dslr makina kullanmaya başladığımda(kesinlikle manuel modda) kendimi kandırdığımı anladım.İyi bir fotoğraf için bence çok pahallı ekipmanlara hiç gerek yok bir slr veya dslr makina yeterli.Cep telefonu ,kompak makina ve auto modda çekilen fotoğraflar bana çok samimi gelmiyor.Neden derseniz Hakan Abi yemekten örnek vermiş bende öle devam edeyim kompak makina vb. türde aletlerde çekilen fotoğraflar hazır yemeğe benzer size sadece yemesi düşer ama slr ve dslr makinalarla çekilen fotoğraflarda tuzundan şekerinesuyundan ateşine kadar hepsinizde sizin payınız vardır.
Bence her insan iyi fotoğraf çekemez elinde ne olursa olsun hiç farketmez.İçinde fotoğraf sevgisi,yeteneği ,aşkı ve azmi olan insanlar bence daha başarılı olurlar.Çünkü ;fotoğrafa kendinde birşeyler katar zaten öyle kişilerin fotoğraflarına baktığınızda anlarsınız fotoğraf size bir şeyleri çağırıştırı anlatır.
Bu arada fotoğraf diyince hemen aklınıza dağ,tepe manzara fotoğrafları gelmesin;bunun sütütyo,savaş,doğum öncesi,portre vb. gibi büssürü fotoğraf çekmek için alan ve saha vardır.Ama sitemizde manzara fotoğrafları ağır bastığından diğer fotoğraf türleri ile ilişkimiz biraz daha zayıf.


Rasimm
14 yıl önce - Cmt 15 Ağu 2009, 01:16



Hakan ERTÜRK

13 yıl önce - Sal 29 Arl 2009, 19:36



Ahmet Çamlı

13 yıl önce - Sal 29 Arl 2009, 19:50



Latife Koc
13 yıl önce - Sal 29 Arl 2009, 20:33

Alıntı:
Bahsettiğiniz makina kompak bir makina ne diyaframı ne estanteneyi ayarlıyabiliyorsunuz,uzun pozlama yapmak isteseniz yapamıyorsunuz.Size sadece ışık seçimi ve komposizasyon tercihi kalıyor.




Türkçe versiyonunu alalım lütfen ben bu fotoğrafçı jargonundan bişey anlamam ki, o yüzden de o küçüçük zavallı makinayı kullanıyorum



sayfa 1
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET