Tuzla Marina ile Bayramoğlu arası sahil yolu projesi
Tuzla Marina ile Bayramoğlu arasındaki sahil yolu çalışmaları devam ediyor. Yol ile birlikte önemli bir sayfiye bandı oluşturulacak ve turizm alanları hayata geçirilecek. Kulağa hoş gelmekle birlikte İstanbul’da yaşanması muhtemel deprem ve tsunami için tüm sahiller gibi burasıda risk altında olacaktır.
Doğusuyla, batısıyla, deniziyle, ormanıyla böylesine güzel ve özel bir ilçenin bu kadar vizyonsuz kötü bir belediyecilik ile yönetilmesi içimi gerçekten çok acıtıyor. Tuzla’ya geldiğimde hep Eskişehir gelir aklıma, parklarıyla, kanalıyla, Odunpazarı, renkli evleri, müzesi, vb. Hep denir ya adam bozkırı turistik bir kent haline getirmiş diye. Tuzla ise Allah vergisi bir inci ama yıllardır hep geri vites ile tüm ilgisini kaybetmiş bir yer olmayı başarmış. Vizyonun ne kadar önemli bir değer olduğunu Tuzla’yı yönetenleri görünce hemen anlıyorum. Eskiden insanlar özellikle haftasonları Tuzla’ya akın ederdi, şimdi soruyorum dostlara, aldığım cevap, marina ayağına AVM yapmışlar millet eli belinde dolaşıyor onu görmeye mi gideceğiz diyorlar. Diyorum balıkçılar, köfteciler, aldığım cevap boş versene sırf onun için gidilir mi. Ama aynı insanlar yazın 800 km ötede denize girmeye gidiyor. Yazık gerçekten çok yazık, Ha bi de komşu Pendik var, o Tuzla’dan bin kat beter.