Ana Sayfa  

Salih Baş

Pts 03 Ağu 2009, 18:21   Ve Yine O Geliyor! Sagopa Kajmer Saykodelik

Sagopa Kajmer’den beklenmedik bir sürpriz daha.Uzun zamandır orada burada duyduğunuz Sago projelerinden Pesimist Orkestra faaliyete geçiyor.
03 Ağustos Pazartesi Saat:21:00′de(bu gece)
Sagopa Kajmer &Pesimist Orkestra ‘’Saykodelik Ep’’. Online olarak aşağıdaki adresten den downloada sunulacak.Sagopa Kajmer ataklarına devam ediyor.Hemen hatırlatalım Saykodelik Ep. içerisinde Kolera ile bir düet ve ayrıca Sago’ya ait yepyeni şarkılar var tamami bugüne kadar duyduklarınızdan farklı yepyeni taptaze.

www.melankolia.com.tr

MERAKLILARA DUYURULUR

tıkla indir
http://rapidshare.com/files/263320805/sagopa_kajmer___pesimist_orkestra-saykodelik_EP__mp3s_.rar

En son Salih Baş tarafından Pts 03 Ağu 2009, 21:36 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

mesajı beğendiniz mi?: +2
Osman Yavuz

Pts 03 Ağu 2009, 19:06  

Elbette ki forumumuz icin cok onemli bir konu.
Boyle onemli bir sanatcinin, Turkiye'mizi tum dunyaya tanitmis, albumleri dunya capinda onmilyonlar satmis olan Sapoga'nin (ki ne hikmet adi bile Turk degil) hakkinda bir baslik actiginiz icin cok tesekkurler.

Tum halkimiz bu muhtesem Turk sanatcsini, ABD'de, Ingiltere'de, Avrupa'da, hatta son olarak Kuzey Kore ve Cin'de herkesin cilgin bir sekilde dinledigi, dinlerken Turkiye Turkiye Turkiye diye haykirdigi bu sanatcimizi, muzik abidesini wowTurkey forumunda tanimalidir.

mesajı beğendiniz mi?: +1
ayncalut

Pts 03 Ağu 2009, 19:27  

Yunus Özyavuz (Sagopa Kajmer) Cnn Türkte Beyazıt Öztürk ve Meral Okay'ın yaptığı Nası Yani programında seyrettiğim kadarıyla tasavvufla ilgilenen hepimizin bildiğinden çok farklı bir rap sanatçısı...

http://video.google.com/videoplay?docid=2278156180983835506

ersin55
site görevlisi

Pts 03 Ağu 2009, 19:28   Sagopa Kajmer kimdir?

Alıntı:
Sagopa Kajmer

Sagopa Kajmer (d. 1978, Samsun) gerçek adıyla Yunus Özyavuz, Türk rap sanatçısıdır.

Yunus Özyavuz, müzik yaşantısına Samsun'da yerel bir radyoda DJ'lik yaparak başladı. Bu sırada Rapper M.C. (Rapper Mic Check ve DJ Mic Check adıyla) müstear ismini kullandı. 1998'de yeraltı rap dünyasında halen varlığını sürdüren bir oluşum olan Kuvvetmira'yı kurdu. Kuvvetmira grubunda halen kendisi, Kolera ve Abluka Alarm bulunmaktadır. 1999'da "Silahsız Kuvvet" mahlasıyla Yeraltı Operasyonu isimli toplama albümünde yer aldı. 2001 ve 2002'de "Silahsız Kuvvet" mahlasıyla peşpeşe Sözlerim Silahım ve İhtiyar Heyeti isimli 2 albüm çıkardı. Daha sonra Silahsız Kuvvet mahlasını bırakıp Sagopa Kajmer mahlasıyla müzik yaşantısına devam etmiştir. Ardından Bir Pesimistin Gözyaşları ve Romantizma albümlerini çıkarmıştır. Sagopa Kajmer ve eşi Kolera (Esen Güler Özyavuz) birlikte Melankolia Müzik isimli müzik şirketini kurdular. Sagopa Kajmer bu olayı bir röportajında "Boğulacaksak kendi denizimizde boğulalım, dedik." şeklinde açıklamıştır. Bu ikili ve Kuvvetmira'da yer alan diğer rap sanatçıları Melankolia Müzik'in ilk albümü Kafile'yi çıkardılar. Albümün prodüktörlüğünü yine Sagopa Kajmer üstlenmiştir. Sagopa Kajmer, dünyada 10 yılda bir yapılan Rap King yarışmasında, 2006 yılında 'Baytar' adlı parçayla birinci olmuştur. Ayrıca 2008 yılında MTV Türkiye tarafından EMA'de Hip-Hop kategorisinden Türkiye'nin en iyi sanatçısı olmaya aday olmuştur ve EMA Party'deki performansıyla ve seyircileriyle dikkat çekmiştir. 2008 yılında Melankolia etiketi altında Melankolia Wears da çıkmıştır. 2008 yılının sonlarında başlattığı "DJ Benim" yarışması ve 2009 yılında çıkarmayı planladığı "Yeraltı Kafilesi" albümü ile rap müzikte genç yeteneklere ne kadar önem verdiğini göstermektedir.2006 yılında yılında Melankolia Müzik’in ilk göz bebeği olan ve plak şirketimizin piyasaya sürdüğü ilk albüm olan ”KAFİLE” ,herkes tarafından tüm zamanların en iyi Türkçe Rap Karma Albümü olarak değerlendirilmişti.Kafile Albümünün 3 sene sonrasında Melankolia Müzik tekrar Yeraltındaki kafileye göz kırpıyor.Ayrıca rap dışında Break dance, MC'lik , Dj'Lik'te yapabiliyor..

Sagopa Kajmer'in anlamı

Müzik hayatında kullandığı ismi Sagopa, Mısır'da bir piramidin adıdır. Birçok arkeolog bu piramidin sırrını çözmeye çalışırken, tuzaklara düşüp can verdikleri söylenir. En son, soyadı Kajmeri olan bir arkeolog, Sagopa'nın gizemini ortaya çıkartmış ve piramidin en gizemli yerine, son odasına girerek, duvara Sagopa'nın gizemini çözen anlamına gelen Sagopa Kajmeri kazımıştır. Ancak bu arkeolog da (Gerhard Kajmeri) hava akımı yüzünden can vermiştir. Bu olaydan bir süre sonra piramide modern araçlarla giren bilim adamları, ölen adamın (Gerhard Kajmeri)'nin cesedini bulmuşlar ve piramide donanımsız girme cesaretinden dolayı bu adamın adını tüm dünyaya duyurmuşlardır.

Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Sagopa_Kajmer

mesajı beğendiniz mi?: +4
Salih Baş

Pts 03 Ağu 2009, 20:49  

Siz eleştri yaparken önce araştırıp sonra da yapıcı eleştrilerinizi yönelteceksiniz bir sanatçıyı seven onu dinleyen kitleye.Kendisinin adı Yunus bakın Türkçeymiş dimi.
Eğer dinlemiyor nefret ediyor tiksiniyorsanız forumda binlerce sizin ilginizi çekebilecek konu vardır elbet.Buyrun onlara yazın.Buraya da yazarken lütfen araştırıp öyle yazın.

mesajı beğendiniz mi?
Ahmet Hoca

Pts 03 Ağu 2009, 20:59  

Dün gece Teke tek programında Cübbeli Ahmet Hocaya soruldu bu isim. Sagopa Kajmer diye Fatih Altaylı, hoca hemen adı Yunus dedi. Kısacık kulak misafiri oldum ve merak ettim, kimdir diye , bu başlıkta bayağı öğretici olmuş hani. Geleceği parlak bu sanatçının anlaşılan

Osman Yavuz

Pts 03 Ağu 2009, 21:15  

Alıntı:
diye Fatih Altaylı, hoca hemen adı Yunus dedi. Kısacık kulak misafiri oldum ve merak ettim, kimdir diye , bu başlıkta bayağı öğretici olmuş hani. Geleceği parlak bu sanatçının anlaşılan

Benim de bildigim bir sanatci degil. Velakin simdi konu vasitasi ile bir kac sarkisini dinledim. Guzel argo kelimeler kullaniyor arada sirada sarkilarinda.
Herhalde cocuklarimiza iyi ornek olmak istemektedir kendisi.

Mesela Ceza ile bir sarki yapmislar vaktinde,
Sarkinin adi : Sanal alem p..leri
Bir de s....rin gidin diye de bir sarkisi var.

Hele ki bu s.......rin gidin sarkisi cok guzel. Dinleyenlere argo ve kufur nasil edilir guzel bir sekilde ogretiyor.

Sagopa Kajmer, asil adi Yunus. Yunus adi bana ilk Yunus Emre'yi hatirlatir. Sevgili Yunus Emre'm sen de demis miydin sairliginde s.....rin gidin diye?

samet cosqun

Pts 03 Ağu 2009, 21:26  

Site kitlenmiş. Neyse farklı kaynaklardan ulaşmaya çalışacağız. Gerçekten çok büyük sürpriz üstad.

Alıntı:
Ağzı küf kokan rapçilerin aklını başı taşısın
Küfür etmektense bırak Sago, sayfa boş kalsın..

2006

Şikayetname - Sagopa Kajmer

mesajı beğendiniz mi?: +3
Salih Baş

Pts 03 Ağu 2009, 21:31  

Siz araştırma yapmışsınız lakin onlar çoktan gayba karıştı.Arkadaşında yazdığı gibi artık küfürlü şarkılar bulmazsınız.Bu mesajı da özelden değil buradan yazıyorum ki Sago küfür ediyor diye tanınmasın başlık dogrultusunda doğru tanıtım yapılsın.
bu adresten dileyen indirebilir.
Tamamen yasaldır.Bizzat Sago tarafından bizlere sunulmuştur.
http://rapidshare.com/files/263320805/sagopa_kajmer___pesimist_orkestra-saykodelik_EP__mp3s_.rar

ayncalut

Pts 03 Ağu 2009, 22:18  

Alıntı:
Benim de bildigim bir sanatci degil. Velakin simdi konu vasitasi ile bir kac sarkisini dinledim. Guzel argo kelimeler kullaniyor arada sirada sarkilarinda.

Ufak bir yanlış ifade olduğunu düşünüyorum cümlenizde, genelleme yapmışsınız yada tam araştırmadan yazmışsınız, kendisi 2006 dan bu yana böyle şarkı yapmadığını söylüyor ve önceden böyle şarkılar yaptığını zaten kabul ediyor.

Mesajları seç: